Nástrojářská bruska / frézka

Borin
Kontaktovat uživatele:

17. 6. 2011, 10:15

tumlik : Mě je nástrojová bruska k ničemu...a to že vymýšlet to většinu lidí odradí, tak mě ne...jednak mám dost velkou představivost na technická řešení a druhak velmi šikovného kamaráda se super vybavenou obráběcí dílnou :wink:
Soustruh SV18R, Magdeburg (Poreba TR45), Frézka FH24, Vrtačka V20A, V10, Šeping noname...
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

17. 6. 2011, 10:22

Borin píše:tumlik : Mě je nástrojová bruska k ničemu...a to že vymýšlet to většinu lidí odradí, tak mě ne...jednak mám dost velkou představivost na technická řešení a druhak velmi šikovného kamaráda se super vybavenou obráběcí dílnou :wink:
JJ já jen psal svůj názor. S technickou představivostí jsem na tom úplně stejně, jediné co mě chybí je šikovný a hlavně ochotný kamarád se super vybavenou obráběcí dílnou, takže si musím všechno dělat sám a proto to taky píšu :lol: :lol:
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Borin
Kontaktovat uživatele:

19. 6. 2011, 5:34

Myslíte, že prodloužení mezi vřetenem a sloupem o 14cm 4cm plotnou bude náchylné na vibrace ? Přemýšlím o tom, že na tu plotnu udělám ještě ohrádku a vyliju jí polymerbetonem (pokud ho seženu) popřípadě i cený sloup ? Podle výpočtů mi vychází, že do sloupu se vejde cca 20 kilo polymerbetonu a na výložník vřetene zhruba 5kg. Popřípadě mi doporučíte, jak to vyřešit jinak ? Napadlo mě udělat výložník z litiny, ale tu mi kamarád odmítá obrábět, protože mu to zasviní komplet mašiny...nebo myslíte, že to co vymýšlím bude zbytečné a ta 4cm plotna nebude tak náchylná na vibrace, která by prznila nástroje ?
Soustruh SV18R, Magdeburg (Poreba TR45), Frézka FH24, Vrtačka V20A, V10, Šeping noname...
Odpovědět

Zpět na „Jiné stroje - vrtačky, brusky, pily atd.“