Jaké vreteno???
Potreboval by som poradit vreteno na frezku o velkosti 1200x900mm cele to bude z joklu 50x50mm, použité podoprené tyče 20mm na osu Y a X a na osu Z idu podoprene 16mm tyče. Budem na tom obrabat drevo, plasty, a nejake pokusy z hlinikom. Chcel som kupit 800watt kressa z CNC shopu ale neboli tu moc dobre ohlasy... je niečo kvalitnejšie v rovnakej cenovej kategorii? nejaka horna freza alebo čo ...
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Mezi vrchnimi frezami asi nic lepsiho nenajdes nez Kress. Pokud nehodlas investovat do frekvencniho vretene s menicem.
Ma tachogenerator ve zpetne vazbe a pro milovniky "tezsiho" obrabeni i variantu od 5.000,-ot. (verze 1050W z CNCshopu).
Zadne vylozene spatne ohlasy jsem tu nezaznamenal.
Ma tachogenerator ve zpetne vazbe a pro milovniky "tezsiho" obrabeni i variantu od 5.000,-ot. (verze 1050W z CNCshopu).
Zadne vylozene spatne ohlasy jsem tu nezaznamenal.
Kress je dobré vřeteno z hlediska přiměřeného výkonu i kvality zpracování. V principu se však jedná o vysokootáčkový kartáčový motor což sebou vždy nese dvě negativní vlastnosti, proč nakonec skoro každý začne uvažovat o jeho náhradě:
1) i naprázdno dělá strašlivý kravál (to je asi ostatně ten důvod proč ho nakonec většina lidí mění za něco bezkartáčového, viz vřeteno ATAS nebo nějaká čína).
2) je třeba hlídat stav kartáčů (ale to zas není tak hrozné, pokud ti mašina nejede pořád).
1) i naprázdno dělá strašlivý kravál (to je asi ostatně ten důvod proč ho nakonec většina lidí mění za něco bezkartáčového, viz vřeteno ATAS nebo nějaká čína).
2) je třeba hlídat stav kartáčů (ale to zas není tak hrozné, pokud ti mašina nejede pořád).
pokud ti jde o dřevo aměké plasty jdi do toho atase , ,mrkni na jejich stránkách : http://www.atas.cz/products.php?sekce=2 ... =15&lng=cz" onclick="window.open(this.href);return false;
prodávají je i s měničema a do 5 ti tisíc by ses měl vejít ,
popřípadě mají i výkonnější verzi 750w tu musíš poptat a nato se kres absolutně nehrabe se svejma 1000w
, nejsou waty jako waty,
prodávají je i s měničema a do 5 ti tisíc by ses měl vejít ,
popřípadě mají i výkonnější verzi 750w tu musíš poptat a nato se kres absolutně nehrabe se svejma 1000w
, nejsou waty jako waty,
když si spočítáš že kresse pak vyhodíš a stejně koupíš něco jiného tak to bude ve finále ještě dražší.. chápu že je nějaký rozpočet, ale ..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
- Martinhora
Já mam trochu jinou zkušenost. Měl jsem kresse 1050 - tu verzi od 5tis. otáček. Při otáčkách 12 tis. jel do duralu 8kou frézou s úběrem 2mm (bylo znát, jak mu spadly otáčky, ale pak si přidal a dorovnal to). Pak jsem ho prodal a koupil ELTE 750W. S tím můžu při stejných otáčkách do duralu max. 6kou frézou a s úběrem 1mm - jinak se začne zastavovat.packa píše:popřípadě mají i výkonnější verzi 750w tu musíš poptat a nato se kres absolutně nehrabe se svejma 1000w
, nejsou waty jako waty,
- Pepa z depa
... narazil jsem na to, když jsem reklamoval flexu. Zajímavý kousek jak cenou tak výrobcem Frézka Makita RT 0700 C -- 700W za 2900Kč (jen v kartonu)
http://www.e-zelezarstvi.cz/elektricke- ... 00c-makita" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.e-zelezarstvi.cz/elektricke- ... 00c-makita" onclick="window.open(this.href);return false;
Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.