Zdravím všechny.
Možná jsem se jen špatně díval. Ale nikde tady jsem to neviděl. Poprvé jsem se pokoušel frézovat podle gkódů vygenerovaných z Cut3D. Postprocesor jsem zvolil Sherline_mm. AleTo ale nebyla ta pravá volba. Problém se objevil už při hrubém opracování. Dráhy po otevření v EMC vypadaly správně. Ale když fréza jela v osách Z a Y a fréza měla jet v jednom směru a pak ve druhém, měla to být pravoúhlá dráha. Místo pravého úhlu jela fréza po obloučku. Druhá osa se začala rozjíždět už když ta první začala zpomalovat. Příjde mi to jako že EMC "nepoznalo", že daný pohyb má frézovat, ale považovalo ho za přesun z místa na místo a tím obloučkem si to jen urychlilo. Myslím, že tam Chybí nějaké Gxx. Nebo se pletu? Můžete mi, prosím , poradit, jak z Cut3D vygenerovat ty správné gkódy? Díky.
Jaký postrocesor pro EMC z Cut3D
zkus tady toto - nahrej do adresáře CUT3D/POSTP, mělo by to fungovat.
Teda jestli je mašina v pořádku nastavená
Teda jestli je mašina v pořádku nastavená
- Přílohy
-
- GCode_mm.zip
- (794 bajtů) Staženo 270 x
Ahoj a díky za typ. Včera jsem to zkoušel. Pes bude zakopaný někde jinde. Chová se to úplně stejně. Když program krokuju, jezdí fréza jak by měla, ale v cyklu si zkracuje cestu. Ještě jsem si všiml jedné drobnosti. Uplně dole v okně EMC je v druhém políčku z leva stavového řádku napsáno "No tool". Ale nevím, jak mu nějaký přiřadit. Neomohlo by to být tímto?
- Martinhora
Na mě to dělá dojem, že máž zaplej mód pro dodržení nastavené rychlosti - G64 - to pak zakulacuje rohy. Zkus na začátek programu napsat G61. To by mělo striktně dodržovat dráhy.