Nefunkční emc po aktualizaci poraďte prosím
Ahoj všichni v linuxu zběhlí,
po instalaci aktualizace se mi nerozběhne EMC, ale když jsem zkoušel přes PNCconf točit motorama tak se točí. Co jsem ještě odpozoroval při spouštění EMC naskočí úvodní logo, v konektoru z Mesa karty(5i20) mam nastrkané ledky a při spouštění EMC nekteré z nic zhasnou to je v pořádku a děje se to i nyní ale hned potom se zase všechny rozsvítí a EMC vyhlásí chybu takže hádám že se karta nakonfiguruje a pak to spadne. S elektrickým problémem si poradím ale v linuxu je to výrazně horší mám Ubuntu 10.04.3. Přikládám i log o chybách profíkům to jistě něco řekne pro mne je to jako kuchařka v arabštině
Předem děkuji za pomoc
po instalaci aktualizace se mi nerozběhne EMC, ale když jsem zkoušel přes PNCconf točit motorama tak se točí. Co jsem ještě odpozoroval při spouštění EMC naskočí úvodní logo, v konektoru z Mesa karty(5i20) mam nastrkané ledky a při spouštění EMC nekteré z nic zhasnou to je v pořádku a děje se to i nyní ale hned potom se zase všechny rozsvítí a EMC vyhlásí chybu takže hádám že se karta nakonfiguruje a pak to spadne. S elektrickým problémem si poradím ale v linuxu je to výrazně horší mám Ubuntu 10.04.3. Přikládám i log o chybách profíkům to jistě něco řekne pro mne je to jako kuchařka v arabštině
Předem děkuji za pomoc
- Přílohy
-
- emc2 error.txt
- (8.38 KiB) Staženo 288 x
vyzera to, ze mas problem s nvidia driveromsmooker píše:Ahoj všichni v linuxu zběhlí,
Předem děkuji za pomoc
co konkretne si aktualizoval?
driver mas z ubuntu balika alebo si tam instaloval originalny driver od nvidie (s vlastnym instalakom)?
(ak si tam instaloval original, tak si ho nainstaluj znova, asi ti nejaky balik prepisal kniznice)
skus pastnut vystup z dpkg -l|grep nvidia
driver jsem instaloval ručně stahnul jsem ho ze nvidia.com zkusim ho přeinstalovat tedy snad si nepodříznu větev.
ten výpis co jsi chtěl je tady:
dpkg -l|grep nvidia
ii nvidia-173-modaliases 173.14.22-0ubuntu11 Modaliases for the NVIDIA binary X.Org drive
ii nvidia-96-modaliases 96.43.17-0ubuntu1.1 Modaliases for the NVIDIA binary X.Org drive
ii nvidia-common 0.2.23 Find obsolete NVIDIA drivers
ii nvidia-current-modaliases 195.36.24-0ubuntu1~10.04.1 Modaliases for the NVIDIA binary X.Org drive
ten výpis co jsi chtěl je tady:
dpkg -l|grep nvidia
ii nvidia-173-modaliases 173.14.22-0ubuntu11 Modaliases for the NVIDIA binary X.Org drive
ii nvidia-96-modaliases 96.43.17-0ubuntu1.1 Modaliases for the NVIDIA binary X.Org drive
ii nvidia-common 0.2.23 Find obsolete NVIDIA drivers
ii nvidia-current-modaliases 195.36.24-0ubuntu1~10.04.1 Modaliases for the NVIDIA binary X.Org drive
tak to ti s pravdepodobnostou hraniciacou s istotou nejaky mesa balik prepisal glx libysmooker píše:driver jsem instaloval ručně stahnul jsem ho ze nvidia.com zkusim ho přeinstalovat tedy snad si nepodříznu větev.
po reinstalacii nvidia drivera by to malo byt ok
tak po přeinstalaci driveru je situace ještě horší. A teď jsem už úplne v pr**** . cele X-ka mi ted jedou v nízkém rozlišení. ani nevím v jakém protože tuhle informaci jsem z gnome prostě vytáhnout nedokázal. Při spuštění NVIDIA X server settings mi to vrátí že mám spustit nvidia-xconfig ale ani to nepomůže nepomohl ani ovladač který jsem měl původně ani nový z nvidia.com tak teď jsem lautr v pasti nevíte někdo co dál?
no ono instalovat nvidia driver z nvidia.com do debian/ubuntu nie je prilis dobry napad, zvacsa to funguje, ale su s tym problemysmooker píše:tak po přeinstalaci driveru je situace ještě horší. A teď jsem už úplne v pr**** . cele X-ka mi ted jedou v nízkém rozlišení. ani nevím v jakém protože tuhle informaci jsem z gnome prostě vytáhnout nedokázal. Při spuštění NVIDIA X server settings mi to vrátí že mám spustit nvidia-xconfig ale ani to nepomůže nepomohl ani ovladač který jsem měl původně ani nový z nvidia.com tak teď jsem lautr v pasti nevíte někdo co dál?
skusil by som tam nainstalovat driver z ubuntu
apt-get install nvidia-glx
to by si cez dependencie malo nainstaloval aj kernel modul (i ked vzhladom na ten custom rtapi kernel ho asi bude chciet kompilovat a neviem ci tam mas poinstalovane vsetko co treba, uvidis)
Zkusil jsem nainstalovat to nvidia-glx a shell mi vrací že takový balíček nemá kandidáta k instalaci. V synapticu nějaké takové balíčky jsou a le s číslem verze tak nevím co z toho. jinak ten driver co jsem instaloval z nvidia.com uz jsem pouzíval před tou poruchou a fungoval teda az doteď
no jo, ubuntu musi byt extra este aj v tomtosmooker píše:Zkusil jsem nainstalovat to nvidia-glx a shell mi vrací že takový balíček nemá kandidáta k instalaci. V synapticu nějaké takové balíčky jsou a le s číslem verze tak nevím co z toho. jinak ten driver co jsem instaloval z nvidia.com uz jsem pouzíval před tou poruchou a fungoval teda az doteď
http://ubuntuguide.net/install-nvidia-g ... ucid-10-04" onclick="window.open(this.href);return false;
podla tohto by tam mal byt nvidia-glx-185
EDIT: podla commentov by malo fungovat toto
apt-get install nvidia-current
po zadání verze 185 i varianty current mi to vrací že balíky už byly nainstalovány a jsou nejnovější verze ale obraz furt špatný. jak ručně změním nastavení rozlišení? Buď jsem tak slepý nebo blbý a nebo to dělá všechno automatika? Při startu X-ek mi vyskočí hláška že ubuntu běží v low graphic level tak nevím jestli se tam při startu nepodstrčí nejaké základní rozlišení které je pak třeba změnit ručně, ale v nvidia X server settings určitě ne, možná mám začátečnické nedostatky ale fakt je že jsem to nikdy takhle neřešil
EDIT: jo to nastavení jsem už našel stav je tento: typ monitoru: neznámý rozlišení 1280x1024 obnovovací frekvence 0Hz takze sifon
EDIT: jo to nastavení jsem už našel stav je tento: typ monitoru: neznámý rozlišení 1280x1024 obnovovací frekvence 0Hz takze sifon
Naposledy upravil(a) smooker dne 30. 10. 2011, 7:11, celkem upraveno 1 x.
este mozno sa ti tam nanutiel ten nouveau (opensource nvidia driver)smooker píše:po zadání verze 185 i varianty current mi to vrací že balíky už byly nainstalovány a jsou nejnovější verze ale obraz furt špatný. jak ručně změním nastavení rozlišení? Buď jsem tak slepý nebo blbý a nebo to dělá všechno automatika? Při startu X-ek mi vyskočí hláška že ubuntu běží v low graphic level tak nevím jestli se tam při startu nepodstrčí nejaké základní rozlišení které je pak třeba změnit ručně, ale v nvidia X server settings určitě ne, možná mám začátečnické nedostatky ale fakt je že jsem to nikdy takhle neřešil
pozri si vo vystupe z lsmod, ze ktory modul mas loadnuty (nvidia, nouveau)
a co toto?smooker píše:lsmod mi vratil toto:
nvidia 9961139 0
agpgart 29292 2 nvidia,ati_agp
ale nechapu co tam děla to ati
grep drivers /var/log/Xorg.0.log
(snad ubuntu nepresunul este aj toto)
pripadne attachni cely ten log ak mas tuto moznost, v nom by mohlo byt vidiet, ze co sa deje
tak log byl (a je) tam kde mel byt ale z tohoto uz ....
Je to dost velke do příspěvku tak to dávám jako přílohu
- Přílohy
-
- Xorg.0.log.txt
- (5.81 KiB) Staženo 264 x
no podla toho logu ti tie iksy ani len nebezia, kedze ma problem s nvidia kernel modulomsmooker píše:tak log byl (a je) tam kde mel byt ale z tohoto uz ....
skusme to takto, ak ti bezia iksy, prepni sa do konzoly (ctrl-alt-f1), prihlas sa
/etc/init.d/gdm stop
rmmod nvidia
spusti nvidia installer s parametrom --uninstall (sh NVIDIA...run --uninstall)
dpkg -l|grep nvidia
vsetky baliky, ktore ti vypise a maju stav ii (nainstalovane) zlep do takehoto riadku:
apt-get install --reinstall balik1 balik2 ...
ak to zbehne bez chyby, tak reboot a daj vediet aky je stav
no tak je tu změna. Při normálním spuštění to skončí černou obrazovkou s kurzorem v rohu a je to hluché. V recovery modu se da spustit low-graphic mode v tom teď jedu. No spáchal jsem toto doufám že jsem páchal dobře. Jo a na konci celé té operace se to zmínilo o duplicitních zdrojích že se to dá řešit apt-get update ale to už jsem dělal tak nevím
- Přílohy
-
- reinstall.txt
- (1.85 KiB) Staženo 252 x