Homo consumens versus homo sapiens

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
martinodipraga

20. 10. 2011, 11:04

Zůstat homo sapiens je v současné době stéle těžší.Málo kdy jsem se nechal přesvědčit někým že něco potřebuji když jsem to nepotřeboval,nikdy jsem si nebral půjčky v jakékoliv formě.Mám zkrátka za to,že když něco potřebuji tak si na to ušetřím a koupím to,nemusí to být nové.Ze starších aut jsem přešel na veterány,mám až dětsou radost když zprovozním nějakou věc,která dál bude sloužit,snad už je to můj životní styl.Ale naši zákonodárci začali vytvářet zákony,kterými nás nutí nakupovat věci a služby které nepotřebujeme,jenom aby si napěchovali kapsy spotřebními daněmi.Je z toho nějaké východisko?Clověk konzumní snad nemůže být člověk moudrý to se přímo vylučuje.

Martin
bobik

21. 10. 2011, 7:25

Není. Z každé prodané věci má stát svůj podíl. Tak proč by to nepodporoval. Vždyť pak může uživit více úředníků. Mít více úředníků je snad cílem každého státu, vždyť stát, to jsou úředníci, nic jiného. :D
.xxx.

21. 10. 2011, 8:37

stát je totiž jeden velkej pasák a občané jsou "lehké děvy", které každý den obírá o těžce vydělané $

// když se pasákovi zdá, že to málo kape, tak přitvrdí a vybere více - respektive stát se má vždy dobře - tedy dokud si to "lehké děvy" nechají líbit - a vo tom, to je
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“