Identifikace soustruhu
myslím si že mám u rodičů nějakého bratra, odlitky nohou vypadají stejně, vřeteník taky akorád tam mám navíc 3st převodovku..
během 14dnů bych tam měl jet tak to vyfotím, určitě tam je štítek s výrobcem a tabulkou převodů.. myslím že ten název jsou dvě německá jména něco jako frydrych a frydrych ale to si už nejsem jistej už jsem ho tak tři roky nepoužíval..
během 14dnů bych tam měl jet tak to vyfotím, určitě tam je štítek s výrobcem a tabulkou převodů.. myslím že ten název jsou dvě německá jména něco jako frydrych a frydrych ale to si už nejsem jistej už jsem ho tak tři roky nepoužíval..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Mě se na fotkách moc líbí a zítra se na něj jedu podívat. Známý ho nabízí k prodeji. Mám sice soustruh ale malý stolní a na větších věcech dost trpí. Musel bych ale vymyslet kam ho umístím. Taky se pokusím najít nějaký identifikační štítek.
Miloš.
Miloš.
podle mě to má cenu maximálně šrotu.. ten soustruh neumí v podstatě nic, nemá to příčnej posuv, podelnej posuv to má přes kola a běhá to po tom šroubu jakákoliv změna otáček posuvů znamená výměnu řemene/kol když si vezmu za kolik se dneska prodávají "normální" soustruhy tak bych já do tohohle nešel.. jako když není nic jiného tak jsem na něm taky dělal neboť jsem ho měl doma po dědovi, nicméně určitě bych to nekupoval..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
Je to tak soustruh má posuvy v obou osách. Příčný posuv se zapíná vytažením kolíku vedle kolečka příčného posuvu. Vytažením zasuneš ozubené kolo do záběru. Matice podélného posuvu musí být samozřejmě rozepnutá, pokud teda nechceš jet oběma posuvama najednouzami píše:Jinak po zběžné prohlídce mi připadá, že je možný i příčný strojní posuv a podélný posuv je trapézovým šroubem a svěrnou maticí.
Miloš.

Ještě jsem narazil na jednu věc, které moc nerozumím. Jakou funkci mají ta ozubená kola ? Pokud je excentrem zasunu do záběru na kola spojená s vřetenem, tak se tím vše zablokuje. Pravděpodobně bude něco "srostlé" ? Zkusí mi někdo objasnit, jakou tam mají funkci ?
Díky . Miloš.
Díky . Miloš.
Čudl se uplně nevytahuje, jenom se povytahne a otočí aby zůstal vytažený. Když vracíš čudl tak potom pootoč ručně vřetenem, aby čudl zapadl, jinak ho můžeš při spuštění poškodit nebo protikus.zami píše:No jo, jakýsi čudl tam je...Ale nejde úplně vytáhnout. Postupně to musím dávat do pořádku. Taky tam chybí nějaká ozubená kola na podélný posuv.
Díky všem za odpovědi.
Miloš.
mě se líbí, ale pokud tam není někde uveden výrobce tak to bude problém to určit co to je . Někteří obchodníci v té době běžně zadávali strojírnám výrobu soustruhů ,které okopírovali a trochu pozměnili, nebo vylepšili či naopak
,a pak na to dali svou značku ,pod kterou to prodávali . Bylo to serioznější než jak se děje dnes třeba v Číně

Tak jsem se na vánoce dostal k našim a koukal jsem na ten soustruh, ale bohužel tam taky nemám výrobce. mám tam ale tabulku posuvů kde je to německy, takže předpokládám že je to nějakej němec..