Výpočet kroků na otáčku
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
si mas spatne nastavene prodlevy mezi zmenou smeru a dalsimi kroky respektive treba invertovane signaly
jestli tedy to co mam chapat jako vydledek testu jsou ty kruznice co ujizdeji v jdne ose
projevuje se to pak tak ze pri kazde druhe zmene smeru to ztrati jeden krok tj. spravna poloha ujizdi jednim smerem
jestli tedy to co mam chapat jako vydledek testu jsou ty kruznice co ujizdeji v jdne ose
projevuje se to pak tak ze pri kazde druhe zmene smeru to ztrati jeden krok tj. spravna poloha ujizdi jednim smerem
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
A co teď s tím, nějaká ta rada by nebyla?
Změnit rampy? nejsou moc prudké?
Zkoušel jsi hodinkama, kolik to vlastně ujede, když zadáš třeba 5mm? Tím bych asi začal. Protože podle toho obrázku to vypadá hodně pravidelně.
Přehodit kabely od motorů, zda se problém přesune mezi osami, nebo to bude stejné, a je něco s mechanikou?
Zkoušel jsi hodinkama, kolik to vlastně ujede, když zadáš třeba 5mm? Tím bych asi začal. Protože podle toho obrázku to vypadá hodně pravidelně.
Přehodit kabely od motorů, zda se problém přesune mezi osami, nebo to bude stejné, a je něco s mechanikou?
Mechanika je OK, prohodil jsem kabely a dělá to úplně stejně ale v opačném směru, tedy tentokrát ujíždí osa X.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
jestli mas tu modrou desku tak ta by mela byt delana na macha
tedy mas asi spatne nastavene signaly v ports & pins nebo jak se to jmenuje
zkus si pohrat s invertovanim tech signalu (step a dir)
tedy mas asi spatne nastavene signaly v ports & pins nebo jak se to jmenuje
zkus si pohrat s invertovanim tech signalu (step a dir)
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Prolítnul jsem všechny dostupné manuály k této desce a nastavení Step, Dir je všude stejně nastaveno tak jak mám i já.
Napadlo mě nastavit na desce 16/1 na otáčku, já mam nastaveno 8/1 zda by to pomohlo, ale vím že ze začátku když jsem držel tu desku v ruce měl jsem nastaveno 16/1 tak se KM chovaly nějak divně. Možná mi to jen připadalo.
Napadlo mě nastavit na desce 16/1 na otáčku, já mam nastaveno 8/1 zda by to pomohlo, ale vím že ze začátku když jsem držel tu desku v ruce měl jsem nastaveno 16/1 tak se KM chovaly nějak divně. Možná mi to jen připadalo.
emc2 jsem nikdy neviděl a chvilku by to potrvalo než na to přijdu ale s tím machem třeba něco bude, mám ho počeštěn a možná je někde chybyčka.
U modrých desek může být, že jsou v manuálu chybně kombinace DIP přepínačů pro mikrokrokování. V pořádku by mělo být 1/1 a 1/2. 1/8 a 1/16 může být prohozeno, ale i tak je to divné, pokud máš nastaveny pro X a Y stejné hodnoty. Zkusil bych nastavit 1/2 mikrokrok a odpovídající hodnoty do Machu, jestli to bude v pořádku, tak je mišmaš v nastavení na desce. Já se tím ze začátku dost trápil, teď mám desku upravenou podle různých návodů, včetně přemostění optočlenů a zatím musím zaklepat..
A neupravoval si dosku ? Mne toto robilo na osi Z keď som 3x invertoval signál STEP. Pri každej zmene smeru som prišiel o jeden mikrokrok a po čase sa ich nazbieralo toľko, že fréza postupne vyšla z materiálu a frézovala luft. Tebe robí to isté. Pomohla až zmena na iba 2x invertovaný STEP.
Nemáš CNC - nič neznamenáš.
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
http://www.fishpol.sk
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
http://www.fishpol.sk
Budu velmi rád, když mi laicky řekneš co mám udělal. Mořím se s tím pořád dokola a né to upravit. Deska nemá žádné úptravy, takže vše oririginál tak jak to v číně slepily.pájač píše:A neupravoval si dosku ? Mne toto robilo na osi Z keď som 3x invertoval signál STEP. Pri každej zmene smeru som prišiel o jeden mikrokrok a po čase sa ich nazbieralo toľko, že fréza postupne vyšla z materiálu a frézovala luft. Tebe robí to isté. Pomohla až zmena na iba 2x invertovaný STEP.

Mořím se s tím a je to krapet lepší ale není to ještě ono. Kruh to sice už udělá ale pokud jsem tam narval to ozu.kolo což je krapet složitější vyšla z toho zase hovadina. Už mě tak napadá, narvat do PC samostatnou kartu LPT co byla součástí té desky. Připadá mě to jako by se ztrácely ty kroky, ale kde? Jinak jsem to nastavil na desce na 16/1