Výroba duralových dílů

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Pietro.1
Kontaktovat uživatele:

1. 2. 2008, 3:47

Zdravím potřeboval bych vyrobit dva díly z Duralu tloušťka 10 mm.Spěchá,výkres zájemci pošlu mailem.V Cadu moc často nedělám tak omluvte případné chyby.Kdyby byla chyba nebo něco chybělo doplním. Počítám s tím že si dotyčný co bude vyrábět si materiál obstará. Nabídněte cenu za výrobu a materiál.Díky za nabídky
Naposledy upravil(a) Pietro.1 dne 1. 2. 2008, 3:54, celkem upraveno 1 x.
Bob
Kontaktovat uživatele:

1. 2. 2008, 5:39

Petře skus zvolit trochu jiný postup při žádosti o pomoc, řekni v první řadě jakou to má mít velikost, aby ochotný kolega věděl jestli to na svém stroji dokaže udělat, výkres v CAD musí být jasný, aby to šlo vůbec vyrobit( nesmí scházet žadna důležitá kota, tolerance u otvorů nebo průměrů protože zhotovitel neví jak jsi to myslel a odpadne tím možné pozdější dohadovaní) Ale nejjednodušší je ten výkres vyvěsit tady na foru a máš reakce možná ihned co ti na výkresu schází a nebo ne a to platí i pro výrobu. A počítej i trochu s tím, že i když to bude za režijní cenu(aspon' si to tak myslím) tak za pusu to nebude. Bob. Jo a smaž ten prázdný příspěvek nade mnou.
Pietro.1
Kontaktovat uživatele:

1. 2. 2008, 6:32

Diky za rady Bobe, chtěl jsem vyvěsit ale potom jsem si řekl že to raději pošlu mailem.Tak to teď už vyvěsím :-)Výkres je podle mě jasný, koty mam všude, a díry jsou bez toleranci.Potřebuju udělat jen tvary a díry a nemam to kde udělat víš :-)Uvidíš podle výkresu.Díky za nabídky.Jinak Bobe prosímtě jak smáznu ten příspěvek? nejde mi to nijak :-(

výkres je na mém webu ke stažení tak omrkněte:

http://pietro-krnov.wz.cz
Naposledy upravil(a) Pietro.1 dne 2. 2. 2008, 9:27, celkem upraveno 1 x.
Bob
Kontaktovat uživatele:

1. 2. 2008, 7:58

Ted' jsi mě trochu dostal, dřív byl mám takový dojem u editu křížek, kterým to šlo smazat ted' už tam není tak nevím. No a co se týká výkresu schází ti kota vzdálenost průměru 15mm k nějake základně, ten průměr otvoru 7mm v počtu 8ks je k čemu pokud je to pro M6 šroub tak tam dej průměr otvoru 6mm vždy je lepší v případě, že někde uletí otvor(otvory,závity)v protikusu tyto zvětšit než aby už to v originále mělo velkou vůly. A ten průměr 15mm chceš použít na co, nemáš u toho žádnou toleranci takže to může být otvor o průměru 15.2mm a po vrtáku. Výkres ti stačí vlastně jen jeden, protože ten druhý je zrcadlo, a v žádosti uvádíš dural 10mm a na výkresu 8mm. A jak budeš uchytavat vodicí tyče pro osu Y. A ještě taková drobnost silne čáry kresli zeleně a koty šedě, (nastavení hladiny) není to podmínka,ale takový starý zvyk. To kotování není sice to pravé ořechové ale bud' klidný já jsem se to taky učil a vlastně učím pořád.Bob.
kovohemil
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

1. 2. 2008, 10:23

jen tak ze zajímosti by mě zajímalo na kolik to bez materiálu přijde předpokládám že to chce od někoho obrobit na cnc.ptám se protože jsem ted dělal díl z duralu kterej jsem manuelně frézoval 3dny a můj odhad na cnc hobby byl asi 4hodky.
Pietro.1
Kontaktovat uživatele:

2. 2. 2008, 7:50

Díky Bobe ty díry předělám na těch 6mm ;-) ta díra s průměrem 15mm - tu potřebuji těch 15.Výkres stačí jen jeden, ale když jsem to dělal tak jsem toho kreslil více takže jsem si udělal všechny díly :-) Tlošťku jsem popletl, protože původně jsem to plánoval z 8mm ale potom jsem se rozhodnul na 10 a nepřepsal to.Barvy čar pro příště už budu dělat podle rad :-):)

Výkres jsem poupravil ( průměry děr, vzdalenost od zakladny ) mrkněte na webu. :D

Pozměnil jsem umístění výkresu. Je zde
www.pietro-krnov.wz.cz
tonda.kavy

2. 2. 2008, 11:00

Bob to s tím otvorem průměr 15 myslel tak, ze když to někdo vyvrtá 15 vrtákem tak to bude mít třeba 15,1. Jde o to co do toho otvoru chceš dát a podle toho určit jak přesnou tu díru chceš mít.Jestli to je na ložisko a musí bejt v nějaký toleranci, nebo tam bude jenom něco procházet a je jedno jak to bude přesný.
Bob
Kontaktovat uživatele:

2. 2. 2008, 11:17

Abys měl otvor tkz. přesně musiš tam zadat toleranci k rozměru otvoru pokud ji tam nezadáš tak je to pro frézaře volná míra, při které se otvor dělá třeba vrtákem a pak je i povrch otvoru hrubý a přesnost tam asi žadná nebude Takže pokud chceš přesný otvor( který pochopitelně bude dražší protože se bude stružit nebo vyvrtávat hlavou) tak musiš zadat třeba 15H7 a otvor bude vyrobený někde mezi těmito rozměry 15.00 až15.018mm, pokud toto neznáš tak vem třeba dobré strojnicke tabulky a trochu občas do nich nakoukni bude se ti to určitě hodit. No a to stejné platí i u rozměrů délkových a úhlů, čiže pokud se dělají na frézce délkové rozměry a frézka má digitální odměřování nebo na CNC tak tam rozměry délkové budou sedět, i bez uvedených torerancí ale nemusí to být pravda na klasice, ale průměry přesných otvorů vždy uvádět s tolerancí. Bob.
Naposledy upravil(a) Bob dne 2. 2. 2008, 11:39, celkem upraveno 1 x.
Pietro.1
Kontaktovat uživatele:

2. 2. 2008, 11:26

Jo znam trochu toleranci, dělal jsem s tim ve skole nebo resp. nahlédl jsem do tabulek.Dírou bude jen něco procházet takže o přesnost nejde. :D
Bob
Kontaktovat uživatele:

2. 2. 2008, 11:56

Petře pořád mě tam schází otvory pro vodící tyče na osu Y tam je ta přesnost v rozteči otvorů velmi důležitá, a ten průměr 15mm je k čemu. Jo a ještě k té toleranci podívej se do tabulek máš tam uvedené příklady kde a jaké tolerance se používají. Bob.
Pietro.1
Kontaktovat uživatele:

2. 2. 2008, 12:26

K té toleranci - dělali jsme ve škole s tabulkama ale to byl před dvěma lety a asi jen 3 mesice 1x za tyden, takže je to celkem dávno .Tyče tam nebudou bude tam jiný posuv, zatím bych to potřeboval takhle jak je to na výkresu, ten průměr 15mm zde bude procházet trapéz. šroub.
Bobe ty by jsi mi to mohl vyrobit?? Petr
Bob
Kontaktovat uživatele:

2. 2. 2008, 1:30

Petře co se týká frézování sám mám s tím trochu problém nebot' musím kluky na frézce dost lámat, aby mě něco KVALITNĚ udělali, takže bohužel, neber to jako výmluvu je to fakt. Ted' mě něco napadlo jestli tím otvorem fí 15mm prochází trapéz tak tam ještě nakresli otvory pro uchycení krokového motoru asi to bude průměr 5mm a rozteč mezi otvory je 47.1mm. Tyto bočnice vzhledem k tomu že tam asi fakt není toho moc přesného by šli také vypálit na vodě nebo možna laser ale tam nevím jestli takovou silu mat. umí. Ta voda je určitě o dost levnější než frézka a ta přesnost by ti určitě stačila. Ty pojezdy vlastně řešíš jinak už jsem si vzpomněl. Bob.
Pietro.1
Kontaktovat uživatele:

2. 2. 2008, 3:19

Bobe, laserem nebo vodou už jsem taky uvažoval a proto jsem napsal někomu kdo se tím zabývá tak uvidíme jaká bude odezva, pokud žádná tak hold nezbude než to frézovat.Přesného tam skoro nic opravdu není jelikož otvory které potřebuji to nevyžadují :-)
Mad_BOXs

2. 2. 2008, 3:25

Sleduji toto téma od počátku.Když jsem si prohlédl ten výkres, tak se podivuji, proč to chceš nechat frézovat.Takovéto dílce mi chlapi na dílně udělají se základním vybavením dílny.Na tohle stačí strojní pila, přímočarka ( na hrubé dělení ),nádrh a stojanová vrtačka.Maximálně přejet hrany na velký fréze, aby to bylo rovný po řezu. :)
Mad_BOXs

2. 2. 2008, 3:53

Hmotnost celého dílu před opracováním je 1.8kg a práce na tom je tak na 2.5hod.Tj. 140x3.6 + 2.5x300.+ nejaké poštovné. Jdeš do toho?
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“