CNC Soustruh INAXES
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Nemel by tohle resit dodavatel?
To je koupeno na Aukru za malý peníz a dokumentace žádná mám si tam vyměnit ovládací program a mělo by to chodit když já tam nemohhu toho Macha dostat nainstaluji ho ale nekomunikuje a když vypnu stroj a znova zapnu tak je Mach pryč jako by byl pocítač zamčený nemohu do něj nic dostat
Nezlob se na mně, ale to mi připomíná ten film jak tam někdo kupoval levý gumáky....kuky281 píše:To je koupeno na Aukru za malý peníz a dokumentace žádná mám si tam vyměnit ovládací program a mělo by to chodit když já tam nemohhu toho Macha dostat nainstaluji ho ale nekomunikuje a když vypnu stroj a znova zapnu tak je Mach pryč jako by byl pocítač zamčený nemohu do něj nic dostat

Teď vážně, co o tom stroji, resp. řídícím systému vůbec víš? To má být jako řízený Machem? Co v tom je za pohony krokáče, serva??? Jaký má stroj původ, myslím kdo to vyrábí, kdo to servisuje? Prodává je někdo v Čechách?
-
- Kontaktovat uživatele:
A mozno by vedeli poradit tu http://www.inaxes.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
Počas práce s CNC možno fajčiť...
Nezlob se na me, ale tvuj dotaz je tak obecny, ze na nej nikdo nedokaze odpovedet. Na otazku nejede mi auto co s tim ti taky nikdo neodpovi. Podle toho co pises, tak o ridicich systemech nevis vubec nic a zkousis na masinu nahrat mach. Proc? Na 99,99999% tam puvodne nic takovyho nebylo. Spis bych to typoval na FAGOR nebo FANUC, nebo tak neco. Takze nahrat mach je jen jeden krok a rekl bych ten nejjednodussi. Jestli ti prodavajici rekl, ze staci vymenit ridici system, tak to neznamena vzit disketu a neco tam nakopirovat. To je jako by ti rekl, ze to auto co od nej kupujes, jenom nema motor a staci tam nejakej dat. A protoze mas v garazi motor z fichtla po dedovi tak si to koupil a ted se divis co s tim.kuky281 píše:To je koupeno na Aukru za malý peníz a dokumentace žádná mám si tam vyměnit ovládací program a mělo by to chodit když já tam nemohhu toho Macha dostat nainstaluji ho ale nekomunikuje a když vypnu stroj a znova zapnu tak je Mach pryč jako by byl pocítač zamčený nemohu do něj nic dostat
Mas tri moznosti.
Za prve, pustit se do studia. Myslim ze za par mesicu az roku budes schopnej to tak nejak rozbehat. Nenapsal si ani na co to chces. na hrani, na praci?
Za druhe, najdi nekoho, treba tady na foru, kdo se tim zivi a postavi ti to. Zadarmo to ale nebude. Kdyby to bylo tak jednoduchy, tak to nekoupis za babku na aukru. Ale jestli to mas na praci, tak je lepsi zaplatit nekomu, kdo tomu rozumi a necekat rok, nez se to sam naucis.
Za treti, prodej to levne na aukru a mas klid.
Jestli chces odpoved na nejakou konkretni otazku, je potreba ji presne formulovat. Napsat co nejvic inormaci. typ motoru, krokovy, serva, DC, AC, treba muzes ofotit stitky, kdyz to nepoznas, encodery, resolvery . Co od toho chces a tak dale, proste cim vic toho napises tim lip (hlavne pro tebe).
Prece po nas nechces aby sme si z tebou opsaneho typoveho oznaceni z krytu soustruhu vsechno dohledali a vedli te krok za krokem.
Martin
Vypadá to spíš jako čínská hračka než produkční CNCčko, takže bych se tomu MACHu ani nedivil.
http://aukro.cz/cnc-soustruh-i1963849182.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://aukro.cz/cnc-soustruh-i1963849182.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Spis bych to tipoval na nejakej vyukovej model. Ale ani tam si mach neumim predstavit.coroner píše:Vypadá to spíš jako čínská hračka než produkční CNCčko, takže bych se tomu MACHu ani nedivil.

Martin
Je to asi školní mašina, mr. Google sdělil, že je mají na nějaký střední škole tuším v Brně, tak může tazatel taky goglit a případně se v tý škole na ten systém poptat. Jinak ale info o týhle mašině naprostý minimum a řekl bych, že je ten dovozce (převzal to prý od zkrachlé Promy) už ani nedodává. Možná už to ani číňan nedělá a je to tím pádem bez jakýkoliv podpory .... holt bylo to opravdu levný. Na druhou stranu možná to je relativně slušnej základ i když ta šikmooká litina ....
nevím, nevím. Lineáry to evidentně nemá. 

- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
To je kc6
Da se z toho udelat masina ale v zakladu je to dost pruser
Obrabet pouze na sucho jinak to natece do elektriky
Mach3 je pruser
Uz jsem jich nekolik ozivil neco i s gsk
Delaj na tom treba soucastky do modelarskejch ctyraktu
Opakovacka s idchylkou hluboko pod stovku
V malejch prumerech i nerez
Ono to neni az tak sragora prave proto ze mezi tou skrini a kabinou navrchu je cca 50mm silna litinova plocha na kterou je to prisroubovany a to zvedne znatelne tuhost
Idealni do skoly a na maky serie
Ta hlava chodi taky pod stovku
Ale je to kus od kusu
Da se z toho udelat masina ale v zakladu je to dost pruser
Obrabet pouze na sucho jinak to natece do elektriky
Mach3 je pruser
Uz jsem jich nekolik ozivil neco i s gsk
Delaj na tom treba soucastky do modelarskejch ctyraktu
Opakovacka s idchylkou hluboko pod stovku
V malejch prumerech i nerez
Ono to neni az tak sragora prave proto ze mezi tou skrini a kabinou navrchu je cca 50mm silna litinova plocha na kterou je to prisroubovany a to zvedne znatelne tuhost
Idealni do skoly a na maky serie
Ta hlava chodi taky pod stovku
Ale je to kus od kusu
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Je to ten soustruh co je na odkazu od coronera a co popisuje robokop
Máme to na soustružení plastu a barevných kovu tedy na sucho malé serie tak do padesáti kusu
Točit kličkama na klasice už nikdo nechce přesnost desetina sem tam nevadí na přesnou výrobu ve stovkách máme profi cnc soustruhy
tak si myslím řídit to počítačem s EMC2 když už ne Machem nebo nainstalovat přímo na stroj ale nevím zda to bude komunikovat
Máme to na soustružení plastu a barevných kovu tedy na sucho malé serie tak do padesáti kusu
Točit kličkama na klasice už nikdo nechce přesnost desetina sem tam nevadí na přesnou výrobu ve stovkách máme profi cnc soustruhy
tak si myslím řídit to počítačem s EMC2 když už ne Machem nebo nainstalovat přímo na stroj ale nevím zda to bude komunikovat
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ja tu KC6ku nekolikrat delal, nebudu se vyjadrovat, jak je to z ciny udelany, jen me zarazi: Preci ten inaxes tam ma svuj system,
na bedne jsou dve "rucni" kolecka-parada. BOW to dava s Machem nebo se Siemensem. To by proste, jak to dodali, melo dobre fungovat!
Gravos uz to zrusil, protoze vsechno co je z ciny zrusil, asi v nejakem sebezachovnem pudu
. Jiak masinka, kdyz se ji pomuze, neni spatna,
na takove to domaci zuzlani
.
na bedne jsou dve "rucni" kolecka-parada. BOW to dava s Machem nebo se Siemensem. To by proste, jak to dodali, melo dobre fungovat!
Gravos uz to zrusil, protoze vsechno co je z ciny zrusil, asi v nejakem sebezachovnem pudu

na takove to domaci zuzlani