Zaměrovaci technika

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
dyntyd
Kontaktovat uživatele:

2. 7. 2011, 9:26

Ahoj, nenašel by se někdo na foru kdo ma a nebo pracuje v zamerovaci tecnice chtěl bych budouci našinku kloudne ustavit a srovnat díky za prípadné odezvy
capumpor

2. 7. 2011, 11:53

Do vodoroviny nebo aby se na to dobře koukalo? To první bych udělal vodováhou s přesností 0.02/1000mm ve dvou kolmých rovinách a to druhé s provázkem a svinovacím metrem. Není to zbytečné dělat nivelákem?
Sběratel strojů :-)
Josef
Sponzor fora

3. 7. 2011, 12:08

Záleží, jakou přesnost požaduješ. Myslíš ten koncept třímetrové mašiny? Přímost se dá naměřit laserovým interferometrem i na stocisíciny milimetru, ale je to drahé jako prase. Inu ten laser taky něco stojí. Digitální váhou se dá udělat vodorovná i svislá plocha na tisíciny, Na setinu milimetru se to dá udělat i vodováhou s přesnoustí 0,02mm/m, což se dá odhadnout na 0,002mm na délce váhy 200 mm. Z měrení uděláš graf a víš jak to vypadá. Jednu rovinu bys měl dělat na váhu každopádně, aby jsi měl od čeho vycházet na šlezingra. Laserem změříš jen přímost, ale klidně třeba z kopce.
Pro příklad jsem spáchal jednu tabulku. Je to dělané OpenOffi v jednu v noci, tak mne nekamenujte, že je tak humpolácké. Jen jsem chtěl ukázat, jak se to dá dělat. Klidně se ptejte.
dyntyd
Kontaktovat uživatele:

3. 7. 2011, 9:45

Jedna se jak o rovinnost tak i kolmost všech os a myslím si že v ose Y to nebude žadná prdel poněvadž tam se bude muset vy podkládat, poněvadž dost toho bude svařenec který sice bude mit obrobené dosedací plochy, ale jak tam bude rameno na dohnáni vížky k druhému suportu tak se určitě bude muset do podkládat popřípadě zjistiti jaka mezera tam bude a nechat nabrousit vložku. Zeptam se ma z vas někdo takto přesnou vodovahu ??
Josef
Sponzor fora

3. 7. 2011, 10:58

Zatím jsi nám nesdělil, jakou přesnost požaduješ. Od toho se odvíjí i zařízení k tomu potřebné. Kolmosti se taky mají dát doštelovat při stavbě. Na takový stroj úhelník, nebo kostku min. 500mm strana. Úhelník mám, váha bublinková by se taky našla. Digi a laser jen oficiál zapůjčení, či zakázka, ale to je už dosti drahé. Hlavně ten laser. Ještě mne napadá, že někdo může mít drátdové měření přimosti. Tím se dá taky vyrovnat svislá rovina, např. lineárů na bočnici a základně.
dyntyd
Kontaktovat uživatele:

3. 7. 2011, 4:52

měla by se na tom dělat formařska prace takže ne nic neobrobytelného ....chtyl bych aby to bylo do 5stovek, Ale uvidime myslim si že tento tyden vše rozkousne a pokud to dopadne tak se začne kreslit a pak se začnou řešit problemy se stavbou spojené. Rozhodně vas budu informovat.
Josef
Sponzor fora

3. 7. 2011, 5:07

Ježíšmarjá chlape, z tebe to leze jak z chupaté deky. Napřed sháníš špičkovou měřící techniku a pak nedovedeš vůbec vyspecifikovat, co že to má být za stroj, co má obrábět a hlavně v jaké přesnosti.
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“