Magiho výzkumný ústav
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Za spaliňákem je cca 120st. takže o dřevo strach nemám. Druhou půlku vrat jsem neotvíral asi 10let, takže si myslím že teď nějaký měsíc-dva to přežiju taky.Paik píše:Takže když budeš chtít otevřít celý vrata budeš muset uříznout vejfukTo je ten spalinový výměník tak efektivní, že potom od výfuku nechytne dřevo??
U velké KJ dělá spaliňák cca 70% celkového tepelného výkonu z udávaných 200kW a tady počítám to nebude jiné.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
- Ben Ash
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Kdepak vejfuk je vyndací a zas tam dací, protože jak jsem byl při montáži poučen, svar je taky rozebíratelný spojPaik píše:Takže když budeš chtít otevřít celý vrata budeš muset uříznout vejfukTo je ten spalinový výměník tak efektivní, že potom od výfuku nechytne dřevo??

- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Barel propojený s motorem, všechna důležitá místa osazena snímači teplot, zapojený datalogger, zřízeno improvizované měřící středisko, osazen i sportovní filtr ze Škody 100 
Schválně kdo uhádne, co je to přilepené na vršku filtrační vložky?
Při zkoušení to se mnou docela vysmrklo. Tím že je spaliňák výš než hladina v nádrži, jediný způsob jak udržet vodu i v nejvyšším bodě je čerpadlo a cirkulace. Než tam byl trojcesťák tak to bylo v pohodě, ale teď tam trojcesťák dělá jakýsi bordel. Buď to běhá jen malý okruh, nebo jen velký okruh. V okamžiku, kdy to má míchat, tak to zase běhá jen malý okruh, což si vysvětluju tím, že to radeji běhá dokola v malém okruhu, než by to překonávalo převýšení zpět do nádrže ve velkém okruhu.
Při testu start a zahřívání začalo samosebou na malém okruhu a se zvyšující se teplotou vratné vody jsem postupně pootevíral do velkého okruhu. Jenže do velkého nic nešlo a stále si to běhalo dokolečka v malém. Než jsem na to přišel, tak mi vyběhla teplota na motoru přes 90st. Bylo to uz na zatíženém motoru, takže teplota letěla přímo bleskově. Chvíli zaváhat a mohlo to být celé vyřešené definitivně.
Nádrž musí buď celá výš, nebo ji uzavřít a udělat tomu expanzku.
Nebo místo 3-cesťáku to možná chce 4-cesťák.

Schválně kdo uhádne, co je to přilepené na vršku filtrační vložky?
Při zkoušení to se mnou docela vysmrklo. Tím že je spaliňák výš než hladina v nádrži, jediný způsob jak udržet vodu i v nejvyšším bodě je čerpadlo a cirkulace. Než tam byl trojcesťák tak to bylo v pohodě, ale teď tam trojcesťák dělá jakýsi bordel. Buď to běhá jen malý okruh, nebo jen velký okruh. V okamžiku, kdy to má míchat, tak to zase běhá jen malý okruh, což si vysvětluju tím, že to radeji běhá dokola v malém okruhu, než by to překonávalo převýšení zpět do nádrže ve velkém okruhu.
Při testu start a zahřívání začalo samosebou na malém okruhu a se zvyšující se teplotou vratné vody jsem postupně pootevíral do velkého okruhu. Jenže do velkého nic nešlo a stále si to běhalo dokolečka v malém. Než jsem na to přišel, tak mi vyběhla teplota na motoru přes 90st. Bylo to uz na zatíženém motoru, takže teplota letěla přímo bleskově. Chvíli zaváhat a mohlo to být celé vyřešené definitivně.
Nádrž musí buď celá výš, nebo ji uzavřít a udělat tomu expanzku.
Nebo místo 3-cesťáku to možná chce 4-cesťák.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
Ahojky ,každý okruh potřebuje vlastní čerpadlo....jedno máš na motoru a druhé máš "možná" na vlastním topném okruhu v domě...musí běžet obě...pak začne fungovat i třícesťák...samozřejmě je lepší čtyřcestné ovládání obou okruhů...

- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Radiátorový okruh zatím žádný není, ohřívá se pouze nádrž. Tato nádrž je otevřená, tzn. bez tlaku.
Tady je http://www.komextherm.cz/view_product_d ... =0104_0251" onclick="window.open(this.href);return false;
ale 1500,-
Tady je http://www.komextherm.cz/view_product_d ... =0104_0251" onclick="window.open(this.href);return false;
ale 1500,-

víčko od plechovky se solvinou..... Co je to za software co používáš na kontrolu? Nebo i řízení?
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Přesně taktestone píše:víčko od plechovky se solvinou..... Co je to za software co používáš na kontrolu? Nebo i řízení?

Software je ControlWeb 2000, více tady http://www.mii.cz/cat?id=146&lang=405" onclick="window.open(this.href);return false;
Naše firma jej používá na vizualizaci skoro všech linek a technologií. Je už poměrně zastaralý, nejnovější je CW6.1 (od CW5 už umí 3D), ale v tom neumím a ani jej nemám.
Je to zatím pouze vizualizace hodnot, upravený program Dataloggeru, protože sledování teplot jen na měřácích dataloggeru je značně nepřehledné.
To co vidíš na obrázku je print screen vývojovové verze CW, spuštěná aplikace bude vypadat trošičku jinak (bez těch capovin vlevo).
Bylo to vytvořené včera v noci a poměrně narychlo, takže to má spoustu much.
Nicméně jestli tento projekt kogenerace někdy bude ve finálním stádiu, bude mašinu řídit PLCčko od Amitu a vizualizovat ji bude přes LAN síť právě CW.
Hlavne PORADNE zabezpecit vsechny "zapinace".Josef píše:Jen počkej, až bude větší, to ti bude chybět klíčů a jiného nářadí.
Nikdy nezapomenu, jak jsem sikovkami "na krev" dotahl matici sroubu na takove te pojistce na otacivem okne, aby slo otevrit max. na cca 10 cm.
Prijdu za chvilku, mladej sedel u okna na stole, v ruce mel sroub, matice se valela pod oknem (pak jsem ji tam nasel) a nastesti ho nenapadlo se do okna poradne zaprit. Sroub byl zajimavejsi ...
Jak to povolil, nechapu. Ale pry maji v prstikach neuveritelnou silu ... neco jako hyena v celistech

Ty mali pacholci vymysli uplne vsechno ...
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Na zabezpečení zapínání strojů v obou dílnách už jsem naštěstí pamatoval kdysi, když jsem elektroinstalaci páchal.
Obrobna má silové napájení všech mašin přes stykač a okruh total stopek (takto to vyžaduje norma). Nahození se provádí tlačítkem na klíček.
Druhá dílna ačkoliv už nebyla budována jako oficiální, přesto má na rozvaděči hlavní vypínač se zámkem.
Není od věci při odchodu vypnout přívod, mám takto jistotu, že jsem někde nenechal něco nenápadného zapnuté.
Obrobna má silové napájení všech mašin přes stykač a okruh total stopek (takto to vyžaduje norma). Nahození se provádí tlačítkem na klíček.
Druhá dílna ačkoliv už nebyla budována jako oficiální, přesto má na rozvaděči hlavní vypínač se zámkem.
Není od věci při odchodu vypnout přívod, mám takto jistotu, že jsem někde nenechal něco nenápadného zapnuté.