hospudka
Moderátor: sysel
Přeju tvé ženě brzké uzdravení a tobě hodně trpělivosti. I pro ni to bude očistec. Před 33ti lety jsem měl přeraženou haksnu a marodka 14 měsíců. No ještě dnes se mi ježí chlupy při vzpomínce na tu nudu, kdy jsem měl přes čtyři měsíce nechodící sádru. A to ještě tuplovanou sílu, protože mi to napuchlo ještě ve špitále a noci ji lapiduch musel říznout, abych se nezbláznil bolestí. No a pak na to napatlali ještě další vrstvu, potěch čtyřech mesících na to připatlali podpatek (další silná vrstva od kotníku dolů) a to jsem vláčel deset měsíců. No a téměř po celou dobu jsem byl nervózní jak pes. Neměli to semnou lehké ani rodiče a sestry.
Jen se jí každou chvilku neptej, zda něco nepotřebuje, to je nejlepší cesta k hádce. Domluv se s ní, že až bude něco potřebovat, ať se ozve sama. V opačném případě by se mohla cítit, že je úplně k ničemu a to už je jen krůček k .... Já jsem po týdnu doma udělal tuhle dohodu a bylo hned lepší ovzduší po celou dobu marodky.
Jen se jí každou chvilku neptej, zda něco nepotřebuje, to je nejlepší cesta k hádce. Domluv se s ní, že až bude něco potřebovat, ať se ozve sama. V opačném případě by se mohla cítit, že je úplně k ničemu a to už je jen krůček k .... Já jsem po týdnu doma udělal tuhle dohodu a bylo hned lepší ovzduší po celou dobu marodky.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Pozdrav Josefe, psal jsi to tak, ze jsem az zatrnul, ze ten lapiduch ti urizl nohu. A on jen kousek sadry
.
Ja asi umru driv, nez bych si neco zlomil. Ono staci, ze mam skoro zlomenou dusi.
S tim ulozenim linearu te ctim, je to tak, souhlas.....Snazit se o dokonalost je normalni.
Ted k BenAshi,....
Ta velka zare na prahou co smeruje na vysocinu, aby to dopadlo, mam od toho "potak" a volume doprava
.

Ja asi umru driv, nez bych si neco zlomil. Ono staci, ze mam skoro zlomenou dusi.
S tim ulozenim linearu te ctim, je to tak, souhlas.....Snazit se o dokonalost je normalni.
Ted k BenAshi,....

Ta velka zare na prahou co smeruje na vysocinu, aby to dopadlo, mam od toho "potak" a volume doprava

On to nebyl jen kousek sádry, ale přes celou délku končetiny (tedy v mém případě nohy). Vzniklo to, když jsem se na lyžích potkal v lese se stromem.Mirek-Gravos píše:Pozdrav Josefe, psal jsi to tak, ze jsem az zatrnul, ze ten lapiduch ti urizl nohu. A on jen kousek sadry..
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Pokud ti po te peripetii zustaly obe, tak je to fajn. Jsme tu kvuli BenAsh..ovi, proto jsem se zapojil, protoze v hospudce muzu,
i kdyz jsem pod vlivem (vselijakych emoci)
.
i kdyz jsem pod vlivem (vselijakych emoci)

- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
http://www.youtube.com/watch?v=E3mzhvMg ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
když jsem to zkoušel já (2x) tak se kotouč neschoval. Nevíte čím to ...?

Petr
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Na pasovce do pul palce, na formatce strejchnuti z boku, sroubovakem do dlane...atd. Tohle je nejlepsi skola.
Kdykoliv jdu na ty masiny tak si na to vzdycky vzpomenu (dopadlo to dobre), uvedomim si to a snazim se to nepoakovat
.
Jinak teda paraaada!! Nevim jak je ten system rychlej, ale kdyz to tam strejchnu hodne zprudka....
Kdykoliv jdu na ty masiny tak si na to vzdycky vzpomenu (dopadlo to dobre), uvedomim si to a snazim se to nepoakovat

Jinak teda paraaada!! Nevim jak je ten system rychlej, ale kdyz to tam strejchnu hodne zprudka....

- Ben Ash
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Mě by zajímal proncip, možnosti a limity. Líbí se mi ta rychlost, ale není mi jasný jak rozezná prst vod kotlety. Aby se nakonec neukázalo, že to funguje jen když sis předem přidělal krokodýlkama dráty na bradavky 

Nebude tam nějaký infra čidlo a něco co bude vyhodnocovat "teplej flek" (prst) jestli s ním náhodou nejseš moc blízko? Mechanizmus vypadá, že je odstřelován patronou na podobným principu jako airback v autě. Samotný schování kotouče bude už jenom následný využití setrvačný síly na páce. Celkem jednoduché, ale pořád je tam moc dílů na to, abych tomu věřil, že to bude vždy a za jakýchkoli okolností fungovat. Svoje prsty mám moc rád na to, abych je strkal ke kotouči 

No pokial som dobre pochopil, je to na principe merania zvodu z kotuca cez telo na zem. Takze staci dotyk kotuca kdekolvek, potom to vystreli - samo ze treba byt dobre uzemneny 

To snímání je na principu že se do kotouče pouští a vyhodnocují nějaké pulzy a když se kotouče dotkneš tak se změní zvlnění a aktivuje se brzda , čet jsem otom kdysi na jejich stránkách , bohužel nevím jakých , brzda je vystřelena jen pružinou , kotouč se doní zahlodne a tím rázem se celý vřeteník strhne pod stůl , na stránkách mají videa jak řežou párky a další věcy , vlastně neřežou páč jim ta potvora vždy zaleze,
http://www.sawstop.com/" onclick="window.open(this.href);return false; , http://en.wikipedia.org/wiki/SawStop" onclick="window.open(this.href);return false; - tady je to popsaný jak to fuguje.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Mně to připadá po mechanické stránce chytře vymyšlené. Jeden známý se tohle před lety pokoušel vynalézt také, použil proti sobě dvě brzdové destičky z auta (už nevím, jestli přitlačované elektromagnetem nebo naopak blokované elektromagnetem a přitlačované pružinou), když to sepnulo, tak se z toho monumentálně zakouřilo, kotouč vyhřátý do modra, ale ještě stihnul udělat jednu otáčku, což na uříznutí prstu víc než stačí. Tohle pohlcení energie deformací s ponořením kotouče je fakt dobrý nápad. Ale osobně si raději dávám pořádný pozor, nehledě na to, že často řežu vodivé materiály.
Aleš Procháska