Nevím jakou si mám koupit pilu
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tedy vím, truhlářskou formátovací (nebo okružní? ani nevím v čem se to liší), nejčastější práce bude dělení deskového materiálu (plasty, občas hliníkové slitiny) do rozměru 1000x640 mm kotoučem 250 mm. Ale byl bych rád, kdyby při řezání kolem sebe nadělala co nejméně bordelu, takže musí mít dobře vyřešené odsávání. Jednu pilu už mám (http://www.opp.cz/opp_006_5.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;), rozměry zcela vyhovuje, ale špony lítají na všechny strany. Poradíte někdo s čím máte dobrou zkušenost? Předřez ani naklápění kotouče nepoužívám.
Aleš Procháska
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si omrknul ty velké pily a podle jejich vzoru jsem si pořídil vrchní odsávání. Značkové, od firmy Xerox (tj. udělané z krabice od tiskárny).
Aleš Procháska
Ještě jsem viděl u profi pily němécké firmy Martin, že měli v kasliku na pilu v dolní části (tam kde je vývot na odsávání) díry na přisávání vzduchu.Prý to funguje tak ,že díky malému množství vzduchu přisávaneho z boku kotouče nevznikají vzdušné víry a líp to odsává.Maj to snad i patentovaný.Na své pile jsem todle vylepšení radši ještě neproved.