Super Sabre
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
- Martinhora
Našel by se někdo hodně šikovnej, kdo by dokázal překreslit model F-100 super sabre do 3D? Jsou k dispozici 2d nákresy (mohu překreslit do dxf) - bokorys, půdorys, řezy. Jde o vytvoření 3d modelu v SolidWorks - stačil by pouze trup. Cenu respektuji. Mám k dispozici i kit velikosti 1:48. Nejedná se mi o detaily - pouze základní tvar. Už se s tím patlám dlouho a nějak se mi nedaří. Díky
- Přílohy
-
- Image3.bmp
- (159.33 KiB) Staženo 235 x
-
- Image4.bmp
- (80.5 KiB) Staženo 261 x
- Martinhora
Něco podobnýho jsem koupil a je to úplně k ničemu. Pokud to naimportuju jako 3d dxf tak je to strašně hrubý a kostrbatý. A 3ds je pro můj účel nepoužitelný.
Aha, měl bych do toho chuť. Ale času málo. Zkus 3D Tool. Ten otevře 3ds, stl i obj. Má vychytávku, že si můžeš napráskat řezy v hlavních rovinách a jejich odsazeních a tyto řezy uložit do dxf. Nevím, zda má SW funkci vyhlazení křivek, ale napřed bych provedl vyhlazení a pak tyto řezy použil pro loft.
- Martinhora
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem jakékoliv automatické konverze křivek vzdal. To je tak pro Číňany když chtějí rychle okopírovat nějaký výrobek. Nejlepší je vzít si jako podklad obrázek, klidně bitmapový, a proložit křivky ručně. Čím méně bodů tím lépe, ideální je vrazit do každého inflexního bodu jeden bod splinu a pohrát si s řídicími vektory. Dělá se samozřejmě jen půlka obrysu a koncové vektory se dají jako vodorovné. Stejně ten hlavní problém bude donutit SolidWorks, aby udělal pěknou hladkou (nebo aspoň málo hnusnou) plochu
.

Aleš Procháska