Konverze motoru na vreteno?

ostatní motory, vřetena, regulace, snímaní otáček a jiné
Odpovědět
mildap

2. 12. 2011, 5:29

Ahoj,

postavil jsem si portalku z MDF a udelal par drobnosti z preklizky , plastu a jeden mensi vyrobek z bukove sparovky 19mm. Jako vreteno jsem tam zatim vrazil Fermku FCT-300 (135W, 15-35t ot). Kupodivu i ten buk zvladla bez protestu. Pak jsem dostal strasne blbej napad :oops: ze si s ni zkusim udelat z 2mm duraloveho plechu panel k te portalce. Ja vim, jsem jouda, no udelala jeden otvor a pri druhym uz se kousla. Nacatou elektroniku jsem poresil ale horsi je ze ted haze jeste vic nez pred tim pokusem. Ono to ani predtim nebyla zadna slava, no holt lozisko ulozene v plastovem pozudre. Nechtel bych ji uz dal trapit takze zacinam resit vreteno. Planuji na tom delat predevsim preklizku, balzu, obcas nejakou tensi sparovku. Kdyby se vyjimecne dal vyrobit dil z duraloveho plechu tak by to nebylo spatne, ale neni to podminkou. Dnes jsem se dival na Kresse (asi 1050 FME-1 tj od 5 do 25t ot). Pak jsem zacal procitat tohle forum a nasel odkaz na Atas. Volal jsem tam ale ceny jsou docela sila, do te ceny Kresse se nevlezu ani nahodou. No a pak jsem se opet vratil k napadu, spachat vreteno z motoru z tlakove mycky. Podle modelu to melo prikon 1400W, tocky to ma "jak prase" :D (zatim jsem si nepujcil otackomer abych to zmeril). Myslite ze by na tom sel nejak vyrobit zavit na upinaci matici pro klestinu? Vsechny frezy, co zatim mam, maji stopku 1/8". Prumer osky na motoru je 6mm. Snazil jsem se to nafotit.

Predem diky za nazory a komentare, jestli to ma smysl a pripadne na kolik by to tak mohlo vyjit pokud by byl nekdo z fora to ochoten spachat.
Přílohy
IMG_3626.jpg
IMG_3627.jpg
oscar

2. 12. 2011, 5:43

Sice ti s upravou tohohle motoru neporadim, ale za 900,- ti misto toho nabidnu asi 10 hodin jetou primou brusku DWT GS-500 VS i s 1/8" klestinou v cene 600.
Hazivost jsem meril - do dvou, tri stovek.
RaS

2. 12. 2011, 7:34

podle toho pravítka má ta osička rotoru tak 6mm takže abys tam dal kleštinu která ti upne 6mm stopku frézky, musel bys udělat nějakej mezikus kterej bys na to navlékl a nalisoval, když si představím délku frézky tak 60mm, tak v podstatě ten nástavec by musel bejt taky alespoň tak dlouhej abys tak dlouhou frézku mohl upnout s minimálním vyložením, no a takhle dlouhej nástavec tam podle mě nemůžeš dát jen tak bez ložisek, takže pokud bys chtěl tenhle motor použít musel bys podle mě udělat mezikus, kam bys usadil dvě ložiska a takovýto kleštinový upínač a do něj zalisovat tu tvoji hřídel z motoru a celé to přidělat na ten motor, podle mě se to absolutně nevyplatí dělat.. a když to na to nasadíš jen tak tak se to za chvilku rozvibruje a zničíš to..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Odpovědět

Zpět na „Ostatní elektromotory“