Kuličkové šrouby CNCshop vs CCTV/CNC Technika
Plánuji upgrade trapézů na kuličkové šrouby. Kvůli povaze stroje potřebuji brát od tuzemského dodavatele kvůli opravám.
V úvahu přichází http://www.cncshop.cz/" onclick="window.open(this.href);return false; kde jsou k dispozici šrouby a matice firmy Lexem.
+ udané parametry, z doslechu stabilní kvalita
+ zajistí rychlé opracování konců šroubu podle potřeby
- cena matic v podstatě dvojnásobná než cctv-cnc
Druhá možnost je http://www.cctv-cnc.cz/" onclick="window.open(this.href);return false; (Petr Tůma) import čína?
+ cena
+ dobře zásobený sklad
- nedostatečné informace (výrobce, třída přesnosti)
- nesrovnalosti v popisu položek (našel jsem proházené značení ložiskových domečků)
Otázka je, co si vybrat? Je cnc shop o tolik kvalitnější, jaký je rozdíl v ceně.
Mašina:
Z 1x d16mm L=60cm 3f KM 4NM (teď trapézák a plastová matice)
Y 1x d20mm L=100cm 3f KM 6NM (jednoduchá kuličková matice THK, nutno vyměnit za dvojitou s předpětím kvůli vibracím. Cena matice THK je nad moje možnosti)
X 2x d32mm L=250cm servo rotující matice
vše stoupání 5mm/ot (teď trapézák, nevyhovuje přesnost a rychlost pojezdu)
V úvahu přichází http://www.cncshop.cz/" onclick="window.open(this.href);return false; kde jsou k dispozici šrouby a matice firmy Lexem.
+ udané parametry, z doslechu stabilní kvalita
+ zajistí rychlé opracování konců šroubu podle potřeby
- cena matic v podstatě dvojnásobná než cctv-cnc
Druhá možnost je http://www.cctv-cnc.cz/" onclick="window.open(this.href);return false; (Petr Tůma) import čína?
+ cena
+ dobře zásobený sklad
- nedostatečné informace (výrobce, třída přesnosti)
- nesrovnalosti v popisu položek (našel jsem proházené značení ložiskových domečků)
Otázka je, co si vybrat? Je cnc shop o tolik kvalitnější, jaký je rozdíl v ceně.
Mašina:
Z 1x d16mm L=60cm 3f KM 4NM (teď trapézák a plastová matice)
Y 1x d20mm L=100cm 3f KM 6NM (jednoduchá kuličková matice THK, nutno vyměnit za dvojitou s předpětím kvůli vibracím. Cena matice THK je nad moje možnosti)
X 2x d32mm L=250cm servo rotující matice
vše stoupání 5mm/ot (teď trapézák, nevyhovuje přesnost a rychlost pojezdu)
Elektrikář, mechaniku dělám jen z donucení a jako hobby.
myslíš že noname čína a thaiwanskej lexem je nějakej rozdíl? co se týká parametrů tak ani lexem nepíše vůbec nic.. prostě to jsou oboje válcovaný šrouby v metráži s přesností C7 nějakou přesnost záruku kvality bych nečekal ani u jednoho.. můj názor je vybírat z těhle dvou podle ceny, o nějaké opravě záruční či pozáruční si stejně můžeš nechat jen zdát to se prostě vymění jako celek..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
No právě, že já to beru jako spotřební materiál. Pokud se to pokazí, tak se vymění celý díl, zvlášť při téhle ceně.
Můj momentální názor je, že kvalita z obou šhopů je srovnatelná, ale cena je jasně ve prospěch Tůmy.
Pro mě je dost důležité mít v případě potřeby díl rychle a šroub už opracovaný, protože to nemám kam rychle zadat.
Můj momentální názor je, že kvalita z obou šhopů je srovnatelná, ale cena je jasně ve prospěch Tůmy.
Pro mě je dost důležité mít v případě potřeby díl rychle a šroub už opracovaný, protože to nemám kam rychle zadat.
Elektrikář, mechaniku dělám jen z donucení a jako hobby.
Zrovna včera jsem si vyzvednul 2x 1500mm průměr 20mm a předepjaté matice u CCTV.
Cena skoro poloviční než z cnc shopu, jen to opracování je pakárna navíc (zatím to řeším).
Jediné co mě překvapilo že ta předepnutá matice je ze dvou dílů které se oproti sobě hejbou cca o 3mm. Když jsem kupoval v podstatě to samé z cnchopu
byla předepjatá matice v celku.
Je ale pravda že v porovnání s HIWIN je to horší. Zatím jsem se nedostal to stavu že bych byl schopný něco naměrit ( až dodělám mašinku tak snad).
Kdybych nebyl socka koupím na cncshopu a nemusím řešit opracování.
Cena skoro poloviční než z cnc shopu, jen to opracování je pakárna navíc (zatím to řeším).
Jediné co mě překvapilo že ta předepnutá matice je ze dvou dílů které se oproti sobě hejbou cca o 3mm. Když jsem kupoval v podstatě to samé z cnchopu
Je ale pravda že v porovnání s HIWIN je to horší. Zatím jsem se nedostal to stavu že bych byl schopný něco naměrit ( až dodělám mašinku tak snad).
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
zkusím ti trošku ušetřit kupní sílu - myslím, že když máš poháněné matice tak je průměr 32 mm zbytečný
mám šrouby délky cca 1500, průměr 16, pěkně vyšponované a není s tím žádný problém (při poháněných maticích)
za to co ušetříš ti ty 16mm konce CNCshop opracuje
mám šrouby délky cca 1500, průměr 16, pěkně vyšponované a není s tím žádný problém (při poháněných maticích)
za to co ušetříš ti ty 16mm konce CNCshop opracuje

lubos píše:Zrovna včera jsem si vyzvednul 2x 1500mm průměr 20mm a předepjaté matice u CCTV.
jak jsi spokojen stou předeplou maticí?? a jak se to nastavuje?? piše tam že tím šroubkem... taky budu kupovat jednu dvacítku.
Tak na to nastavení předepětí jsem nepřišel ale teoreticky to možné je. Jenže prakticky když dám matici do domku to nezměním tak to neřeším. Osobně bych asi příště vzal ty nepředepjaté, na hobby mašinu si myslím je to zbytečné už v porovnání s ostatníma kul. maticema co mám měl jsem ty z cctv jdou více ztuha. Uvidím jak se to bude chovat na mašině.
IQ156
IQ156
ja mam taky 16ctku nepředepjatou. zatím jenom jednu co jsem daval na osu Y . sice jak píšeš to jde stuha ale když stím hybu tak se mi zda že tam je nějaka vůle skusím to ještě změřit a přinejhorším dám dvě a rozepřu je. na osu X už mam koupené dvě. na Ztko jdu ale teprv kupovat a rozhoduju se jestli dvě nepředepjaté nebo jednu předepjatou. Zetko mi totiž bude nadlehčovat píst tak aby to pak nahodou nedrnčelo. chci obrabět hlavně dural a ocel tak mam stoho trochu obavu..
Naposledy upravil(a) Kvako1 dne 20. 6. 2012, 3:41, celkem upraveno 1 x.
Tak jsem byl dnes nezpokojený s chodem 20 předepjaté matice a tak dlouho jsem jí sunadaval a nadaval až kuličky řekli pá pá, nevíte někdo kolik jich tam je ? Jsou tam 3 sekce v každé matici.
IQ156
IQ156
-
ja vysypal nepredjatou 20 matici od p tumy, do 3 drah 63 kulicek
jasně 3x 21 tak jsem našel všechny, ale ještě to zkontroluju jednou. Naštěstí to neni pakárna je tam po jedné nandat, už to zvládám do 5 minut 

IQ156
IQ156
-
Já koupil předepjatou od Tůmi ale už bych kupoval jen obyčejnou, protože to nechci používat na frézování oceli. Jinak mě ani nešla našroubovat. Nastavení bych řekl že je pouze tím že mezy matice upravuješ sílu distančních rozpěrek. Ty pérka co tam jsou pouze unášejí druhou matici proti pootočení a tím vlastně udržují matice proti sobě s vymezenou vůlí. Do oceli by to asi chtělo.Kvako1 píše:ja mam taky 16ctku nepředepjatou. zatím jenom jednu co jsem daval na osu X . sice jak píšeš to jde stuha ale když stím hybu tak se mi zda že tam je nějaka vůle skusím to ještě změřit a přinejhorším dám dvě a rozepřu je. na osu Y už mam koupené dvě. na Ztko jdu ale teprv kupovat a rozhoduju se jestli dvě nepředepjaté nebo jednu předepjatou. Zetko mi totiž bude nadlehčovat píst tak aby to pak nahodou nedrnčelo. chci obrabět hlavně dural a ocel tak mam stoho trochu obavu..
CNC joska
ja budu delat do oceli a duralu . osa X a Z není problem tam jsem dal dvě proti sobě. takže tam to jde štelovat . problem mam z osou Y. tam dvě matice nevešli a jedna ma vuli. zatim to necham tak než dodělam elektriku a skusím to.pak to ale budu muset předělat. je tam vule minimalně desetinu.
navic se mi zda že ty matice jsou vyrobené každá jinak. každá ma trošku jinou vuli. kupoval jsem jich 5ks, bez vule se mi jevila jenom jedna. a ta nejhorší ma cca tu desetinu vuli. už bych je asi nekupoval....
navic se mi zda že ty matice jsou vyrobené každá jinak. každá ma trošku jinou vuli. kupoval jsem jich 5ks, bez vule se mi jevila jenom jedna. a ta nejhorší ma cca tu desetinu vuli. už bych je asi nekupoval....
tak jsem objednal matku z CNC šopu.
nejdřiv jsem tam zavolal a byla mi doporučena matka dvojitá se štelováním předpětí. před chvilkou dorazila je to už od pohledu uplně jiná kvalita ....
štelováví hrubé se provádí pomocí čepu a jemné pomocí 4 imbus šroubků. obě půly mají po 4 oběhové řady kuliček. takže celkem 8
jak to nahodím do stroje poreferuju.
na CNC šopu ji ještě nemají v nabídce. ale cena je stejná jak u te dvojité předepjaté.
nejdřiv jsem tam zavolal a byla mi doporučena matka dvojitá se štelováním předpětí. před chvilkou dorazila je to už od pohledu uplně jiná kvalita ....
štelováví hrubé se provádí pomocí čepu a jemné pomocí 4 imbus šroubků. obě půly mají po 4 oběhové řady kuliček. takže celkem 8
jak to nahodím do stroje poreferuju.
na CNC šopu ji ještě nemají v nabídce. ale cena je stejná jak u te dvojité předepjaté.