Zaujimava cinska USB doska s pluginom pre Mach3

Odpovědět
shaolin
dezinfo trol

6. 11. 2011, 7:15

Zdravim

Pri mojom hladani po internete som natrafil na zaujimavu cinsku dosku , ktora sa priamo pripaja k USB portu, ma riadenie pre 4 osi, 16 vstupv, 8 vystupov, vtup na snimac otacok vretena, riadenie frekvencneho menica pre vreteno a externy potenciometer(mozno preddefinovat na jednu z 3 roznych cinnosti), napajanie priamo z usb, frkvencia zbernoce 56Mb, vnutorny oscilator 200kH, vsetky vstupy/vystupy oddelene optoclenmi. plugin priamo pre Mach3.
Podla mna je to pecka.

cena okolo 150 eur
To že niekto nerozumie tomu čo píšem, neznamená že som troll :)
garulus
Kontaktovat uživatele:

6. 11. 2011, 7:29

Link? :D
Mirek-Gravos
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

6. 11. 2011, 8:03

Možná to bude tahle deska: http://www.machsupport.com/forum/index. ... ic=18782.0" onclick="window.open(this.href);return false;
garulus
Kontaktovat uživatele:

6. 11. 2011, 8:14

Fičalo by to aj pod EMC2? :D
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

6. 11. 2011, 10:15

Urcite rozumnejsi kdyz USB a MACH3 , jit treba do uz vyzkouseneho SMOOTHSTEPPRU. Ten jsem videl a fungovalo to.
Cinske USB desky jsem videl take , ale ne fungovat :D
Mach3 je taky tak trosku dirava strecha na domecku.

RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
shaolin
dezinfo trol

6. 11. 2011, 10:31

Je to presne ta co spomina Mirek. Uz ju mam doma na stole, ale nemam ju k comu pripojit a bohuzial nepoznam ziadneho ,,ziveho,, cloveka, za ktorym by som to mohol zajst odskusat :( , takze som len testoval vstupy a vystupy a uplna pohodka. .
Pluginy su na mach, ale mozno nejaky programator by to vedel prerobit do EMC2 ...
Privital by som aj nejaku moznost riadit THC, mozno by sa dal nejako upravit vystup vretena?

prave som sa konecne dopracoval aj k anglickemu navodu na obsluhu (kedze original je po cinsky), takze si pozrite prilohu ak chcete. Tato verzia navodu je rozsirena o dalsie detaily autora prekladu na nejaky konkretny stroj povodne pripojeny cez paralelny port takze str.17 az str.22 kludne preskocte.

Niekde som natrafil na informaciu ze nepodporuje ,,slave axis,, ale v navode to nepisu, mozno uz to je vyriesene novsou verziou pluginu.

Radek ... ja to len spominam tu okrajovo, ale po tych vsetkych temach tu precitanych si myslim ze pre mna a podobnych zaciatocnikov je to idealna ,,bezkomplikacna,,volba vstko v jednom a co som cital o smoothstepperi, tiez ma svoje muchy.
Par ludi tiez tvrdi ze 200kH je dost malo a smoothstepper fici na vyssej frekvencii , ale bezny uzivatel serialoveho portu sa k 200kH tak lahko nedostane ...
Přílohy
USB to Mach3.pdf
(2.2 MiB) Staženo 395 x
To že niekto nerozumie tomu čo píšem, neznamená že som troll :)
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

7. 11. 2011, 7:52

Tak to otestuj a pak dej vedet o zajimavosti a funkcnosti te desky. Ja se k par takovychto zarizeni pripletl a uz fakt nechci.
Uzivatele byvaji zoufali z nefunkcnosti zakladnich ovladacich funkci a nikdo krome autora toho zarizeni a software s tim nic neudela.
Oslovenim jinych programatoru si nic nepomuzes to zarizeni a SW neni opensource.

RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
Odpovědět

Zpět na „Ostatní elektronika“