Ahoj,
postavil jsem si portalku z MDF a udelal par drobnosti z preklizky , plastu a jeden mensi vyrobek z bukove sparovky 19mm. Jako vreteno jsem tam zatim vrazil Fermku FCT-300 (135W, 15-35t ot). Kupodivu i ten buk zvladla bez protestu. Pak jsem dostal strasne blbej napad

ze si s ni zkusim udelat z 2mm duraloveho plechu panel k te portalce. Ja vim, jsem jouda, no udelala jeden otvor a pri druhym uz se kousla. Nacatou elektroniku jsem poresil ale horsi je ze ted haze jeste vic nez pred tim pokusem. Ono to ani predtim nebyla zadna slava, no holt lozisko ulozene v plastovem pozudre. Nechtel bych ji uz dal trapit takze zacinam resit vreteno. Planuji na tom delat predevsim preklizku, balzu, obcas nejakou tensi sparovku. Kdyby se vyjimecne dal vyrobit dil z duraloveho plechu tak by to nebylo spatne, ale neni to podminkou. Dnes jsem se dival na Kresse (asi 1050 FME-1 tj od 5 do 25t ot). Pak jsem zacal procitat tohle forum a nasel odkaz na Atas. Volal jsem tam ale ceny jsou docela sila, do te ceny Kresse se nevlezu ani nahodou. No a pak jsem se opet vratil k napadu, spachat vreteno z motoru z tlakove mycky. Podle modelu to melo prikon 1400W, tocky to ma "jak prase"

(zatim jsem si nepujcil otackomer abych to zmeril). Myslite ze by na tom sel nejak vyrobit zavit na upinaci matici pro klestinu? Vsechny frezy, co zatim mam, maji stopku 1/8". Prumer osky na motoru je 6mm. Snazil jsem se to nafotit.
Predem diky za nazory a komentare, jestli to ma smysl a pripadne na kolik by to tak mohlo vyjit pokud by byl nekdo z fora to ochoten spachat.