brusenie lamača triesky tanierovym kotučom
robí sa to takto?alebo by som mal použiť hrnčekovy kotuč alebo plochy? http://www.youtube.com/watch?v=IGoUk5PD ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
- Přílohy
-
- Nastrojovka2.avi
- (3.57 MiB) Staženo 334 x
sustruh sv18 ,vrtačka
- tumlik
- Sponzor fora
- Příspěvky: 3732
- Registrován: 19. 12. 2007, 8:20
- Bydliště: já su z Moravskej :-)
- Kontaktovat uživatele:
To jsou teda dotazy ti povímpeter1 píše:robí sa to takto?alebo by som mal použiť hrnčekovy kotuč alebo plochy? http://www.youtube.com/watch?v=IGoUk5PD ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;

Hrnčekovým by se ti to dělalo blbě



Já si třeba nabrousím hřbet hlavního ostří a čelo hlavního ostří nabarvím mou oblíbenou lihovkou



Tímto způsobem zajistíš, že ti ten břit neklesne napoprvé moc nízko vůči zbytku čela

http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
..diki Romane vieš ale mna praveže zaujima keby som chcel ten radius na tom lamači urobiť velmi presne myslim presnosť radiusu napriklad R2,5 alebo R2 tam asi už treba ten pripravok na vytvaranie radiusu na kotuči a tam mi to vychadza že na tom tanierovom by sa ten maly radius robil najlepšie alebo skor nejaky tenučky plochy keby bol kotuč..tumlik píše:To jsou teda dotazy ti povímpeter1 píše:robí sa to takto?alebo by som mal použiť hrnčekovy kotuč alebo plochy? http://www.youtube.com/watch?v=IGoUk5PD ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;V zásadě je jedno, jestli plochým, nebo talířkovým, jde o ten rádius, který si tam vytvoříš, nemusí být ani moc přesnej, nějak na tom nešupí, můžeš to zaoblit jen rukou, jde to .
Hrnčekovým by se ti to dělalo blběten je hlavně na broušení čelem, pod tím stejným úhlem pod jakým brousíš lamač (podle druhu nože) musíš brousit hřbet, ale to je asi jasný, nejlíp si to můžeš představit na vyhnutém stranovém noži 45st. tak lamač musí mít 45st. (sklon vůči základní rovině) a pak nabrousím úhel hřbetu hlavního břitu který bude zase 45 st. případně může být postup obrácený dle vkusu každého soudruha, že ?
![]()
To je je jedna z příčin, proč když bys chtěl ten lamač brousit v ruce se ti to nepovede aby ten břit byl rovný,
Já si třeba nabrousím hřbet hlavního ostří a čelo hlavního ostří nabarvím mou oblíbenou lihovkouzajedu kotoučem a vidím kde jsem a pak zahlubuju a přisouvám se k břitu až barva zmizí a voala je hotovo
nakonec dobrousím rádius páč špička dělá neplechu, dá se i od ruky na diamanťáku, protože ten moc nebere a tak rádius nikdy nejde zkazit, kdybch měl čas tak to dám na stránky ale mám fofr
![]()
Tímto způsobem zajistíš, že ti ten břit neklesne napoprvé moc nízko vůči zbytku čela![]()
sustruh sv18 ,vrtačka