tak sem při vykopávání nepotřebnejch kabelů a čištění el. skříně vyndal taky ten vřetenovej servodriver, vyčistil jsem to a ten můj má 2ks 120A .. co tam máš za motor na vřetenu? já tam mám 5,5/7,5kw to musíš mít nějakej malej motor ne?
mimochodem v čem myjete 20let zasrané desky plošných spojů? já to tedy jen ofouk a umyl brutálně zanesenej chladič a plasty, ale že bych to třeba vykoupal celý..
Fanuc 10M - chyba OT111
mame tam 3,5/5,5 kW vreteno, predsa len, masina ma typove oznacenie "Junior"
dosky sme necistili, jednak nebola potreba lebo to bolo vsetko v podstate ciste a len pre dobry pocit som to ofukol vzduchom a druha vec je, ze by som sa moc velmi neovazil to niecim umyt. pocas skolskych cias sme ale na cistenie dosiek pouzivali tech. lieh, akurat neviem ci preto ze to bolo este ako tak bezpecne, alebo sa na to najviac hodil

dosky sme necistili, jednak nebola potreba lebo to bolo vsetko v podstate ciste a len pre dobry pocit som to ofukol vzduchom a druha vec je, ze by som sa moc velmi neovazil to niecim umyt. pocas skolskych cias sme ale na cistenie dosiek pouzivali tech. lieh, akurat neviem ci preto ze to bolo este ako tak bezpecne, alebo sa na to najviac hodil

- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Nemyj to , pokud neni za provozu ihned po umyti karty a znovuoziveni mozne ihned zkusit funkcnost. Takze kdyz uz tak to cisti po jednotlivych castech a ihned zkousej z-5 funkcnost. Jinak si muzes vytvorit velky problem.
Na cisteni neni spatny ultrazvuk, nerouzpousti puvodni zalakovani, nenaleptava gumove ucpavky kondiku, ani nerusi umele hmoty.
Drivery jsou vetsinou zahnojene zaschlou emulzi z mlhy vnikajici pri obrabeni.
R
Na cisteni neni spatny ultrazvuk, nerouzpousti puvodni zalakovani, nenaleptava gumove ucpavky kondiku, ani nerusi umele hmoty.
Drivery jsou vetsinou zahnojene zaschlou emulzi z mlhy vnikajici pri obrabeni.
R
RaS píše:tak sem při vykopávání nepotřebnejch kabelů a čištění el. skříně vyndal taky ten vřetenovej servodriver, vyčistil jsem to a ten můj má 2ks 120A .. co tam máš za motor na vřetenu? já tam mám 5,5/7,5kw to musíš mít nějakej malej motor ne?
mimochodem v čem myjete 20let zasrané desky plošných spojů? já to tedy jen ofouk a umyl brutálně zanesenej chladič a plasty, ale že bych to třeba vykoupal celý..
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
OK kašlu na to jak jsem říkal elektroniku jsem jen ofoukl ta zas tak špinavá není, ale nevěřil bych tomu jak moc jsou zanesené žebra chladiče, na tom byl takovej 2mm hnusnej slizskej černej olejovej prach, že se to tam přes ty filtry dostane... mimochodem ještě jeden dotaz kde koupit takovou tu filtrační tkaninu pod větráky do dvířek skříně? samozřejmě jsem googlil, jenže buď jsem našel malé čtverečky pod PC větráky a nebo filtrační tkaniny do vzduchotechniky kdy toho jsou zase role s několika m2.. já potřebuju pár čtverečků cca 25x25
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
- Kilovolt
- Sponzor fora
Co zkusit tkaninu,která se prodává do digestoří jako tukový filtr-maj to v každým druhým obchoďáku

Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
ty filtry do digestoří jsem zkoušel ty jsou ale malý (úzký) aspoň teda jsem měřil ten co mám doma alemyslím že to bude dost podobný všechno, ale našel jsem ještě něco co prodávaj i po kusech a mám to kousek, otázkou je jestli je to vhodný, snad by to mohlo fungovat a cena je taky myslím OK nějakejch 170kč/m2 za podobné peníze jsem měl filtr k digestoři.. http://www.rempo.cz/produkt/2782/Filtra ... G-460.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
ještě jsem slíbil ten manuál k tomu vřetenu.. třeba tam najdeš něco co potřebuješ.. případně pokud by měl někdo to samé a mohl lépe naskenovat zapojení pinů v konektoru CN1 to je dost nečitelné
ještě jsem slíbil ten manuál k tomu vřetenu.. třeba tam najdeš něco co potřebuješ.. případně pokud by měl někdo to samé a mohl lépe naskenovat zapojení pinů v konektoru CN1 to je dost nečitelné
- Přílohy
-
- Fanuc_AC_spindle.zip
- (33.22 MiB) Staženo 346 x
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
- Kilovolt
- Sponzor fora
Mno nevím, co máš za digestoř,ale já mám filtr zhruba 500x400 mm-asi záleží na typu.U mě baumatic -nebo todle http://www.eva.cz/zbozi/36945/filtr-tuk ... v-40x59cm/" onclick="window.open(this.href);return false;

Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
no to je jedno, já mám takový 2dílný výsuvný takže celá digestoř je hluboká jako horní skříňky ...
Napada ma, ze ci si masina nejakym zazracnym sposobom nezapamatala tu chybu a teraz jednoducho nezapina vykonovu cast na driveri a caka na nejaky "reset" alebo co.
Sice to odporuje faktu, ze servomenic hlasi chybu aj pri vypnutom systeme hned po zapnuti hlavneho vypinaca, ale kazdopadne ten system ma uz parkrat prekvapil
Sice to odporuje faktu, ze servomenic hlasi chybu aj pri vypnutom systeme hned po zapnuti hlavneho vypinaca, ale kazdopadne ten system ma uz parkrat prekvapil

Dovolim si maly update: Menic putuje do jednej firmy, kde to skusia opravit, kedze pri poslednom pokuse si to odniesol aj brzdny odpor, z nicoho nic zacal menic pustat donho prud a sa prehrial. Novy vyjde na 90e + doprava.
Je tu ale realna sanca, ze to nepojde opravit, tak sa duchom aj vedomostami pripravujem na plan B - nahrada nejakym novsim menicom + nejakou logikou v PLC. Ratam,ze tak do 700-900 eur by sa to malo dat - ci su tam nejake uskalia? Nemate nejaky tip na frekvencak s nejakymi digitalnymi I/O? Motor ma 5.5kW v spicke, napajanie je 3x200V.
Je tu ale realna sanca, ze to nepojde opravit, tak sa duchom aj vedomostami pripravujem na plan B - nahrada nejakym novsim menicom + nejakou logikou v PLC. Ratam,ze tak do 700-900 eur by sa to malo dat - ci su tam nejake uskalia? Nemate nejaky tip na frekvencak s nejakymi digitalnymi I/O? Motor ma 5.5kW v spicke, napajanie je 3x200V.