Etanol versus metanol

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Mirek-Gravos
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

14. 5. 2011, 6:12

Mam problem. Koupil jsem pred dvema lety dum a ve sklipku jsem nalezl nekolik lahvic (puvodniho majitele) s oznacenim "svestka 2006/50".
Odvaznym pokusem to docela chutna jako slivovice. Dotaz zni: MUZE SE SLIVOVICE CASEM ZKAZIT? Asi ne, spis zlepsit..
Zas si rikam, budto je tak "hnusna", ze ji tam nechal nebo nevi, co tam nechal...
Hnusna mi nepripada :D . A po kostu se zrak nezkalil 8) .
rawen
Sponzor fora

14. 5. 2011, 7:04

Záleží na uzavření láhve. V běžných podmínkách časem více vyprchají některé nepříjemné těkavé látky, které se po výpalu nechávají utíkat cca 14 dní nezašpuntováním demižónu. (moderně ultrazvukem :roll: ) A může mírně klesnout lihovost. Každopádně se chuť časem zlepšuje, je jemnější. :D

Radek

P.S.: Tiše předpokládám, že to bylo vypálené dobře...
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
Mirek-Gravos
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

14. 5. 2011, 7:40

Ono to vicko bylo ovoskovane, ale uz neni :D .
Ja si v tomhle vlakne posteskl o dedovi/tchanovi. Mel nejaky "něpodarky" z palby, tak to slil a tchyne s tim cistila po letech (nevim proc) gumy od zavarovacek.
Desne to vonelo a "cumackove" chlapi rekli: proboha, to je skoda, sedlo si to a byla skoda to takle pouzivat.
Tak ja vim, ze si seda... Toz pry tatik zakope lahvicu, az sa bude synek zenit..
Dobra se fakt pozna :D , hreje a do caje s medem (tam od zeny gruntu z vcelicek ze Sumavy) funguje skvele proti nachlazeni...
Pred Vcelami a Vcelari fakt smekam, ja vcelstva odmitnul, nestal jsem se hospodarem :( . Tak vidim, ze v duchodu tuhle VIRU mozna naleznu, az mi vsechna CNC budou ukradena a krchov zacne vabit ty, co nepochopili.
Rawene DIK, nejsem sam, svet se zblaznil, cim je vetsi, tim vic se mi uzavira......... :( .
Josef
Sponzor fora

14. 5. 2011, 8:44

Mirek-Gravos píše:Mam problem. Dotaz zni: MUZE SE SLIVOVICE CASEM ZKAZIT? Asi ne, spis zlepsit..
Neznáš základní ekonomickou poučku?
"Kořalka je nejtvrdší měna, se nezkazí a nikdy nepadne!"
risa

15. 5. 2011, 8:39

přesně tak,když je dobrej základ,a kvalitně uskladněná,tak ji čas neuškodí

Důležité u zakopání slivovice je dobře si zapamotovat místo,
můj stařeček před cca 40 lety zakopal litřík někde do zahrady,ale časem se zapomenulo kde,no až vloni milá maminka při rytí ji rozkopla a vše vyteklo ,voněla dobře,škoda.

Jo a pozor když objevíte něco staršího,16-17 století,manžel kolegyně je archeolog,a jednou objevili láhve vína,no a přišla chuť je ochutnat,pak se doktoři divili kde se dá chytit mor v 21. století
Josef
Sponzor fora

21. 12. 2011, 8:49

Podívejte se v čem se pálí u sousedů v Rakousích. No, a potom ještě protestují proti Temelínu....

http://www.schnapsbrennen.at/anlagen.php" onclick="window.open(this.href);return false;
GeminiRacing
Kontaktovat uživatele:

6. 3. 2012, 3:45

s metanolom nie su zarty a tak som fotrikovi kedysi spravil testovaciu sadu na metanol.......staci kyselina borita, liehovy kahan a test. ocel drotik.....test je jednoduchy : zohrejeme koniec drotika a namocime do krystalickej kys. boritej, potom do test. kvapaliny a dame do plamena......ak sa plamen sfarbi na zeleno, je tam metanol........ak sa zfarbi na zlto, je to etanol........

najlepsie je ze i mala primes metanolu v etanole farbi plamen

a kys. borita sa da ziskat jednoducho - odparenim borovej vody (da sa kupit v lekarni)
Renault 5 Turbo in progress ;)

http://www.geminiracing.sk/" onclick="window.open(this.href);return false;
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“