Úplně blbá dotázka
koupil jsem starší vřeteno KRESS 850, fachá v pohodě, jen nevím, jestli je normální, že z něj musím tu kleštinu vždycky vyklepnou např. přes šroubovák kladivem? 

čím dál tím víc neumím :)
aha tak to jsem nechtěl slyšet
koupil jsem i novou kleštinu a dělá to to samé.

blbá otázka dáváš tam tu kleštinu správně? nedávno se tady řešilo to samé a dotyčný neuměl zandat kleštinu..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
musíš tu kleštinu otáčet pod úhlem, těžko se to popisuje, nejlepší je to vyzkoušet. Klepnutí to řeší taky, ale je to moc surové.... S takovým postupem by ses mohl stát členem klubu drsňáků
Nezapoměň před montáží do vřetene kleštinu pořádně usadit, jednou jsem to neudělal dobře a ta potvora nechtěla z díry ven....
Když jsem jezdil Kressem, měl jsem ke každé kleštině zvláštní matici, myslím, že to je nejlepší systém jak to zbytečně nešoupat. Tento systém se mi plně osvědčuje i u ATASE s kleštinou ER

Když jsem jezdil Kressem, měl jsem ke každé kleštině zvláštní matici, myslím, že to je nejlepší systém jak to zbytečně nešoupat. Tento systém se mi plně osvědčuje i u ATASE s kleštinou ER
no co to je dát správne? Mam klestinu venku, zasunu do ni frezu a zlehka ji zasunu do vretene. Nasledne zprevleknu matku a zlehka dotahnu rukou a potom silou klicem.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
To se tu resilo opravdu nedavno. Jen upresnim Bobika. Namacknout klestinu do matky- V RUCE, pak do vretene zlehka, jak poradil Bobik.
To vyndani chce trochu "grif". Pokud jde ztuha a rukou se nedari pokroutit, pootocit/vyhnout a vytahnout, pomuze treba tycka z plastu nebo hliniku,
kterou se to vymackne
za soucinosti te sikovne ruky, co to vykrouti/vytahne.
Hlavne NIKDY nedat klestinu s nastrojem do vretene a pak matku na to!
To vyndani chce trochu "grif". Pokud jde ztuha a rukou se nedari pokroutit, pootocit/vyhnout a vytahnout, pomuze treba tycka z plastu nebo hliniku,
kterou se to vymackne

Hlavne NIKDY nedat klestinu s nastrojem do vretene a pak matku na to!
tak koukam, ze delam vsechno opacne
tedy blbe. Tak snad posledni otazka, jak moc dotahnout? malo, strdne nebo hodne? Fakt dik moc vsem a trpelivost se samoukem diletantem 

-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Urcite ne "na krev" co ti sila v ruce a patricne dlouhe rameno kliců dovoli. Podle velikosti nastroje a obrabeneho materialu "rozumne a s citem".
Pokud je to treba 4ka freza do dreva nebo plastu, tak staci opravdu zlehka. Ona ta klestina ma docela velkou svernou silu, potazmo danou tim zavitem.
Mam i klienty, co utahujou tak, ze "rozstipnou" kuzel ve vreteni. Kdyz jsem jim pak demonstroval, jak malo staci a drzi to, rekli mi, ze netusili....
Tak s Mírou
.
Pokud je to treba 4ka freza do dreva nebo plastu, tak staci opravdu zlehka. Ona ta klestina ma docela velkou svernou silu, potazmo danou tim zavitem.
Mam i klienty, co utahujou tak, ze "rozstipnou" kuzel ve vreteni. Kdyz jsem jim pak demonstroval, jak malo staci a drzi to, rekli mi, ze netusili....
Tak s Mírou

Koukám, ze bych toho Míru musel mít za zadkem permanentne
Dekuji vsem za rady.

dotahuji s mírou a trošku přidám.... ona taková osmička fréza vytažená z vřetene třeba v dubu udělá docela slušný mazec.... záleží jak jsou silné posuvy.. u mě to skončilo nástrojem naporcovaným na plátky, někde je tu i foto
Ahoj
,
já jsem taky sekával kleštiny z vřetena, ptal jsem se na to zhruba před půl rokem. Vtip je vtom, že se musí dát kleština do matice. Pak vložit nástroj do matice s kleštinou a nakonec přišroubovat.
Viz vlákno:
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=83&t=6931

já jsem taky sekával kleštiny z vřetena, ptal jsem se na to zhruba před půl rokem. Vtip je vtom, že se musí dát kleština do matice. Pak vložit nástroj do matice s kleštinou a nakonec přišroubovat.
Viz vlákno:
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=83&t=6931