reprap a podobne
drk222: jednoduše, obsahem -screencasty, firmware, skeinforge profily.. a nabídkou dílů dostupných u nás rychle-odlitky z PUR axson F18LC. Při první stavbě jsem prožil hodně frustrace, dokonce jednou jsem se šel vožrat... když jsem asi 10hodin v kuse dělal to samé a pořád to nešlo a já nevěděl proč. Stavba reprapu-2dny, ladění extruderu a skeinforge a repsnapperu 1 měsíc pokus omyl. To se chci pokusit omezit u ostatních předvedením jedné přímočaré, byť ne nejlepší, ale funkční cesty.
robokop: díkes, doména je zaregistrovaná wordpress rozjetý... pro mě už není jiná alternativa než dodělat co jsem rozprasil.
robokop: díkes, doména je zaregistrovaná wordpress rozjetý... pro mě už není jiná alternativa než dodělat co jsem rozprasil.
chlapy dík myslím si že když to bude o podpoře nových stavitelů a né jen otom na tom bohatnout tak se do stavby pustí kupa lidí a přibydou i vám nějaké poznatky , občas se někdo vydá uplně jiným směrem o kterém si předem yslíme že nikam nevede a nakonec nás hodně překvapí 

zdravím tak jak podařilo se ti už rozjet ten veb?patrik píše:protože takových požadavků je víc, rozjíždím specializovaný web o reprapu česky. Budou tam videa ze stavby, videa z nastavení repsnapperu, moje skeinforge profily ke stažení, a popis jedné, sice ne nejlepší, ale přímočaré cesty stavby... články, komentáře ve vláknech.packa píše:chlapi je to pěkné , ale cesta k dobrému výsledku nebyla snadná , nechtěly by jste založit vlákno kde by byly všechny postřehy , použité podklady , verze firmware , osvědčený hardware + softwaren atak podobně ,
vím že přispíváte na různá reprap fora ale já nejsem zrovna zdatnej angličtinář a myslím si že by se to tu pěkně rozjelo
co vy nato ?
(mě by to docela bodlo)
předpokládám veřejné spuštění za cca 14 dní.
a nějaké další poznatky z pokusů jsou?
Reprap je skutečně rozvinutý na principu sdílení a vzájemné pomoci. Až je s podivem že se to zrodilo v USA. Přesto bych řekl že je spousta lidí, kteří se prostě jen snaží vydělat. Na druhou stranu některé specializované díly by se bez nich sháněli o dost hůř.
Jinak momentálně jsem předělal stůl na vyhřívanou verzi a čekám na tvrzené sklo na konci týdne.
http://www.reprap.org/mediawiki/images/ ... vykres.pdf
File:Skladny stul vykres.pdf

File:Skladany stul 1.jpg

File:Skladany stul 4.jpg
Taky jsem začal konstruovat komplet novou verzi reprapu s tužší konstrukcí a větší plochou, včetně dvou trysek. Už mám i koupený materiál a elektroniku ramps 1.3 (umí řídit 5krokových motorů). V hlavě už to mám vymyšlené jen to dát do 3d.
Jinak momentálně jsem předělal stůl na vyhřívanou verzi a čekám na tvrzené sklo na konci týdne.
http://www.reprap.org/mediawiki/images/ ... vykres.pdf
File:Skladny stul vykres.pdf

File:Skladany stul 1.jpg

File:Skladany stul 4.jpg
Taky jsem začal konstruovat komplet novou verzi reprapu s tužší konstrukcí a větší plochou, včetně dvou trysek. Už mám i koupený materiál a elektroniku ramps 1.3 (umí řídit 5krokových motorů). V hlavě už to mám vymyšlené jen to dát do 3d.
- Ben Ash
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Když to tak vidím na fotce vypadá to náramně, ale uplně mi není jasné proč máš tu skladbu teplého stolu naruby.
Kdybych to stavěl dal bych odshora
Kapton
Hliníkový plech 3-5mm (ten by dobře rozváděl teplo)
Hot PCB + teplosměnou pastu
distanční sloupky z tepelně nevodivého mat (keramika, v nouzi aspoň nerez)
Tepelnou izolaci
a jako základnu pertinax tl. 5-10mm
a teď do mně
Kapton
Tepelnou izolaci
a teď do mně

Nějak nechápu co je na tom naruby?Ben Ash píše:Když to tak vidím na fotce vypadá to náramně, ale uplně mi není jasné proč máš tu skladbu teplého stolu naruby.
Kapton
Tepelnou izolaci
a teď do mně
Z něčeho ten stůl udělaný být musí a proč to řezat z pertinaxu, když si vyrobím duralový rošt jaký chci a má to jen 3mm + matky a podložka..
Tepelně nevodivé sloupky neexistují, max materiál s o několik řádů nižší teplenou vodivostí. No a zrovna keramiku bych tam necpal, dost blbě se obrábí a nerez vede sice teplo hůř než jiné slitiny, ale pořád celkem slušně. Takže to stojí na PTFE sloupcích s velmi nízkou tepelnou vodivostí. Jako izolant je tam čedičová vata. Teplovodivou pastu tam cpát nemůžu, protože pak bych byl upaltanej pokaždý, když bych tu horní desku sundával a na rozehřáté sklo se v lepším případě nemusí kapton dávat vůbec a v horším se tama dá.
A to sem se ani nekoukal na rozdíl mezi tepelnou roztažností hliníku a skla...
- Ben Ash
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Aha teflon, tak to jo, já myslel že jsou ty sloupky z hliníku. Tu základovou desku jsem myslel z pertinaxu nebo texgumoidu, pro odstínění tepla od konstrukce, ale chápu že se to blbě schání a je to dražší. Myslel jsem to tak, že to sklo se mi tam moc nelíbí a radši bych tu horní desku udělal z něčeho co by teplo lépe rozvádělo tedy hliník. Pasta samozřejmě být nemusí pokud to dobře přiléhá.
Ano, koupil jsem u nej motory a abs. A mam v umyslu kopit jeste hotbed.sedmi píše:Pekné, jde vydět že se snažite.
Chtěl bych se se zeptat zde přítomných na foru jestli si už nekdy něco objednávali ze stránky reprapsource.com na reprap.
Díky