Transport
Páni,
potreboval by som poradiť s prevozom stĺpovej vŕtačky VS32. Čo potrebujem na jej prevoz? Našiel som info, že jej hmotnosť je cca 670 kg. Je rozobratá na dve časti - stlp so stolom /výška cca 2m/ a solo vrtacia časť. Neviem však koľko to váži takto po častiach. Stačil by na to prívesný vozík? Otočil by som to i na dva krát - v tom problem nie je. Tá vrtacia časť je uložená na palete, takže naloženie a vyloženie by nebol problém. Čo však s tým stĺpom? Ako to naložiť? Šlo by to vysokozdvižným vozíkom? Ako to prevážať - po stojačky, či to položiť na ležato, a ako? A ešte... Keď to budem chcieť zložiť... Garáž do ktorej to chcem inštalovať má cca 2,5m výšku, takže zložiť by som to mal asi pred ňou a potom to nejako "vtrepať" dnu. Ako? Na podložených oceľových trubkách? Neprevráti sa mi to? Ako tam nasunúť tú vrtaciu časť? Ak by mal niekto skúsenosť, bol by som rád ak by sa o ňu podelil. Ďakujem.
potreboval by som poradiť s prevozom stĺpovej vŕtačky VS32. Čo potrebujem na jej prevoz? Našiel som info, že jej hmotnosť je cca 670 kg. Je rozobratá na dve časti - stlp so stolom /výška cca 2m/ a solo vrtacia časť. Neviem však koľko to váži takto po častiach. Stačil by na to prívesný vozík? Otočil by som to i na dva krát - v tom problem nie je. Tá vrtacia časť je uložená na palete, takže naloženie a vyloženie by nebol problém. Čo však s tým stĺpom? Ako to naložiť? Šlo by to vysokozdvižným vozíkom? Ako to prevážať - po stojačky, či to položiť na ležato, a ako? A ešte... Keď to budem chcieť zložiť... Garáž do ktorej to chcem inštalovať má cca 2,5m výšku, takže zložiť by som to mal asi pred ňou a potom to nejako "vtrepať" dnu. Ako? Na podložených oceľových trubkách? Neprevráti sa mi to? Ako tam nasunúť tú vrtaciu časť? Ak by mal niekto skúsenosť, bol by som rád ak by sa o ňu podelil. Ďakujem.
Naposledy upravil(a) peflo999 dne 22. 10. 2009, 3:33, celkem upraveno 1 x.
- Pavelono
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tak vrtacku jsem jeste nevezl ale na paletaku bys to mel odvest na jednou ne? zdvizkou nebo paletakem to nalozit na dreveny palete a zakurtovat, kurtama. Vezl jsem lechce zakurtovany motorky 2 najednou a zadnej problem. Vrtacka ma lepsi teziste, takze by nemel byt problem.
to Pavelono
potrebujem to previezt cca 13 km, takže "paleťák", ak myslíme to malé, čo sa kýva tou rúčkou, asi nie,
Ono je to teraz rozobrane, ako som písal... Stlp s nohou a stolom - jedna časť, druhá - motor, a celá tá vrtacia časť - táto je už na palete, takže toto nie je asi problém naložiť vysokozdvižným vozíkom. Skor mi ide o to, ako odvliecť ten stlp... A ako to potom poskladať. Ci vo zvislej rovine alebo vo vodorovnej a potom to cele postaviť? Nemám s tým skúsenosť. Musím objednať vysokozdvižný vozík a automobil, alebo žeriav, či mi stačí prívesný vozík za osobný automobil.
DAkujem za ochotu.
potrebujem to previezt cca 13 km, takže "paleťák", ak myslíme to malé, čo sa kýva tou rúčkou, asi nie,

DAkujem za ochotu.
Já bych sloup zkusil vezt na ležato s tim, že by se naklopil vrchni konec sloupu se položil na vozík. Stolem sjet to nejníže a dotáhnout. Těžiště by zůstalo dole tak by nemělo být tak těžké jí ve více lidech naklopit. Potom ten spodek po nějakých silných fošnách vytáhnout nahoru. 4 silný chlapy a vřeteník na paletě naložíte taky. Pak bych to nějak provázal kurtama, aby to nelítalo. Při vykládání všechno opačně, ale při tom stavění zpátky pod ní dát nějaké trámky, ať neleži na zemi a dá se najet na trubky. Pak pajsrem do garáže. To už jde krásně. Nebo na tom paleťáku.
Problém bych viděl v tom nasazení vřeteníku na sloup. Nasadit to když ještě bude ležet, ale zase pak se bude ručně špatně stavět. No a nebo to nasadit když bude stát, ale to leda jeřábkem. Nebo najít nějaký balkon nebo silnou větev a hupcukem. U stolního typu, když byla na zemi, jsem to dělal žirafou, ale do té výšky by to asi nešlo.
Kdyby se na to zavolalo auto s rukou, tak se nic neriskuje, vrtačku krásně naloží i složí a ještě nasadí i vřeteník. Cena tak do tisícovky.
Problém bych viděl v tom nasazení vřeteníku na sloup. Nasadit to když ještě bude ležet, ale zase pak se bude ručně špatně stavět. No a nebo to nasadit když bude stát, ale to leda jeřábkem. Nebo najít nějaký balkon nebo silnou větev a hupcukem. U stolního typu, když byla na zemi, jsem to dělal žirafou, ale do té výšky by to asi nešlo.
Kdyby se na to zavolalo auto s rukou, tak se nic neriskuje, vrtačku krásně naloží i složí a ještě nasadí i vřeteník. Cena tak do tisícovky.
Sběratel strojů :-)
tuhle vrtačku jsme převáželi ve smontovaném stavu na vozíku za osobákem. Nakládka byla destou, vykládka ve třech lidech rukama. Není to nic strašnýho. Co není v rukách, musí být v hlavě
Dneska bych si to troufnul složit sám a to mám jenom nějakejch 70 kg.

-
- Kontaktovat uživatele:
my sme na voziku za autom prevazali ine stroje
napr BPH20 brusku na gulato, co vazi 900kg a zvladli sme to... dokonca sme dostali do dielne co ma dvere 2metrove excentricky lis co ma 4 tony a 2.5 metra...
a potom posuvali po plechu, alebo sustruh po gulatinach... treba ale rovnu a pevnu podlahu, ta vrtacka to zvladnete urcite...

a potom posuvali po plechu, alebo sustruh po gulatinach... treba ale rovnu a pevnu podlahu, ta vrtacka to zvladnete urcite...
to QNX
prevážali ste to "na stojáka"? Tá výzva na transport v jednej osobe nie je priodvážna?
Mysleli ste predpokladám bez pomoci žeriavov a iných "vychytáviek", 
Ďakujem za povzbudenie. Fakt mám z toho mindráky. Ešte som sa tomu nevenoval, pretože som bol na služobke, ale... Ked si predstavím... Zohnať vysokozdvižný vozík, k tomu chlapov, nakladák, v mieste vykládky dalsí vozík...
Ked som prevážal sústruh tak známy mi ho vybral z garáže HONom. NA 19.00 malo byť auto, keďže nechodilo, povedal, že to priblíži trocha, aby sa lepšie nakladalo, nie medzi radovými garazami. Zvliekol to až na sídlisko. Lenže... Nakladak nedorazil, lebo sofer sa opil. V mieste skladania bol objednaný vozík... Qua, o pol jedenástej v noci som to sťahoval. Preto mám z toho komplexy.... Co si neurobím sám, neverím, že výjde. Inak dakujem.
prevážali ste to "na stojáka"? Tá výzva na transport v jednej osobe nie je priodvážna?

Ďakujem za povzbudenie. Fakt mám z toho mindráky. Ešte som sa tomu nevenoval, pretože som bol na služobke, ale... Ked si predstavím... Zohnať vysokozdvižný vozík, k tomu chlapov, nakladák, v mieste vykládky dalsí vozík...
Ked som prevážal sústruh tak známy mi ho vybral z garáže HONom. NA 19.00 malo byť auto, keďže nechodilo, povedal, že to priblíži trocha, aby sa lepšie nakladalo, nie medzi radovými garazami. Zvliekol to až na sídlisko. Lenže... Nakladak nedorazil, lebo sofer sa opil. V mieste skladania bol objednaný vozík... Qua, o pol jedenástej v noci som to sťahoval. Preto mám z toho komplexy.... Co si neurobím sám, neverím, že výjde. Inak dakujem.
nene, vrtačka ležela. Ano, dokážu sám posunovat, zvedat a sundávat břemena s váhou v tunách to všechno v jedné osobě, bez těžké techniky. Někdy poprosím ženu, aby mi pomohla s vkládáním/vyndáváním podložek. Samozřejmě bez jeřábu. Většinou používám kulatiny, paleťák, páky, hydraulickou panenku a hromadu podložek (většinou odřezky trámků). Na váze moc nezáleží, ale když je to hodně těžké, tak to je pomalé. Tady mrkni na instruktážní video.
http://www.youtube.com/watch?v=lRRDzFROMx0
Je to pouze o technice práce. Jestli má ta věc 600kg nebo 6000kg už je celkem jedno. Rukama nezvedneš ani těch 600, takže to musí být v hlavě. Samozřejmě je nepraktické, aby přijel náklaďák a já mu řekl "já si to v klidu sundám, auto si vyzvedněte zítra .... takže na sundání je praktičtější jeřáb (a korba náklaďáku, to už je dost vysoko - nebezpečné), ale stěhování si raději dělám sám a v klidu. Dělat to s větším množstvím lidí je často o život. Většinou se spěchá a pak je jenom krůček k průseru. Větší množství lidí se taky pořád dohaduje jak co uvázat, zvednout a podložit. Na to nemám trpělivost. Věci do 700kg (vozík za osobák) jsou opravdu v pohodě i bez techniky.
http://www.youtube.com/watch?v=lRRDzFROMx0

Tak som to včera prevážal... Horror!!! Bolo to rozobraté na dva kusy - stojan a vrtacia časť. Keďže bolo mokro Desta sa nedokázala dostať po miernom kopčeku ku garáži, kde to bolo uskladnené, takže ten stojan sme traja museli "vymanipulovať" von, vrtaciu časť, ktorá bola na palete sme lanom vytiahli von. Robotník, čo to nakladal nabural destou do dverí auta na prevoz, takže nálada bola skvelá. Prevoz bol na stojato - stiahnute gurtnami a lanami - stabilita dobrá. Vykládka radlicou "ostrowka", pretože Desta sa zaborila až po osy. (V trávniku mám 30 cm koľaje,
) Na druhý pokus sa nám podarilo založiť vrtaciu časť na stojan. ... potom sme to v radlici vložili do garáže, tak ďaleko ako ten "ostrówek" dosiahol. Dnes na obed som zistil, že som to zmontoval blbo, lebo ten hrebeň, po ktorom sa pohybuje vrtacia časť som vložil blbo. Hore.... V skutočnosti mal ísť nižšie. Takže.... Zase to musím vybrať, rozobrať a vložiť tak, ako treba,... sakra.
... to len pre pobavenie. Práca chvatná málo platná,
Pekný deň.

... to len pre pobavenie. Práca chvatná málo platná,

- Oliver Rovný
Nazdar,
rozhodol som sa trochu ozivit toto vlakno, hoci sem nepatri. Mozno dakomu pomoze moj zlepsovak k manipulacii s bremenami. Vyuzil som ho pri skladani mojej horizontalnej frezky Adcock and Shipley. Frezka vazi odhadom okolo 600kg. Frezku som v rozobratom stave prevazal na privese za feliciou. Vdaka zlepsovaku som frezku bol schopny sam poskladat, a to rychlo a bez komplikacii. Podmienkou je paletak a daky navijak, najlepsie taky, ktorym sa da aj bezpecne spustat bremeno, ostatne som dorobil v priebehu neceleho dna.
rozhodol som sa trochu ozivit toto vlakno, hoci sem nepatri. Mozno dakomu pomoze moj zlepsovak k manipulacii s bremenami. Vyuzil som ho pri skladani mojej horizontalnej frezky Adcock and Shipley. Frezka vazi odhadom okolo 600kg. Frezku som v rozobratom stave prevazal na privese za feliciou. Vdaka zlepsovaku som frezku bol schopny sam poskladat, a to rychlo a bez komplikacii. Podmienkou je paletak a daky navijak, najlepsie taky, ktorym sa da aj bezpecne spustat bremeno, ostatne som dorobil v priebehu neceleho dna.