hadice na stlačený vzduch

Odpovědět
RaS

11. 12. 2011, 5:05

nevíte někdo jaké se používají hadice u strojů na rozvod stlačeného vzduchu např k pneumatickému výměníku nástrojů..
originál hadice jsou 8/6 bez jakéhokoliv popisu a několik jich je poškozených různě nastavovaných tak to chci vyměnit..
našel jsem třeba z polyethylenu http://www.ingstuksa.cz/shop/rozvody-vz ... hylenu-pe/" onclick="window.open(this.href);return false;
za 13kč metr a nebo třeba polyamidu polyuretanu atd,.. za cenu 3x a víc vyšší.. otázkou je jestli ten polyethylen stačí?
nemáte někdo tip na prodejce v Praze?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
RaS

11. 12. 2011, 5:29

pár metrů bych neřešil.. ale potřebuju toho asi 60m ..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
RaS

11. 12. 2011, 6:20

zajímavé je, že čím toho člověk víc pročte tím získá víc a víc různých názorů na použití a hlavně zjistí naprosto odlišné ceny..
nakonec jsem zjistil že PE je nevhodnej na nacvakávací koncovky, tam se doporučuje PA nebo PU a třeba tady http://www.gumex.cz/hadice/plynna-media ... -rozvodum/" onclick="window.open(this.href);return false; to stojí stejně jako v předchozím odkazu ta PE.. a třetinu toho co tam..
.xxx.

12. 12. 2011, 8:46

pro mě, je nejdůležitější údaj (krom. min. poloměru ohybu a vnější nebo vnitřní kalibrace) průběh max. trvalého provozního tlaku v závyslosti na teplotě !

např. 8/1 PU z gumexu má provozní tlak 11bar při teplotě 20C ... ale při teplotě 60C už jen 5,17bar=0,517MPa - což už je, ( pokud je provozní tlak 0,6MPa ) problém

ps. pokud chceš kvalitu s velkou tlakovou a teplotní rezevou - tedy s zaručenou spolehlivostí, tak doporučuji nylon
RaS

12. 12. 2011, 10:15

nemyslím si že by u stroje ve vzduchovém rozvodu přesáhla teplota 40st natož 60.. jsou to hadice k zásobníku, ofuk nástroje ATC, řazení, většina z nich je normálně bez tlaku,na kousku jsem našel označení - byla tam PU, dnes jsem koupil zase PU.. ta puvodní tam byla 20let sice už zkřehla když jsem rozebíral jisté části tak jsem jich několik nalomil, ale myslím že pokud bych s tím nic nedělal že by tam ještě nějakej pátek byla.. teď dám všechny nové a musí být zase klid..
Odpovědět

Zpět na „Ostatni material“