Nefunkční emc po aktualizaci poraďte prosím

tmp

30. 10. 2011, 8:41

smooker píše:no tak je tu změna. Při normálním spuštění to skončí černou obrazovkou s kurzorem v rohu a je to hluché. V recovery modu se da spustit low-graphic mode v tom teď jedu. No spáchal jsem toto doufám že jsem páchal dobře. Jo a na konci celé té operace se to zmínilo o duplicitních zdrojích že se to dá řešit apt-get update ale to už jsem dělal tak nevím
treba skontrolovat, ze ci je loadnuty nvidia driver (lsmod|grep nvidia)
pokial nie je, skusit modprobe nvidia
ak vyhlasi chybu, treba pozriet vystup z dmesg, pripadne skusit depmod -a, uz som zazil, ze package pozabudol updatnut modules.dep

taktiez v dmesg najst miesto kde sa loaduje ten modul, vypisuje verziu (mala by byt 195.36.24)

poprosim znovu o ten xorg log, tam je napisane, ze preco sa iksy nespustili

inac, aky model grafiky tam je?
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

30. 10. 2011, 8:50

Nechci vam do toho moc mluvit , ale neni pro lidi co vubec nevi co delaji [v LINUXU] lepsi si zazalohovat slozku home/user/ anebo pouze emc2/configs.
Pote si znova nainstalovat cistou funkcni verzi EMC z LIVE_CD a dohrat si tam svuj config.
Uz predminuly tyden mely X nejaky problem s knihovnami v aktualizaci. Proto si prosimvas vy kdo to mate na praci .... aktualizace 'vypnete' a mate klid.
system/sprava/spravce aktualizaci/nastaveni - a vsechno povypinat

Je potreba si uvedomit za na strojich se po internetu nebrouzda :D a graficke akceleratory jsou pro frezovani take k nicemu.

Uspesne ponizit verzi aktualizace pro urcitou komponentu se vsim co k tomu dal navazuje je nekdy velmi tvdy orech i pro linuxaka.
Nvidia je take zrovna znacka ktera nabourava RT. Pokud PC s kartou nejede se zakladnimi drivery z jadra je vysledek snazeni si neco doinstalovavat vzdy nejisty
a vysledek neni vzdy lepsi. Ba prave naopak.

RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
smooker

30. 10. 2011, 8:59

no je tam GeForce GT440 žádný zázrak.

lsmod | grep nvidia
nvidia 9961139 0
agpgart 29292 2 nvidia,ati_agp

co dopsat k tomu dmesg vrací to neskutečně dlouhý výpis hádám že to chce doplnit nějaký parametr. U toho depmod -a mi to vrací neznámý parametr a když ho tam nepřidám tak je to zase ohromný výpis
Přílohy
Xorg.0-1.log.txt
(5.34 KiB) Staženo 224 x
smooker

30. 10. 2011, 9:05

To Radek:

ahoj no koukám že to asi nebude nic jednoduchého. do čisté instalace se mi taky zrovna dvakrát nechce instalovat zase všechen soft a mám i virtuální pc s widlama a kdoví jestli by to pak fungovalo. Mám ve widlach Cam a nejaké další věci. Cad mám zase linuxácký Qcad. je to takové trochu krkolomné ale když se to prováže tak to funguje dobře a celé to dělat znovu to radši zkusím tu obnovu. V každém případě aktualizace už u mne skončily definitivně. Z funkčního stroje je teď troska snad se ji podaří zachránit
tmp

30. 10. 2011, 9:12

smooker píše:no je tam GeForce GT440 žádný zázrak.

lsmod | grep nvidia
nvidia 9961139 0
agpgart 29292 2 nvidia,ati_agp

co dopsat k tomu dmesg vrací to neskutečně dlouhý výpis hádám že to chce doplnit nějaký parametr. U toho depmod -a mi to vrací neznámý parametr a když ho tam nepřidám tak je to zase ohromný výpis
pozeram, ze ten nvidia driver co je v ubuntu 10.04 (195.36.24) podla nvidia webu nema tu kartu medzi podporovanymi (zjavne je novsia), je mozne, ze tam je problem

takze posledne co mozes este skusit je to teraz znova preplacnut najnovsimi binarnymi drivermi z nvidia.com
smooker

30. 10. 2011, 9:27

tak ani to přeplácnutí nepomohlo. tak možná kdyby někdo jěště věděl co zkusit, ale až zítra. Pár dní to ještě můžu nechat ležet, ale pak to asi skončí tou novou instalací. To jsem si zas pomoh. V každém případě velmi děkuji za pomoc
tmp

30. 10. 2011, 9:37

smooker píše:tak ani to přeplácnutí nepomohlo. tak možná kdyby někdo jěště věděl co zkusit, ale až zítra. Pár dní to ještě můžu nechat ležet, ale pak to asi skončí tou novou instalací. To jsem si zas pomoh. V každém případě velmi děkuji za pomoc
no tak skus prilozit xorg log

dalej dmesg > dmesg.txt a prilozit dmesg.txt

vystupy z:
find /lib/modules/ -iname nvidia.ko -exec ls -l {} \;
uname -a
Josef
Sponzor fora

30. 10. 2011, 10:14

Já jsem kdysi měl taky problém Ubuntu 10.4 + EMC a GT 440. Nemohl jsem se s tím domluvit. Zkusil jsem jen tak ze srandy Knopix a vše fungovalo, jak mělo. Přestal jsem po tom pátrat a dal jsem tak něco jiného (nějaký novější typ) a bylo po problémech.
Odpovědět

Zpět na „LinuxCNC - drive pod nazvem EMC2“