Vyber momentoveho klice

Technologicke postupy a měřidla v dílně
Odpovědět
lapa
medaile za lepsi forum

13. 12. 2011, 1:17

Zdravim vespolek,
zase budou Vanoce a Jezisek se rozhodl, ze mi chce udelat radost. Tak si vybiram momentovy klic.

Jsem hobik (takze i cena ma svou roli) a tak mi to oka padl Wisent 5-30 Nm, racna 3/8", cena 1290,- v Bauhasu v bydlisti (cili to mam hned, jenom tam dojet i by MHD). Ma k sobe i kalibracni protokol ve 3 bodech, celkem provedeny 3 testy. Jiste, muze byt zfixlovany, ale necemu musime verit :-).

Dival jsem po webu, rozpeti v kategorii, ktera mne zajima (cca 2,5 az 40 Nm) je od cca 750 Kc (nejaky pro automechaniky) az po cca 3,5 - 4,5 kKc. Ty drahe jsou sice hezke, ale pro mne mimo misu. U tech levnych se zase bojim, ze stupnice bude sice vyrazena, ale to muze byt vse a zivotnost bude asi spotrebni (rychloobratkova). Nekde mezi je Proxxon za cca 1800 Kc (u nas, ale u nas byva obecne dost drahy).
Ta racna 3/8 je asi trochu neprakticka (nevim), ale mam v planu to bud resit redukci na 1/4 nebo na 1/2 (podle klicu/nastavcu, ktere mam - mam oboje) nebo koupit primo imbusy pro 3/8.

Je Wisent dostatecne "jmeno", aby to nebyl uplny srot? Utahovat stejne budu jenom obcas, proste jako hobik. Neuvazuji to na auto ani jine vetsi "stroje".

Diky za pripadne nazory.
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
atlan

20. 12. 2011, 10:28

ja mam tento len ma tu nevyhodu ze je len na dotahovanie do prava.... http://www.naradie-shop.sk/product/mome ... 0-nm-1091/" onclick="window.open(this.href);return false;
Odpovědět

Zpět na „Technologie a měření“