Vnitřnosti k DU250

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Odpovědět
capumpor

16. 6. 2011, 10:20

Koupím šnek a kolo k děličce DU250. Taky bych potřeboval ten svěrný kroužek co brzdí vřeteno a obě čelní kolečka.
Sběratel strojů :-)
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

17. 6. 2011, 9:55

capumpor píše:Koupím šnek a kolo k děličce DU250. Taky bych potřeboval ten svěrný kroužek co brzdí vřeteno a obě čelní kolečka.
Jaké "kolo" máš na mysli? ten kroužek myslíš, co je uvnitř a co se rozpíná tím kužílkem? Jinak mám dva typy du 250 a na každý je to jinak to brždění vřetene :wink: jedna to má klasicky zvrchu a druhá zboku tam co se štěluje vůle šneku a obě jsou kulatý :wink:
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
capumpor

18. 6. 2011, 8:00

Ahoj.
Brždění vřetene mám z boku nad páčkou výstředníku. Potřebuju šnekové kolo, které má kužel pro to brždění. Je na tom nasazený takový svěrný kroužek. Ten mám prasklý. To šnekové kolo jsem myslel, že má být z bronzu a je z ocele, to mě překvapilo.
Taky potřebuju hřídelku se šnekem. To je v kuse. Ten převod je vyrezlý a má vůli.
Kolečka nepotřebuju tak nutně, kdyžtak je trochu opravím pilníčkem, jsou měkké. Jsou to ty dvě co je jedna na hřídelce se šnekem a druhá je na hřídelce od kličky co jde středem dělícího kotouče. Teď honem nevím rozměry a počty zubů, mám to dole v dílně.
Myslel jsem sestli se to nesežene jako náhradní díly. V archívu jednoho aukčního servru jsem našel, že to někdo nabízí, ale není tam kontakt.

Já mám ještě starou kulatou děličku DUA3, jenže ta má malý průchod vřetenem a nedostanu tam rozpínací trn na diferenciální dělení. Vnitřnosti počítám prohodit nepůjdou.
Sběratel strojů :-)
Odpovědět

Zpět na „Nákup“