Modrá deska & Mach3
Dnes jsem zkoušel odpinstalovat běžícího Mach tuším něco 3.... z důvodu zřejmého ztrácení kroků a nainstaloval jsem starší verzi a KM se už ani nehnou. Přitom jsem v nastavení udal stejné hodnoty jako byly předtím. (piny i porty). Večer mám zase o starost postaráno. Přirom jsem to nastavoval i dle manuálu k desce a KM ani nezavrčí. To jsem z toho blázen. 

Tuším, že se musí odinstalovat i nějaký ovladače co si mach instaluje. Při odinstalování na to nějak není myšleno, ale mohu se plést, zdejší odborníci na mach ti jistě poradí víc. Osobně ti radím strčit do mechaniky CD s EMC2 a chvilku do toho koukat a pozorně číst, zjistíš, že na tom nic není a mašinka se ti bude hýbat.
Taky jsem na to myslel, jenže jsem po netu hledal samotný EMC2 a navedlo mě to někam na ubuntu 11.04 a po stažení a instalaci nějakého ubuntu to nic nedělalo ani po restartu. Myslel jsem, že EMC2 je samotný program spustitelný pod WinXP jako jiné aplikace. Pokud se mýlím rád si nechám poradit, nemyslím tím odpovědi jak to tu častu frčí, hledej bylo tu to několikrát řešeno.
Osobně jsem se tím zabejval a fakt na nic jsem nepřišel, proto jsem z toho EMC2 upustil. 

- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Uz zase tu je podobna otazka, viz armote a lpt
Zkus treba sekci emc2 tady na foru tam je vse dopodrobna popsane
Radek a dali tu travi stovky hodin psanim navodu a ty nechces venovat ani 10 minut na to aby jsi si to precetl
Dozvis se ze emc2 je linuxovy soft a ze nejlepsi je stahnout si live cd s ubuntu a emc
A taky tam jsou navody jak to nastavit
Je to celkem slozite a bez tech navidu to nedas
Takze by nasledovala serie dlasich tisic otazek
Takze cti a najdes vse co potrebujes
Zkus treba sekci emc2 tady na foru tam je vse dopodrobna popsane
Radek a dali tu travi stovky hodin psanim navodu a ty nechces venovat ani 10 minut na to aby jsi si to precetl
Dozvis se ze emc2 je linuxovy soft a ze nejlepsi je stahnout si live cd s ubuntu a emc
A taky tam jsou navody jak to nastavit
Je to celkem slozite a bez tech navidu to nedas
Takze by nasledovala serie dlasich tisic otazek
Takze cti a najdes vse co potrebujes
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
- Kilovolt
- Sponzor fora
Potravino nenech se otrávit
.Začni tady http://linuxcnc.org/" onclick="window.open(this.href);return false; sekce download,sosni iso obraz (ubuntu 10.04),vypal na cd a mužeš instalovat.Až nainstaluješ,stepconfigem nebo pncconfem nakonfigurujes axis a v nejlepším budeš hejbat mašinkou. Pokud ne,tak tě čeká moc studia (v sekci software/emc
nebo linuxcnc.org ) a bádání v config souborech a HAL. Bohužel je všechny návody k emc jsou English. Takhle zjednodušeně jsem s tím začal já a pak jsem přidal mesu-no a frézuju
.Přeju hodně trpělivosti .

Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
Jsi hodnej, ale už na to prdim. Buď to pořádně rozhejbu svépomocí v Machu, nebo to hodím k ledu. Neříkám, že ze začátku jsem tu málo pochytil, ale poslední dobou to tu stojí za starou bačkoru.Kilovolt píše:Potravino nenech se otrávit.Začni tady http://linuxcnc.org/" onclick="window.open(this.href);return false; sekce download,sosni iso obraz (ubuntu 10.04),vypal na cd a mužeš instalovat.Až nainstaluješ,stepconfigem nebo pncconfem nakonfigurujes axis a v nejlepším budeš hejbat mašinkou. Pokud ne,tak tě čeká moc studia (v sekci software/emc
nebo linuxcnc.org ) a bádání v config souborech a HAL. Bohužel je všechny návody k emc jsou English. Takhle zjednodušeně jsem s tím začal já a pak jsem přidal mesu-no a frézuju
.Přeju hodně trpělivosti .
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
protoze jsou lidi liny a nectou to co uz zde mnohokrat padlo a pak jsou jeste urazeny ze jim nikdo nechce pomoct
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=34&t=3676" onclick="window.open(this.href);return false;
jak slozite k nalezeni
kdo by hledal instalaci EMC v sekci EMC/LINUX
nalezeno za 10s
tva otazka cekala na odpoved hodiny
takze se ti tenhle postup vyplati i z tohoto duvodu
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=34&t=3676" onclick="window.open(this.href);return false;
jak slozite k nalezeni
nalezeno za 10s
Přesně tohle jsem čekal. Já bejt tebou tak už bych to asi neřešil. Forum je myslím o tom, že lidé mezi sebou diskutují a poradí i těm co s něčím začínají. Já osobně rád poradím i tomu co neví jak zapojit stroj třeba do sítě. Viz "profíci" jak píšou, nejdříve si prostuduj celé vlákna, bylo to tu mnohokrát popsáno, bych raději doporučil založit čtenářský kroužek a popřípadě vydávat časopisy co si pak lidé po zimních večerech budou pročítat..robokop píše:protoze jsou lidi liny a nectou to co uz zde mnohokrat padlo a pak jsou jeste urazeny ze jim nikdo nechce pomoct
jak slozite k nalezeni
nalezeno za 10s
"Teď si ale nejsem jist, zda nejsem na foru profíků" Pokud ano tak mi promiňtě, že jako hobbík se vůbec na něco ptám.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
jednou za cas se tu resi neprehlednost fora a ta vznika prave tim ze se tu lide neustale ptaji na to same a nepouzivaji policko hledat
tudiz je tu spousta duplicit a ty obsahuji neucelene informace
a zadruhe proto ze sve dotazy neumistuji do spravnych sekci
neni v mych silach to tu cele prerovnavat a uklizet, takze pouze prosim o dodrzovani nejakych logickych postupu
ostatne co tim svym dotazem ziskas
odpoved o poznani dele nebo vubec (pouzitim hledani ve foru ji ziskas do 10sec)
co tim zpusobis
zaplnis vlakno o propojeni driveru s machem dotazy na uplne jiny system ktery ma svoji sekci a toto tam uz je odpovezeno
rekl bych i daleko lepe
lide kteri budou chtit pripojit modrou desku k machu si najdou toto vlakno a budou si muset cist o instalaci emc2 i kdyz je to vubec nezajima
tedy prosim priste pouzij vyhledavani drive nez se zeptas
uz zde bylo mnohokrat konstatovano ze se na foru diskutovalo prakticky o vsem co clovek pro stavbu cnc potrebuje
tedy je temer jiste ze zde sve odpovedi najdes i bez ptani
tudiz je tu spousta duplicit a ty obsahuji neucelene informace
a zadruhe proto ze sve dotazy neumistuji do spravnych sekci
neni v mych silach to tu cele prerovnavat a uklizet, takze pouze prosim o dodrzovani nejakych logickych postupu
ostatne co tim svym dotazem ziskas
odpoved o poznani dele nebo vubec (pouzitim hledani ve foru ji ziskas do 10sec)
co tim zpusobis
zaplnis vlakno o propojeni driveru s machem dotazy na uplne jiny system ktery ma svoji sekci a toto tam uz je odpovezeno
rekl bych i daleko lepe
lide kteri budou chtit pripojit modrou desku k machu si najdou toto vlakno a budou si muset cist o instalaci emc2 i kdyz je to vubec nezajima
tedy prosim priste pouzij vyhledavani drive nez se zeptas
uz zde bylo mnohokrat konstatovano ze se na foru diskutovalo prakticky o vsem co clovek pro stavbu cnc potrebuje
tedy je temer jiste ze zde sve odpovedi najdes i bez ptani
Ono podle mě nejde tak o to na co kdo používá fórum, ale spíš o tom co si kdo představuje jak dané fórum má fungovat.
Ten kdo ho nějakým způsobem zpravuje, tak ti určitě bude nadávat za každej duplicitní dotaz, protože mu to připadá jako nehorázný plýtvání časem a místem na serveru. Ten kdo něčemu nerozumí, tak nebude rozumět ani sebelíp napsanýmu návodu protože potřebuje něco jako "individuální" přístup k problému a potřebuje ho rozebrat krok za krokem, případně podle svých zkušeností něco přeskočit atd.
Na druhou stranu by dotyčný co potřebuje něco dovysvětlit, mohl někoho kdo se u podobného tématu vyskytuje častěji požádat o soukromou konzultaci přes zprávy, ale to se zase někomu nebude líbit, protože zase "chudne" fórum a přetíkají soukromé zprávy.
Prostě a zkrátka to nevzdávejte a pokoušejte se danému problému přijít na kloub. Samostudium byť stojí spoustu času, námahy a hlavně finančních prostředků nic nenahradí a to jen z jednoho prostého důvodu, co jsi zmršil posledně, tak podruhé už nezmršíš tolik a hlavně si to pamatuješ. To co si přečteš nebo ti někdo poradí, tak v tu chvíli co to začne fungovat tak už nevíš.
Opravdu vyzkoušej to EMC2 stáhni CD odsud: http://www.linuxcnc.org/content/view/21/4/lang,en/" onclick="window.open(this.href);return false; v iso kódu, pak si to vypal NEREM nebo nějakým jiným vypalovacím programem na kotouček, strč to do mechaniky a nabootuj z kotoučku. Nemusíš instalovat, na seznámení ti stačí když si to spustíš přímo z CD. Pokud nebudeš něčemu rozumět, tak mi písni SZ a domluvíme se na nějaké rychlejší formě komunikace, třeba skype nebo něco podobnýho. To by bylo, aby jsi to nedal dohromady a aby ti to nechodilo.
Ten kdo ho nějakým způsobem zpravuje, tak ti určitě bude nadávat za každej duplicitní dotaz, protože mu to připadá jako nehorázný plýtvání časem a místem na serveru. Ten kdo něčemu nerozumí, tak nebude rozumět ani sebelíp napsanýmu návodu protože potřebuje něco jako "individuální" přístup k problému a potřebuje ho rozebrat krok za krokem, případně podle svých zkušeností něco přeskočit atd.
Na druhou stranu by dotyčný co potřebuje něco dovysvětlit, mohl někoho kdo se u podobného tématu vyskytuje častěji požádat o soukromou konzultaci přes zprávy, ale to se zase někomu nebude líbit, protože zase "chudne" fórum a přetíkají soukromé zprávy.
Prostě a zkrátka to nevzdávejte a pokoušejte se danému problému přijít na kloub. Samostudium byť stojí spoustu času, námahy a hlavně finančních prostředků nic nenahradí a to jen z jednoho prostého důvodu, co jsi zmršil posledně, tak podruhé už nezmršíš tolik a hlavně si to pamatuješ. To co si přečteš nebo ti někdo poradí, tak v tu chvíli co to začne fungovat tak už nevíš.
Opravdu vyzkoušej to EMC2 stáhni CD odsud: http://www.linuxcnc.org/content/view/21/4/lang,en/" onclick="window.open(this.href);return false; v iso kódu, pak si to vypal NEREM nebo nějakým jiným vypalovacím programem na kotouček, strč to do mechaniky a nabootuj z kotoučku. Nemusíš instalovat, na seznámení ti stačí když si to spustíš přímo z CD. Pokud nebudeš něčemu rozumět, tak mi písni SZ a domluvíme se na nějaké rychlejší formě komunikace, třeba skype nebo něco podobnýho. To by bylo, aby jsi to nedal dohromady a aby ti to nechodilo.