Free G kódy pro Mach 2/3
Tak např.HAAS píše:dobrý den chtěl bych se zeptat jak se zprávně zadává korekce nástroje (G41,G42) už jsem to zkoušel, ale pořád mi to hází nějakou chybu .prosím napište mi přesné souřednice pro tento příklad
neresim najeti na konturu
G41 (zarazeni korekce, nastroj vlevo od kontury)
G00 X0 Y0
G01 Z-5 (dle predpokladane hloubky)
G01 X40
G02 X70 Y 0 I15 J0
G01 X95
G03 X110 Y-15 I15 J0
G01 Y-30(hodnota dle skutecneho obrobku)
...
...
G40 (vypnuti korekce)
wolf
Reaguji na několik podnětů, abych se vrátil k prezentaci freeG kodu pro Mach. Jak jsem se díval s těmi 3D modely Vám to tu jaksi pokulhává.
Všem kteří si napsali a přemlouvali - zde jeden kousek. Po pravdě řečeno moc chuti jsem neměl po té sprše co jsem dostal, ale asi jsem si to vykoledoval.
Přeji pěknou zábavu.
Tpol
Všem kteří si napsali a přemlouvali - zde jeden kousek. Po pravdě řečeno moc chuti jsem neměl po té sprše co jsem dostal, ale asi jsem si to vykoledoval.
Přeji pěknou zábavu.
Tpol
- Přílohy
-
- FreeGkod_1.rar
- (651.55 KiB) Staženo 485 x
Myslím si, ze je dobré, že jsi přehodnotil postoj k tematu. Sleduji to od začátku od založení myšlenky free kodu a už sem měl pocit, že toto forum zcela vypustilo možnost, že si prostě někdo něco nevyfrézuje jen tak sám pro radost a těší ho, jak mu ta samodomo mašinka běží. Není přece možné si myslet a namlouvat jak si na mém know how, někdo nacpává kapsy. Samozřejmě chytráci se najdou, ale vytratilo se z našeho národa něco pustit zadarmo, jak to bylo celkem normální dřív. V dnešní době časopis udělej si sám by musel vlastnit mecenáš vydavatel, anebo by to byl třístránkový věstník. Cítil jsem, že se na toto tema musím vyjádřit a přidám sem povícero G- kodu, které mám v archivu po nějakých zakázkách, nebo testech. Vždyť sám vzpomenu, první pokusy o výrobek nebyly z vlastní hlavy. Myslím si, že úložiště serveru se G-kody nezas... a když to někomu vadí ať se k tomu nevyjadřuje. Kdo sympatizuje, nechť přidá svůj kus k posouzením druhým a k diskuzi a nejenom osočování.
ZX Spectrum 88 - první PC