Laserova tiskarna vase spokojenost

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
PC-maniak
Kontaktovat uživatele:

1. 12. 2010, 10:40

HonzaCh píše:
PC-maniak píše:cena by vubec nevadilo.. ale cas
No tak se holt na A4 budou v koutě krčit ty 4cm² :-D :-D (proč sakra BBCode nemá značku [sup]? :()
PC-maniak píše:takze jedina rozumna volba je lejzrovka ;)
Kdysi jsem býval spokojen s HP LJ-4 (jestli si vzpomínám) na pauzák. Pak LJ-1100, tam jsem pruboval rozpouštění toneru, aceton k ničemu, ale toluen fungoval dobře (pauzák). Už je taky v křemíkovém nebi. Nástupce LJ-1015 už nic moc (plochy, na fólii), a ještě toluen nějak nefunguje (ale neívm, co je tam za toner, asi ne origoš). Když si to nešušním na film, v poslední době používám CLJ-2015 v barevném režimu na film, ale plochy taky za moc nestojí. Možná bych měl zkusit zas pauzák. (Ale nejsem expert, moc těch tišťáků nedělám.)

H.

ja ted na svoji tiskarne co uz ma asi oddelanej foto valec (HP laserJet 1300n) tak driv to tak nejak uslo.. aceton a dalo se to pouzit bez problemu nebyloto sice 100% ale slo to ;) pak se to zhorsovalo az se to zhorsilo natolik ze sem musel pristoupit na pauzovaci papir tam to bylo zas OK a ted uz to nezvlada pomalu ani ten pauzak :-/
Engineer
Kontaktovat uživatele:

2. 12. 2010, 9:59

Podklady na plošňáky jsem roky vcelku úspěšně tisknul na HP4L. Jeden fígl byl v tom, že jsem měl na tisk na folie (nejlíp vždycky vycházela taková matová folie co vypadala jako pauzák) vyhrazený jeden toner s válcem a ten nesměl jít na papír. Druhou fintu měl kamarád co mi dělal z těch podkladů plošňáky. Měl takovou vaničku do který nakapal nějaký ředidlo a na rošt či rámeček tam položil tiskem dolů to klišé. Odpařující se ředidlo mu dle jeho slov zeslinovalo tisk. Pochopitelně ale, že se nikdy neobešel bez trochy retušování. Na větší série jsme ale nechávali udělat film.
Poradit ale nějakou novou tiskárnu nedokážu jelikož jsem poslední plošňák resp. podklad na něl dělal někdy před osmi lety. Od tý doby jsem těch pár kusů obvodů vyřešil dělícíma čarama a frézováním.
Sám mám teď dilema jakou koupit novou barevnou laserovku.... :(
PC-maniak
Kontaktovat uživatele:

2. 12. 2010, 10:27

Engineer píše:Podklady na plošňáky jsem roky vcelku úspěšně tisknul na HP4L. Jeden fígl byl v tom, že jsem měl na tisk na folie (nejlíp vždycky vycházela taková matová folie co vypadala jako pauzák) vyhrazený jeden toner s válcem a ten nesměl jít na papír. Druhou fintu měl kamarád co mi dělal z těch podkladů plošňáky. Měl takovou vaničku do který nakapal nějaký ředidlo a na rošt či rámeček tam položil tiskem dolů to klišé. Odpařující se ředidlo mu dle jeho slov zeslinovalo tisk. Pochopitelně ale, že se nikdy neobešel bez trochy retušování. Na větší série jsme ale nechávali udělat film.
Poradit ale nějakou novou tiskárnu nedokážu jelikož jsem poslední plošňák resp. podklad na něl dělal někdy před osmi lety. Od tý doby jsem těch pár kusů obvodů vyřešil dělícíma čarama a frézováním.
Sám mám teď dilema jakou koupit novou barevnou laserovku.... :(

ano redidlo je super vec =) doopravdy to pomaha ! bohuzel me ta tiskarna uz netiskne dobre nanic.. obraz to hrozne rozmazava a tak tak prpt chci koupit novou ;) ono by stacil asi jen novy tiskovy valec.. ale to zato nestoji je to stara sunka =)
Ben Ash
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

29. 1. 2011, 9:57

Zdarec dopadlo to nějak s těma Kyocerama? Docela by mě to zajímalo jestli jsi pochodil. A mimochodem, nikde jsem se nedočetl co za tiskárnu chceš nahradit, třeba by nakonec nejlepší řešení byla svépomoc :D
PC-maniak
Kontaktovat uživatele:

29. 1. 2011, 10:09

Ben Ash píše:Zdarec dopadlo to nějak s těma Kyocerama? Docela by mě to zajímalo jestli jsi pochodil. A mimochodem, nikde jsem se nedočetl co za tiskárnu chceš nahradit, třeba by nakonec nejlepší řešení byla svépomoc :D

cus jeste sem se ktomu nedostal =) ale musim se nato podivat v co nejkratsi dobe =)

jinak nahrazuji : hp laserjet 1300n
sidonie

30. 1. 2011, 7:06

Zvaž nákup této : http://www.samsung.com/cz/consumer/moni ... returnurl=

Nedávno jsem ji nechal pořídit k nám do kanceláře a prozatím jsem lepší tiskárnu neviděl. Předchozí byla od HP a toner se sypal odevšad, mazalo to papír, nekvalitně tisklo atd. HP byla vyreklamována a za stejné peníze pořízena barevná místo černobílé. Uvidíme jak se to bude chovat po roce provozu.
CZ_Pascal

30. 1. 2011, 7:58

Taky se pridam se svou zkusenosti. Casem jsem si nasel dobry postup tisku na pauzak na laserovce MINOLTA 1250 (nebo tak nejak). Pak jsem to dal "napařit" nad acetonem a bylo to super. Tiskarna mela 1200x1200 DPI coz je pro SMD nezbytnost. Ale jeste ani nestihnul dojit toner a tiskarna umrela. Protoze uz byla tak stara ze sla rozchodit maximalne na XP (a to uz skoro s problemama) tak jsem poridil novou LEXMARK E260. Taky 1200x1200 DPI. Na papir to tiskne uplne bozsky, ale to je mi na nic protoze ja potrebuju bud na pauzak nebo folii. Tisk je rychly a velice presny, ale kryti temer nulove. Je to natolik pruhledne ze je to nepouzitelne a aceton taky nepomaha. Pritom kdyz folii polozim na bily papir tak se motiv jevi naprosto sytý a černý, ale proti svetlu pruhledny. Mam nastaveny maximalni kontrast a maximalni tmavost, ale porad to je na nic :( takze resim jak dal.
Ben Ash
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

31. 1. 2011, 8:01

sidonie píše:Zvaž nákup této : http://www.samsung.com/cz/consumer/moni ... returnurl=

Nedávno jsem ji nechal pořídit k nám do kanceláře a prozatím jsem lepší tiskárnu neviděl. Předchozí byla od HP a toner se sypal odevšad, mazalo to papír, nekvalitně tisklo atd. HP byla vyreklamována a za stejné peníze pořízena barevná místo černobílé. Uvidíme jak se to bude chovat po roce provozu.
Co ti na to říct :lol: snad jen že budeš nadšený až ji budeš házet do kontejneru :lol: :lol: :lol:
sidonie

31. 1. 2011, 8:11

Ben Ash píše:
sidonie píše:Zvaž nákup této : http://www.samsung.com/cz/consumer/moni ... returnurl=

Co ti na to říct :lol: snad jen že budeš nadšený až ji budeš házet do kontejneru :lol: :lol: :lol:
Máš s touto tiskárnou zkušenosti? Co odejde jako první?
Ben Ash
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

31. 1. 2011, 8:28

Obdobná malá levná samsung multifunkce je nasazena u uživatele Magicontrol zeptej se ho jak je s ní spokojený.
V zásadě to fungovalo po dobu záruky, pominu li vysoké náklady dané tím, že toner je maličký a stojí hodně [(cca1Kč/str)*4barvy] a že válec nevydržel to co měl.
Nákup nového + sada tonerů je víc než nový stroj.
sidonie

31. 1. 2011, 8:36

Ben Ash píše:Obdobná malá levná samsung multifunkce je nasazena u uživatele Magicontrol zeptej se ho jak je s ní spokojený.
V zásadě to fungovalo po dobu záruky, pominu li vysoké náklady dané tím, že toner je maličký a stojí hodně [(cca1Kč/str)*4barvy] a že válec nevydržel to co měl.
Nákup nového + sada tonerů je víc než nový stroj.
V takovém případě s ní budeme naprosto spokojeni :lol: , neboť nemá šanci přežít záruční dobu a tudíž nám bude v rámci reklamace vyměněna. Prozatím po dvou měsících je vytištěno ve slabém provozu 1 500 stránek na startovní toner, pravda moc ho už nezbývá, počítám, že ho budu každou chvílí měnit. Prozatím spokojenost s kvalitou tisku.
Ben Ash
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

31. 1. 2011, 1:28

To se noboj, v záruce ti vymění leda prd a ještě si s tebou vytřou prdel jak s plyšovým medvědem. Válec je díl s omezenou zárukou (a životností) To je jako pneumatiky na autě taky se těžko uhádáš, že se ti sjely dřív. Je tam moc vlivů kvalita papíru na př..
PC-maniak
Kontaktovat uživatele:

27. 3. 2011, 7:48

cus tak sem konecne pohl stou tiskarnou =) ani sem to nemel v planu ale narazil jsem na aukro na prodej samsunga z voleb ML-1640 (vytisknuto asi 200 papiru obsah toneru by tomu odpovidal cca 70% zbejva ze startovaciho toneru) za 8stovaku tak sem si rekl nez se k nejakej dostanu sahnu po tajtej

moje zkusenosti = naprosta spokojenost az se tomu divim =) tisknuti na folii 100% neni treba davat ani acetonovou vyparni lazen =) takze muzu jen doporucit a za tu cenu ! i kdyby se do roka podelala =)

http://aukro.cz/laserova-tiskarna-a4-sa ... 03735.html" onclick="window.open(this.href);return false; <- uz to ma uzavreny ale zkusil bych mu napsat v pripade zajmu =) urcite je jeste maji
CZ_Pascal

28. 3. 2011, 5:28

... ale zase to rozliseni je na nic :cry: Když je potřeba něco kde neni pozadovana presnost tak se to da i vyfrezovat, takze patlat se s osvitem neni efektivni. Ve chvili kdy by mela nastoupit tato tiskarna tak uz zaroven konci protoze nema rozliseni :cry:
PC-maniak
Kontaktovat uživatele:

2. 10. 2011, 3:38

CZ_Pascal píše:... ale zase to rozliseni je na nic :cry: Když je potřeba něco kde neni pozadovana presnost tak se to da i vyfrezovat, takze patlat se s osvitem neni efektivni. Ve chvili kdy by mela nastoupit tato tiskarna tak uz zaroven konci protoze nema rozliseni :cry:

stim rozlisenim mas pravdu =) kdyz tisknu primo z diptrace tak treba QFN20 to udela takovy zmrseny piny.. tak to exportnu do BMP na 10 000 DPI a to nasledni v ifranview vytisknu pomoci PCL5 ovladace a naprosta spokojenost =) doporucuju takto delat na vsech laserkach hodne to zlepsi kvalitu tiskarny kdyz je to potreba
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“