Amatérská stavba CNC frézky v obrazech

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
zami

30. 7. 2011, 8:51

Kdyby se Viktor toho vřetena chtěl zbavit, tak už mi ho dávno nabídl. Ale myslím, že si ho schovává pro sebe. Co kdyby jednou........ :wink:
Miloš.
Ben Ash
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

30. 7. 2011, 9:15

No ono to má háček, zaprvé jeden (nebo možná dva místní spezialisti) nabídli to vyzkoušet s frekvenčním měničem, neb je to vřetánko 200hercové, tak je jaksik ticho. Takže se neví jestli vůbec jde. No a druhý háček je v tom že je hřídel uzpůsobena k upínání diskových nástrojů a jak se to tu už v jednom vláknu řešilo, tak výroba nové hřídele na kleštiny a přelisování paketu není uplně triviální záležitost. Nicméně pokud si s tím chceš hrát, mile rád zapůjčím :-)
zami

30. 7. 2011, 9:26

V každém případě bych se na to alespoň rád podíval. To asi nebude problém, že?
Ale samozřejmě jsem za Atase dal určitou částku, tak předpokládám, že si svoje musí odpracovat.......
Miloš.
Mirek-Gravos
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

30. 7. 2011, 9:55

Tak jasno, to si chlapci poreste. Dnesek byl u nas tvrde pracovni, synek me oblazuje unstruktaznimi videjky...
No, moc toho dneska neporesil, ale aspon tatu potesil :lol: .
http://www.youtube.com/watch?v=68hl5sH5Rbs" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=1U-xj4Ww ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=s-6Z1kR2 ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=PdSELtOC ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
Tak na te vysocine na sebe budte hodni a modelarine zdar! Vim o cem hovorim, dekuju ji za moc !!! :D .
M.
zami

6. 8. 2011, 6:28

Tak zase další pokus o vylepšení systému energetických řetězů.......
Vím, že by bylo rozumnější koupit originální řetězy, ale za prvé zatím nevím přesně jaký rozměr budu potřebovat, a za druhé jsem už několikanásobně překročil prvotní rozpočet, takže musím něco našetřit........ :wink:
Přidal jsem pár fotek:
http://miloszavadil.rajce.idnes.cz/CNC" onclick="window.open(this.href);return false;
Miloš.
Ben Ash
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

6. 8. 2011, 7:09

Přišel jsem, viděl jsem, nechápal jsem, :-)
Já osobně bych to nechal až jak si to na stroji sedne a dodatečně řešil podle rozměrů. Ušetřený čas bych využil k povalování se na pohovce, ale to ty asi neumíš :-))
Moto dne: to muselo dát práce, přitom taková blbost!
:mrgreen:
Promiň já musel, ale mám radost když jsem to viděl v chodu, naplňuje mne to velkým optimismem !!!
zami

18. 8. 2011, 9:25

Přátelé, jsem nadšen. :)
Zkusil jsem si něco nakreslit v Gravostaru. Zpočátku, (než jsem to vůbec zkusil), jsem byl dost skeptický. Tedy hlavně co se týče předpokladu, že to dokážu a bude to fungovat. A ono to funguje.
Nejen že dokážu nakreslit jednoduché objekty ale je to pro mě uživatelsky velice příjemné. Také jsem byl velice příjemně překvapen, že po třech kliknutích a zkopírování do Armote se frézka normálně rozběhla a virtuálně, (prakticky pouze na ose X), můj díl normálně vyfrézovala. I vřeteno při tom běželo.
Vím, že se někteří shovívavě usmívají a myslí si něco o tom, že jsem vynalezl teplou vodu.... ale já jsem nadšen a pod vlivem těchto mých úspěchů už více věřím, že to o čem sním, snad nějak zvládnu........
Miloš.
P1030052.JPG
Martinhora

19. 8. 2011, 6:10

No to si piš, že to zvládneš - jinej výsledek neexistuje .... A přes problémy je nutno se tak nějak přenést jako to dělali ti komsomolci :lol: :lol:
Mirek-Gravos
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

19. 8. 2011, 1:57

Milosu, tohle fakt potesi. Vas dva jsem si vybral, z ucty k pili, trpelivosti a touze po dokonalosti, ktera je modelarum vlastni..
Tlacim slzu do oka a dekuju!
M.
zami

20. 8. 2011, 8:50

Dnes jsem si dovezl profily na pracovní desku.
Miloš.
Přílohy
P1030165.JPG
dyntyd
Kontaktovat uživatele:

22. 8. 2011, 10:23

Krásný stroj jen ty profily v tom to případě mi přijdou zbytečné pokud budeš frézovat překližku a tak tak tam stejně musíš vložit desku dřeva (mdf) a vznikne ti sendvič dřevo hliník dřevo řešil bych to uspořádání asi jinak a věřím že teď tomu je jen dočasně.
zami

22. 8. 2011, 12:15

Nepovažuji to za dočasné řešení. Spíše naopak.
Miloš.
Martinhora

22. 8. 2011, 1:32

No já myslím, že Miloš nechce jen šudlat balsu a překližku. A pokud bude chtít hrábnout do duralu tak to musí pevně upnout. Neumím si představit upevňovat svěrák do MDF vrutama :shock: Takhle jak to má to je universální. Pokud pojede překližku nebo balsičku tak si to něčím podloží (já používám sádrokarton) a upevní si to kolem dokola upínkama. A pokud bude chtít obrobit něco ve svěráku tak tam ten svěrák pohodlně ustaví. Stejně to dojde tak daleko, že zjistí, že potřebuje 4-tou osu a pak jí zase v poho připevní. Mě se to takhle líbí, akorát bych asi vynechal to MDF nebo co to je pod těma AL profilama
oscar

22. 8. 2011, 1:37

kolik mate presnost te zakladove desky? at vim ceho se mam pokusit dosahnout
zami

22. 8. 2011, 3:33

Tak to bohužel nevím. Ještě to nemám smontované napevno, tak je to zbytečné měřit. Ale jelikož jsou podkladní hranolky frézované přímo samotnou frézkou, myslím, že přesnost bude naprosto dostačující.
Miloš.
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“