zase budou Vanoce a Jezisek se rozhodl, ze mi chce udelat radost. Tak si vybiram momentovy klic.
Jsem hobik (takze i cena ma svou roli) a tak mi to oka padl Wisent 5-30 Nm, racna 3/8", cena 1290,- v Bauhasu v bydlisti (cili to mam hned, jenom tam dojet i by MHD). Ma k sobe i kalibracni protokol ve 3 bodech, celkem provedeny 3 testy. Jiste, muze byt zfixlovany, ale necemu musime verit

Dival jsem po webu, rozpeti v kategorii, ktera mne zajima (cca 2,5 az 40 Nm) je od cca 750 Kc (nejaky pro automechaniky) az po cca 3,5 - 4,5 kKc. Ty drahe jsou sice hezke, ale pro mne mimo misu. U tech levnych se zase bojim, ze stupnice bude sice vyrazena, ale to muze byt vse a zivotnost bude asi spotrebni (rychloobratkova). Nekde mezi je Proxxon za cca 1800 Kc (u nas, ale u nas byva obecne dost drahy).
Ta racna 3/8 je asi trochu neprakticka (nevim), ale mam v planu to bud resit redukci na 1/4 nebo na 1/2 (podle klicu/nastavcu, ktere mam - mam oboje) nebo koupit primo imbusy pro 3/8.
Je Wisent dostatecne "jmeno", aby to nebyl uplny srot? Utahovat stejne budu jenom obcas, proste jako hobik. Neuvazuji to na auto ani jine vetsi "stroje".
Diky za pripadne nazory.