Výroba loaderu (robot) k cnc

Odpovědět
kovo.fritz

14. 8. 2010, 4:20

Zdravím, potřeboval bych poradit. Chci si vyrobit loader-robota který zakládá kusy do cnc soustruhu. Mám jeden stroj s robotem už od výrobce, ale chtěl bych si sám vyrobit kopii robota na jiný stroj. Vše už mám vyřešené, ale nevím si rady jaké zvolit motory a ovládání, abych to mohl naprogramovat. Vše bude jezdit po axiálních ložiskách (2 osy),ale musí to uzvednout cca 25kg. Nikde jsem se nemohl dočíst, jáké motory použít a jak je ovládat takhle velké motory. Tady na servru se bavíte o malých motorech, tak bych se chtěl zeptat jestli by se tu nenašel někdo, kdo by mi mohl poradit. Nezáleží mi moc na ceně, ale rád bych se vešel do 100tis.
Díky...
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

14. 8. 2010, 9:24

Pokud vím, tak všechny průmyslové manipulátory mají AC serva. Sám bych asi neviděl jinou volbu. Někde tady nedávno byl odkaz na Ebay na serva Yaskawa.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

14. 8. 2010, 9:28

http://cgi.ebay.com/YASKAWA-SIGMA-II-75 ... 3a5d676e1f

Tady je to. Tahle nabídka mě samotného velice oslovuje. Navíc, pokud by došlo na řešení nějakého fatálního problému, tak zastoupení Yaskawy u nás je EPO Frenštát.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
Sir.Ignor

7. 10. 2011, 2:25

Dobry den. Chtel bych jen reagovat na ta serva YASKAWA. No jiz asi 9 let s nimi pracuji a pokud mohu porovnat s temi dalsimi, o kterych jste zde psali, tak to je takova HODNE vyssi trida. Vysoce spolehlive, extremne presne ale slozitejsi na vyladeni. Ale vzdy se nekdo najde kdo poradi. Je k tomu i velice solidni software s dobrym wizardem. Tak pak to jde velice dobre. Jestli mohu doporucit, tak bud YASKAWU a nebo MITSUBISHI. Obe osobne znam a jsem spokojen.
Odpovědět

Zpět na „Jiné stroje - vrtačky, brusky, pily atd.“