sv 18
moc hezky poridil jsem si masinku kterou chci trochu zpresnit a uz tu litaji desetitisice pochopte ze pokud to nevydelava tak je to o necem jinem i kdyz to je mozna moje chyba ale kazdy podnikat nemuze kam by to doslo ja na to proste nemam a tak bych skrabal kdyz se mi podari loze srovnat musim pripasovat sane co to udela s vuli ozubeneho hrebene sroubu a dalsich tyci dik
A budeš moci změřit, jak máš kterou plochu vyběhanou, aby se alespoň dalo z něčeho vycházet? Tady se bavíme imaginárně o nějakém problému, ale nevíme nikdo, jak je ten problém veliký. Pokud nebude popsáno, jaký je stav stroje, jsou to řeči pouze všeobecné a na ty tazatel neslyší. U QNX soustruhu to zaškrabat snad ani nejde. To by se musel zbláznit to udržet v lajně. Tam buď před tušírováním ohrabat hoblovkou, nebo frézou, nebo brousit. Broušení takového lože za směnu, bojím, bojím...
josef: to bylo u mé první SV18 a tam jsem nakonec opravdu přefrézoval. Tahle druhá je o trochu lepší, ale i tak dost vyběhaná. Ručním škrabáním to nepůjde. Za přebroušení lože bych dal max. do 10 000Kč (a to by se mi ještě nechtělo) a to je podle zde uvedených cen nedostatečná částka............. takže je znovu ve hře nějaký přípravek s brusným kotoučem a hrubé předbroušení následované zaškrabáním. Co když na nějaký šikovný profil přidělám lineární vedení s upnutou bruskou a to celé přidělám k soustruhu? Tím bych to při troše trpělivosti, šikovnosti a neustálém přeměřování snad mohl dostat do přesnosti kolem 0,05mm, ne?
Nebo jinak ..........za kolik by byl někdo schopný a ochotný ofrézovat lože SV18/750?
Nebo jinak ..........za kolik by byl někdo schopný a ochotný ofrézovat lože SV18/750?
Tu si pozri toto at vis do ceho jdes.......
http://www.practicalmachinist.com/vb/mo ... ndex2.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.practicalmachinist.com/vb/mo ... ndex2.html" onclick="window.open(this.href);return false;
golansk: díky za odkaz. Je to tam docela pěkně popsané.
na sv18 bohuzel podlozky nejsou pry se to dneska resi vylitim suportu moglici nebo necim podobnym ale nejak se to delat muselo to pravitko je moc pekny vydreni suportu se pry da zmerit tak ze se prilozi primerne pravitko a sparomerkou se to zisti na tom odkazu je oprava toho monarcha moc pekne popsana kdyz se do toho pusti v americe proc ne u nas myslim ze k tomu maji stejne duvody prosim vas nemate nekdo nejake podrobnosti vykresy fotky ohledne brzdy ja ji tam nemam a rad bych ji dodelal dik
Jak jsem koukal na toho monarcha, tak tam je i obrázek přípravku na hoblování ............a tak si tak říkám, že kdybych to převezl na naše druhé CNCčko (SAHOS), tak ten by to měl zvládnout ohoblovat také. Není to sice mašina na kov, ale když tam chytnu nůž, tak po malinkých šponách to musí zvládnout (a zatíženej bude ještě méně než při běžném provozu).
Co říkáte na postup.
1) ohoblovat
2) změřit
3) v případě nutnosti udělat korekční plochu
4) ohoblovat podle křivé korekční plochy, aby z toho byla rovina
Ten SAHOS není na práci ve stovkách stavěnej, ale v ose X to jezdí cca 2400mm a jezdí určitě o řád přesněji než je přesnost toho vydřeného lože. Možná bude stačit bod 1+2 a následné doškrabání
Co říkáte na postup.
1) ohoblovat
2) změřit
3) v případě nutnosti udělat korekční plochu
4) ohoblovat podle křivé korekční plochy, aby z toho byla rovina
Ten SAHOS není na práci ve stovkách stavěnej, ale v ose X to jezdí cca 2400mm a jezdí určitě o řád přesněji než je přesnost toho vydřeného lože. Možná bude stačit bod 1+2 a následné doškrabání
robokop: protože na frézování litiny má ten stroj malou tuhost a velké vůle v posuvech. Snadno se to rozdrnčí. Při hoblování bych to zatěžoval jedním směrem a bez nějakých rázů, tak předpokládám, že bo to šlo mnohem lépe.....ale hoblování jsem na tom ještě nezkoušel.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
To chemic: jen skromny dotaz: uz jsi nekdy neco zaskrabal? Ja tu odvahu jeste nenasel (skrabak mam, ale ne znalosti) a SV18 je muj tajny sen.
Az ji jednou koupim a bude to spatny, tak ta generalka, jak nekdo výše zminil, to je za hubicku...A divim se, ze to dnes za ty penize jeste nekdo dela.
Loze bych dal tuty profikum na frezu nebo brus, suport bych natmelil Moglice (uz jsem to delal a je to bezva).
A jeste me zajima, jaks to myslel: cituji.."kazdy podnikat nemuze kam by to doslo"
Az ji jednou koupim a bude to spatny, tak ta generalka, jak nekdo výše zminil, to je za hubicku...A divim se, ze to dnes za ty penize jeste nekdo dela.
Loze bych dal tuty profikum na frezu nebo brus, suport bych natmelil Moglice (uz jsem to delal a je to bezva).
A jeste me zajima, jaks to myslel: cituji.."kazdy podnikat nemuze kam by to doslo"

- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
jo to me taky nekdy pekne stve kdyz nekdo hazi vsechny podnikatele do jednoho pytle
uplne stejne by se mohlo tvrdit ze kazdej zamestnanec je netahlo a taky to neni pravda
vse je o lidech
a vetsina podnikatelu se musi tak hodne ohanet jak by to kdejakej zamestnanec netrpel ani za 100 000 mesicne
a to se treba ten podnikatel ohani aby jen udrzel nad vodou neco co 10 let budoval a mel z ceho zaplatit vejplatu dvoum lidem ktery pro nej nedelaj i v pripade ze pro ne neni treba zadna prace to to pak opracuje za ne on sam!
ono na to existuje vzdy vic pohledu ja si zazil oboje a uz to chapu
uplne stejne by se mohlo tvrdit ze kazdej zamestnanec je netahlo a taky to neni pravda
vse je o lidech
a vetsina podnikatelu se musi tak hodne ohanet jak by to kdejakej zamestnanec netrpel ani za 100 000 mesicne
a to se treba ten podnikatel ohani aby jen udrzel nad vodou neco co 10 let budoval a mel z ceho zaplatit vejplatu dvoum lidem ktery pro nej nedelaj i v pripade ze pro ne neni treba zadna prace to to pak opracuje za ne on sam!
ono na to existuje vzdy vic pohledu ja si zazil oboje a uz to chapu
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
no myslil jsem to tak ze kdyby kazdy podnikal kdo by ty vzesle produkt y kupoval taky jsem napsal ze je to asi i moje chyba nevim proste nato asi nemam bud jsu zbabely nebo blby
uz jsem zaskrabaval staryho volmana byla to desna akce 0,6 dira na lozi a vysledek tak pul na pul dle miho mereni jsem se vesel do 0,02 ale meril jsem spravne to nevim ty svoje ptakoviny na nem udelam ale to proto ze ho mam v ruce profesional by asi padl ale ted bych se chtel posunout dal tak jsem si poridil sv18
otravuji tady proto ze bych rad a mozna nejen ja dal nejak dohromady spravny postup kontrolu a mereni pri renovaci soustruhu nehodlam se ti zivit ale dost me zajima jak se co dela jak to funguje a jak to opravit i kdyz to se mi obcas taky nedari
uz jsem zaskrabaval staryho volmana byla to desna akce 0,6 dira na lozi a vysledek tak pul na pul dle miho mereni jsem se vesel do 0,02 ale meril jsem spravne to nevim ty svoje ptakoviny na nem udelam ale to proto ze ho mam v ruce profesional by asi padl ale ted bych se chtel posunout dal tak jsem si poridil sv18
otravuji tady proto ze bych rad a mozna nejen ja dal nejak dohromady spravny postup kontrolu a mereni pri renovaci soustruhu nehodlam se ti zivit ale dost me zajima jak se co dela jak to funguje a jak to opravit i kdyz to se mi obcas taky nedari