Nazdar,
Chcel by som sa opytat, aka je hranica kuzelovitosti, tak aby bol kuzel samosvorny, resp. aby nebol.
Potrebujem navrhnut nieco nesamosvorne, ale s co najmensou kuzelovitostou, aby vyvinulo co najvacsiu silu pri stahovani.
diki
(ne)samosvorny kuzel
to je podle mě blbě položená otázka.. i strmej frézovací kužel s úhlem cca 16st se do sebe zakousne a po stažení a následném povolení nevypadne ačkoliv je znám jako nesamosvorný, a naopak i Morse kužel s cca 2,5st při určitých podmínkách vypadne..
takže ta samosvornost nesamosvornost bude mít pro každého jinou hodnotu.. třeba některá Taper pouzdra mají úhel 10st což při povolování v pohodě rozděláš.. já si dělal takové svěrné pouzdro na řemenici a poprvé jsem udělal 5st vrcholový úhel a při povolení se tomu moc nechtělo tak sem to předělal na 10.. pokud ti to pomůže..
takže ta samosvornost nesamosvornost bude mít pro každého jinou hodnotu.. třeba některá Taper pouzdra mají úhel 10st což při povolování v pohodě rozděláš.. já si dělal takové svěrné pouzdro na řemenici a poprvé jsem udělal 5st vrcholový úhel a při povolení se tomu moc nechtělo tak sem to předělal na 10.. pokud ti to pomůže..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Diki za odpovede. Samozrejme nepotrebujem presny udaj. Urcite to aj hodne zavisi od povrchovej upravy, uvidim, mozno este vymyslim nejak inak
Nechce se mi zakládat nové téma, tak se ptám zde. Mám dotaz, jak je řešeno vřeteno u vrtačko-frézek s morse kuželem? uvažuju o předělání stojanové vrtačky na frézku a není mi jasné, jak upnout frézu, aby ji nevytrhly axiální síly a zároveň, jak ji potom dostat ven. Chci to jen na drobnosti, takže se mi nechce "vyhazovat" peníze za hotovou mašinu, když bych jí potom pořádně nevyužil.
Díky za názory
Díky za názory
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Je tam prevlecka prez vtahovaci tyc takze kdyz povolujes tak to ten kuzel vytlaci
Obyc vrtacka ma vreteno ulozene tak ze neni vhodne ke frezovani
Musis to predelat
Obyc vrtacka ma vreteno ulozene tak ze neni vhodne ke frezovani
Musis to predelat
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Mohl bych poprosit o nějaké foto, nákres nebo nejlépe pokud někdo má výkres v řezu?
Děkuji mnohokrát
Děkuji mnohokrát
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
to nemam ale prevlecna matice je snad jasna a tou dirou prez ni prochazi ctyrhran te vtahovaci tyce
ta prevlecna matice umoznuje volne ulozeni te tyce aby se s ni dalo tocit ale aby nemohla nikam axialne
kdyz zasroubovavas tyci vtahne to morse kuzel proti vretenu
kdyz vysroubovavas opre se to o tu matici a vytlaci to z vretene
ta prevlecna matice umoznuje volne ulozeni te tyce aby se s ni dalo tocit ale aby nemohla nikam axialne
kdyz zasroubovavas tyci vtahne to morse kuzel proti vretenu
kdyz vysroubovavas opre se to o tu matici a vytlaci to z vretene
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)