když není očko 24*1,5
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ano ano, dokonce na ty závitové čelisti je speciální přípravek na broušení(na každou velikost zvlášť), kde se brousí zároveň všechny 4 kusyJan Danda píše:Je to broušené ve vodorovné rovině šikmo,takže záčátek nože je pod osou konec nože je na ose.Postupně odebírájí materiál všechny zuby

Jinak tyto násobné nože se dělaly i jako kotoučové, zvlášť broušené na levé a zvlášť na pravé průběžné závity(vlevo je nůž broušený na pravý a vpravo na levý závit, sedlo je vždycky proti tlaku), ty kotoučové mají taky sklon závitu a u whitwotrta musí být aspoň dva zuby aby se ten vrch závitu zaoblil

http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
když si ten závit zvětšíš tak je vidět že ten konec už nemá plný profil závitu.. proto nemá takový výběh
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Protože to podle umístění nože na fotce řezal ze zadní strany opačným směrem otáčení.tumlik píše:Ano ano, dokonce na ty závitové čelisti je speciální přípravek na broušení(na každou velikost zvlášť), kde se brousí zároveň všechny 4 kusyJan Danda píše:Je to broušené ve vodorovné rovině šikmo,takže záčátek nože je pod osou konec nože je na ose.Postupně odebírájí materiál všechny zuby, dokud jsem ho neměl doma tak jsem nevěřil, že je to tak složitý
![]()
Jinak tyto násobné nože se dělaly i jako kotoučové, zvlášť broušené na levé a zvlášť na pravé průběžné závity(vlevo je nůž broušený na pravý a vpravo na levý závit, sedlo je vždycky proti tlaku), ty kotoučové mají taky sklon závitu a u whitwotrta musí být aspoň dva zuby aby se ten vrch závitu zaoblil, jinak mě není mě jasné, jakto, že máš tak malej výběh
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
BlbostZbýňa píše: Protože to podle umístění nože na fotce řezal ze zadní strany opačným směrem otáčení.

http://www.tumlikovo.cz/
Pravda, pravda, už je mi to jasný, nedostal by se k univerzále.tumlik píše:BlbostZbýňa píše: Protože to podle umístění nože na fotce řezal ze zadní strany opačným směrem otáčení.akorát otočil nožovku aby to mohl vyfotit
, řezal to normálně zepředu jde vidět doraz a vřeteník s nortonkou a asi to udělal jak píše RaS
. Že je to tak Jendo?
Výběh na na vyjetí nože jsem původně dělal pro obyčejý nůž,pak mě to napadlo s tím nožíkem do závit.hlavičky. A když šel závit zašroubovat až nakonec, tak jsem to neřešil.Je výhoda ,že závit šel udělat na čtyři řezy.