Problém osa Y a Z
Čus chtěl bych se zeptat mám problém z osou Y a Z nevím jak je mám uchytit na ose Y mám kulatinu o průměru 20mm a přemýšlel jsem nad tím že bych vysoustružil nějakou trubku a pár setin o větším průměru poraďte jak to nejlépe udělat aby to pěkně fungovalo děkuji.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
no urcite je treba pocitat s tim ze budes muser poladit pravy uhly vuci zbytku stroje a souosost obou tyci
takze treba nejake zakonceni s prirubou na srouby a vuli aby se s tim dalo hybat
takze treba nejake zakonceni s prirubou na srouby a vuli aby se s tim dalo hybat
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
jo to chápu ale všechno je pod pravým úhlem a vše je dostatečně rovné spíše bych chtěl poradit co vymyslet na ty tyče jetli ložiskovej pojezd nebo třeba stěma vložkama soutružené na nějakou tu setinku větší.
nebo to udělat jako to má vyřešené tenhle viz. foto
vysoustružit tuto kladku to by taky šlo ne??????
nebo to udělat jako to má vyřešené tenhle viz. foto
vysoustružit tuto kladku to by taky šlo ne??????
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
takze precijenom jde o pojezdy
no na to jsou treba takovy kulickovy klece s obehem kulicek
na to je treba mit ty kulatiny brousene a predevsim dostatecne tvrde protoze je tam bodovy styk
kladka taku hodne resi
kdyz pouzijete futra (tedy nejakou tu trubku se setinovou vuli) hodne rychle zjistite ze to neni rovnobezne
proste se to kousne
dalsi duvod je velike treni a potreba velike zakladny tedy vzdalenosti dvou futyrek na stejne tyci od sebe aby se nekousali vlivem mimoosove sily
pro predstavu vzdalenost 10cm od sebe na desce 2 metry dlouhe na jednom konci dve futyrka na jedne tyci na druhem zkuste zatlacit
vysledna sila pusobici v miste futyrek nebude v ose te tyce ale prevazne ve smeru te desky
no na to jsou treba takovy kulickovy klece s obehem kulicek
na to je treba mit ty kulatiny brousene a predevsim dostatecne tvrde protoze je tam bodovy styk
kladka taku hodne resi
kdyz pouzijete futra (tedy nejakou tu trubku se setinovou vuli) hodne rychle zjistite ze to neni rovnobezne
proste se to kousne
dalsi duvod je velike treni a potreba velike zakladny tedy vzdalenosti dvou futyrek na stejne tyci od sebe aby se nekousali vlivem mimoosove sily
pro predstavu vzdalenost 10cm od sebe na desce 2 metry dlouhe na jednom konci dve futyrka na jedne tyci na druhem zkuste zatlacit
vysledna sila pusobici v miste futyrek nebude v ose te tyce ale prevazne ve smeru te desky
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)