Magiho výzkumný ústav

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

6. 11. 2011, 11:19

QNX píše:Nepoužitý hořák za 2500Kč za kus? To je slušná cena. Času moc nemám a tak by použití hotového výrobku bylo rozumné řešení.
Máš s tímhle typem nějaké zkušenosti?
Ono hotové je to jak se to vezme. Tyhle hořáky na prodej jsou typ AOH z PBS Třebíč. Mají výkon někde okolo 300kW.
Zásadní úpravy jsou dvě a sice výměna trysky za odpovídající našemu výkonu (pokud tedy nechceš vytápět celý panelák :D ) a pak předělání předehřevu.
Když se podíváš v tomto vláknu o tři stránky zpět, tak přesně tento hořák je tam vyfocený bez horního krytu a bez toho předehřívacího válce. Ten právě nahrazuje trubka omotaná topným drátem.
Jinak samosřejmě souhlasím, máš to tady z 90% celé hotové. Tím že je to hořák jak kráva, je osazen velikým zubovým čerpadlem by ti odpadly probémy které máme my s miniaturním čerpadýlkem a jeho neschopností se rozběhnout na studený olej.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

6. 11. 2011, 11:25

Na olej se používají ještě i tyhle trysky http://www.monarchnozzles.com/oil.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

6. 11. 2011, 11:59

Tak konzultant mi potvrdil to co jsem si myslel. Když tryska nepráší, ale stříká proudem - máme málo teplý olej.
Tzn. předělat predehřev, zamotat topným drátem i ten 6ti hranný držák trysky a teplotu měřit až tesně před ním. Nezapomeň že my teplotu měříme venku, ale uvnitř turbíny to je silně ochlazované proudícím vzduchem.
Ben Ash
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

6. 11. 2011, 12:26

Nazačátku jsem ti říkal že má čidlo vevnitř a tys tvrdil že to je jedno, no nevadí tak to upravíme, přimotáme tam kus drátu a připojíme. Ty bys měl vymyslet nějaký konektor na ten termočlánek, abysme ho nemuseli furt oddělávat :-)
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

6. 11. 2011, 12:59

Neboj, měření už se řeší. Mám tady Pt100 ve čtyřhranném mosazném pouzdře s dírkou na přišroubování. Přišroubuje se přímo na ten šestihran.
Bohužel pro Pt100 tady mám jen ten starodávný regulátor, takže se vracíme cca o 30let zpět :D
Tam ten digitální s Pt100kou neumí, je pro PTC nebo NTC.
Přílohy
KIF_7470.JPG
KIF_7473.JPG
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

6. 11. 2011, 10:06

hm? http://aukro.cz/manganin-odporovy-drat- ... 68210.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ben Ash
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

6. 11. 2011, 10:16

Je pěkný, ale manganin má nejvyší povolenou teplotu 140°C kdežto kanthal 1300°C to je tak na bočník
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

6. 11. 2011, 11:05

Okey, spoléhám na tebe.

To Sysel: proč nefungujou EdisGasu stránky? K vidění jsou jen videa na trubce. Myslíš na nás s tím výkresem a fotkami?
Ben Ash
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

6. 11. 2011, 11:10

No líbit se ti to asi nebude má to 19,3 ohm na metr a průměr 0,3mm, musíme pátrat dále
Nemáš někde akumulační kamna k rozebrání? Tam by mohl být a nebo v elektrickém přímotopu, ale to bude moc výkoné.
sysel
Kontaktovat uživatele:

6. 11. 2011, 11:34

magi píše:Okey, spoléhám na tebe.

To Sysel: proč nefungujou EdisGasu stránky? K vidění jsou jen videa na trubce. Myslíš na nás s tím výkresem a fotkami?

Ano, stále myslím, jen jsem tam zatím nebyl, protože mně zachvátila nemoc :( Stránky prý zrušil, že se v tom rýpalo moc lidí, kteří o to stejně neměli zájem... Takže teď vyrábí pro ty, kdo zavolají... Prý toho má i tak strašně moc a nestíhá...

Docela mně tady zaujala ta informace, že rosný bod olejů je 70°C... Sice musím říct, že i při studeném kotli není žádný zápach z oleje cítět, z komína nejde vůbec nic... Ale každopádně je to zajímavá myšlenka a předhodím to kolegovi, chystá se na akumulační nádrže, takže by nebyl problém s vodou na výstupu kotle okolo 100°C :) Při 2bar má voda bod varu myslím 126°C, takže pohoda :)
5/2007 přístup na přestavěnou BF20
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

6. 11. 2011, 11:35

Já myslím objednám tu vzduchovou trysku a bude po problémech, co?
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

6. 11. 2011, 11:41

sysel píše:
Ano, stále myslím, jen jsem tam zatím nebyl, protože mně zachvátila nemoc :( Stránky prý zrušil, že se v tom rýpalo moc lidí, kteří o to stejně neměli zájem... Takže teď vyrábí pro ty, kdo zavolají... Prý toho má i tak strašně moc a nestíhá...

Docela mně tady zaujala ta informace, že rosný bod olejů je 70°C... Sice musím říct, že i při studeném kotli není žádný zápach z oleje cítět, z komína nejde vůbec nic... Ale každopádně je to zajímavá myšlenka a předhodím to kolegovi, chystá se na akumulační nádrže, takže by nebyl problém s vodou na výstupu kotle okolo 100°C :) Při 2bar má voda bod varu myslím 126°C, takže pohoda :)
Toto jsem vyčetl v dokumentaci od monoblokového hořáku Kroll, ale asi na tom něco bude. Skutečně je potřeba aby teplota ve spalovacím prostoru byla maximální možná. Pokud bude topit do aku nádrže, tak no problemo. Ale při běžném provozu kotel > radiátory je to nemyslitelné.
V naší fabrice ještě pár radiátorů jede přímo na redukovanou páru. Sice do nich jde jen nějaká 0,5ka (tady by ti dukovaňáci řekli že nemáš páru ale vlažnou vodu :D), ale i tak je to mazec někde se o radiátor nechtěně opřít.
Kilovolt
Sponzor fora

6. 11. 2011, 11:56

Ben Ash píše:No líbit se ti to asi nebude má to 19,3 ohm na metr a průměr 0,3mm, musíme pátrat dále
Nemáš někde akumulační kamna k rozebrání? Tam by mohl být a nebo v elektrickém přímotopu, ale to bude moc výkoné.
....spirála z dražickýho bojleru (patrona),nějaká levná horkovzduška, nějakej fén .....(jen pro inspiraci :lol: ) ,jinak kšefty elektronickýho zaměření (GES,GME atp) toho drátu maj taky hafo.

PS:kámoš teď používá odpařovací olejovej kotel a funguje mu :lol:
Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
QNX
Kontaktovat uživatele:

7. 11. 2011, 2:59

Pod jakým tlakem jde do trysky olej? Ovažoval jsem, že bych se na olejové čerpadlo vykašlal a olej hnal stlačeným vzduchem. Jako zásobník oleje by sloužila nádrž od LPG .......... a tu bych pěkně poprosil aby fungovala jako monžík.
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

7. 11. 2011, 5:25

To už mě taky napadlo, jenže tlaky máme od 8bar do 20bar. Na oleje to chce spíš ty vyšší hodnoty. Na 6bar ti to nebude prášit ale jen cákat.
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“