Šnekový dopravník - plast
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Podnikám v oboru obrábění a řekl bych, že nejsem neumělec ale nyní jsem si koupil CNC soustruh s řídícím systémem FAGOR a než jsem se stačil s tímto prý jednoduchým systémem seznámit, přišla mi nečekaná práce, se kterou si nevím rady. Lépe řečeno mám CNC soustruh cca měsíc a z toho jsem 14dní dovolenkoval a dalších 14 dní doháněl termíny jiných zakázek na klasických strojích. Víceméně jsem se k tomu nedostal. Ale k věci, jedná se o jakýsi plastový šnekový dopravník. Celý polotovar snad vyrobím na klasice ale šroubovici jsem chtěl zkusit na CNC soustruhu. No a teď nevím kde začít. Určitě budu muset vymyslet podpěrný systém aby se vůbec dalo tak dlouhou šroubovici vyrobit a potom jaký zvolit typ nože a způsob zabírání třísky. Budu rád za jakýkoliv příspěvek nebo radu.
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Myslim ze nektere prace je lepsi pokorne odmitnout, ze to za ty komplikace kolem vubec nestoji. Pokud je to ke vsemu plastove , tak je to prace pro vstrikolis a ne pro soustruh.
RADEK
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
To je hezký ale nedělají se toho tisíce kusů aby se na to vyplatila vyrobit forma. Mělo by toho být cca 400ks/rok. Je to složitější proč to vyrábět právě takhle, nechci to tu rozvádět, jenom bych potřeboval poradit.
Já jsem něco podobného řešil před rokem, vzdal jsem to. Dokázal bychto udělat na frézce.
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- Jojanisberg
půjde to , ale musíš z druhý strany dát opěru, třeba dvě ložiska, nebo kladky - kolečka s tvrdou gumou a pojede to

Johanisberg
Zkusil bych do nožovky na soustruhu místo nože upnout trochu lepší truhlářskou kopírovací frézku nebo přímou brusku,lepší tvrdokovovou "podtočenou" frézu(např.Dimar) a možná bysto vyjel na jeden zátah.Před dávnou dobou jsem takhle dělal malý rámečky na obrázky z tvrdého dřeva.
400ks/rok je pěkná hromada. Tu formu bych nezavrhoval. Nemusí to být nutně na vstřikolis, ale třeba by dobře vycházelo i odlévání. Z jakého materiálu to má být? Co to vlastně má dělat?
pani, ved to je uplna hracka vytociť na cnc sustruhu potrebuješ 2 noze jeden obycajny upichovak ktorim sa da sustružiť aj pozdĺzne alebo platkovy na plasty alebo na zliatiny AL tiš s moznostou pozdlzneho sustruženia tym to vyhrubuješ na 2 hlbky a rozširuješ na pozadovanu širku + pridavok cca 0.1 na dno a strany a potom uz staci dokonciť vybrusenim radecom, v pripade ze drazka nieje tvarova a ze nemusi biť dokonale hladka staci to spraviť upichovakom. uz som nieco podobne robil. dlžka šneku 550mm priemer horny priemer 45mm priemer dna 28mm tvar dražky bol lichobeznik preto som to dokoncil vybrusením radecom. naprogramoval som to ako zavyt a vzdy som ho posuval v ose Z aby som dostal potrebnu šírku tym upichovakom a nakonie na 1 zaber radekom 1 kus som mal za cca 5minut vytočeny ( len samtny zavit )
SolidWORKS 2012 + SolidCAM 2012
-
CNC sustruh pohánanými nástrojmi
5oska DMU eVo 40
a nejaké tie 3osé mašinky :)
-
5oska DMU eVo 40
zalezí od druhu plastu mne sa to neprehlo. v pripade ze ten sustruh ma konika mohlo by aj to stačiť nieje to az take tenke a dlhe uplne super riesenie je ak by to cncčko malo protivretenno tak to upnuť medzi ne a našponovať cca 0.1mm aj to zabrani pruženiu a ohybaniu
SolidWORKS 2012 + SolidCAM 2012
-
5oska DMU eVo 40
-
5oska DMU eVo 40
Ahoj,
To : LcMc439. Nech vydělat ze začátku ostatní. Pak zmákni technologiii a dělej to sám! Potřebuje to lunetu a pěknou
a Fagor to s dobrým programem dá. Pozor, ale ten soustruh nedělá moc pěkný povrch. Jinak ti mohu klidně poslat vzorek.
To : LcMc439. Nech vydělat ze začátku ostatní. Pak zmákni technologiii a dělej to sám! Potřebuje to lunetu a pěknou

Práce fšeho druhu (hlavně závity)
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
Ahoj, všem moc děkuji za příspěvky, už jsem to vyřešil. Vyrobil jsem si opěrné pouzdro ale protože musím nejdříve přetočit povrch, musel jsem pouzdro dát až za nůž a při závitování se mi to prohýbalo. Proto jsem ještě vyrobil jedno odklápěcí půlený pouzdro a teď to frčí. Vyrábím to z PE a je to děsně ohebný, průměr 28mm a malý průměr 18mm, šponu nepřetrhneš je natahovací jak igelit. Jediný co mě vadí, je že u toho musím čučet a dávat pozor aby se špony nezamotaly do pouzdra, to by byl asi karambol. Přikládám pár fotek.