Vřeteno na malou frézku na kov
-
- Kontaktovat uživatele:
Témat tu je mraky, ale nějak stejně nevím, jaký motor / vřeteno vybrat... Mám už delší dobu rozdělanou malou frézku na kov ( růčofučku ) a chtěl bych frézovat frézou max 16mm ideálně na kleštiny ER32...nejideálnější by asi byl motor, který by poháněl vřeteno s kužel. ložisky a MK2 kuželem kvůli použití frézky jako malé přesnější vyvrtávačky (díky křížovému stolu 320x150)... frézy bych upevňoval přes tuhle redukci http://www.i-zavitniky.cz/i-zavitniky/e ... c-Mk2xER32" onclick="window.open(this.href);return false;
Soustruh SV18R, Magdeburg (Poreba TR45), Frézka FH24, Vrtačka V20A, V10, Šeping noname...
Myslím, že na 16mm frézu už musí být dost tuhý sloup a osobně bych tam dal alespoň upínače s MK3.
-
- Kontaktovat uživatele:
MK3 můžu použít taky s upínačem ER25, to je jedno...sloup bude tuhý dost, ale chtěl jsem MK2, aby to bylo předimenzovanější...tohle je vymyšleno, jen to vázne na tom jaký motor pro vřeteno vybrat...potraviny píše:Myslím, že na 16mm frézu už musí být dost tuhý sloup a osobně bych tam dal alespoň upínače s MK3.
Soustruh SV18R, Magdeburg (Poreba TR45), Frézka FH24, Vrtačka V20A, V10, Šeping noname...
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak toto téma prohlašuji za bezpředmětné...dnes jsem koupil 400kg torzo nástrojářské brusky s křížovým stolem a posuvem osy Y v masivním provedení, tak malé vřeteno netřeba a udělám velké s 1,5kw mohelničákem