Magiho výzkumný ústav

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

9. 1. 2012, 11:02

Chyba na mojí straně. Když jsem vrtal tu boční díru M10x1, tak jsem lehce škrtnul do té malé dírečky pr.2mm.
Nebylo to ani vidět, ale obě strany tím už byly propojené. Už je hotový nový kus a ten funguje správně.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
p.mus

11. 1. 2012, 12:40

Zdravim tohle jsem zahlédl třeba se to k něčemu bude hodit.
http://aukro.cz/thyssen-dmychadlo-s-hor ... 34045.html" onclick="window.open(this.href);return false;
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

11. 1. 2012, 12:56

No výborně, uvidíme kam se vyšplhá s cenou.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
Mirek-Gravos
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

11. 1. 2012, 2:01

Ahoj Magi, to jsi frajer, zes to napsal o te drobne chybicce s vyvrtem. Ja to vetsinou prudce hodim pod masinu a nikomu to nerikam :lol: .
Tak se tam kluci na te Vysocine mejte, pracujte, zkoumejte. Jak se dnove zkracujou, je lip a ja se tesim na setkani! :D .
MVU zdar! Vsak se vsechno podari..
Ben Ash
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

11. 1. 2012, 3:52

No já magimu vyhrožoval, že to na něj bonznu ale jen jsem ho dráždil, ale on to na sebe napráskal sám :-))
Jooo léto grilovačka, pivíčko, úúúúúúž aby to bylo.....
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

11. 1. 2012, 9:51

Tak je to hotové. A já jsem taky hotovej - vztekem. Vůbec to nefunguje, ale absolutně ani ťuk.
Krásně to rozprašuje, redukčním ventilem si naladíme kolik paliva chceme, ale nechytne to ani boha. V zoufalství zkoušeno dokonce na naftu a zapalováno velikým nahřívacím hořákem na PB. Vysvětlí mi někdo proč to nechce hořet, když je to dokonale rozprášený aerosol? Tady mě teda rozum zůstává stát.
Přílohy
KIF_7620.JPG
KIF_7617.JPG
KIF_7616.JPG
KIF_7613.JPG
Miller
Sponzor fora

11. 1. 2012, 11:09

Tedy, možná plácnu hloupost, ale já bych ten prostor napřed vyhřál a pak do něj teprve "aerosoloval". I ta nafta, co zmiňuješ se rozprašuje do komprimovaného vzduchu - tedy ohřátého a dokonce jen do poměrně malého objemu - z toho vyvozuji, jestli by taková "kobka" nešla vytvořit i tady. Ta by se vyhřála rychle, třeba jen nějakým knotem, nebo hořáčkem a už by to frčelo :D
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

11. 1. 2012, 11:16

My to v kamnech zatím nezkoušeli, máme hořák na zkušebním stojanu a zkoušeli jsme to venku.
To je jedna z možných chyb, která mě napadá, protože venku je zima vše je studené.
Asi by možná patřilo zkusit to rovnou v kamnech, v těch se ale celý den topilo dřevem takže nebylo dost dobře možné hned osadit hořák.

Nicméně v původním složení čerpadlo-tlaková tryska, to na naftu chytalo krásně i venku v kose.
testone
Sponzor fora

11. 1. 2012, 11:22

tak tak, u turbínovejch motorů se tomu říká plamenec, letlampa se taky nejdřív musí nahřát a pak teprve chytí, bufík u autobusu má žhavení....
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

11. 1. 2012, 11:28

Okey, zítra to zkusím v kamnech a budeme moudřejší.
Jen tak pro zajímavost, ten Čínský hořák má přívodní trubku vzduchu ještě ohřívanou topnou patronou.
http://www.youtube.com/watch?v=SQ4NHkXH ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
Na videu je to vidět ve 40té vteřině.
Ale Kroll nic takového nemá, alespoň jsem to v dokumantaci nikde nenašel a ani tu patronu nemají v katalogu ND.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

11. 1. 2012, 11:29

asi to bude v dokonalosti rozpraseni
ty horaky bezne chodi na el jiskru
jestli tohle nechytne tak je to mozna velikosti kapenek
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

11. 1. 2012, 11:34

robokop píše:asi to bude v dokonalosti rozpraseni
Tady už pak ale nevím, co bych pro věc měl udělat. Tryska je originál a kvalitu rozprášení určuje ona.
Na pohled to práší velice pěkně, řekl bych že i líp než ty tlakové trysky Danfoss, co jsme je zkoušeli doposud.
Jak jsem říkal už večer, bral bych to, že nám to nechytá na olej. Ale že to nechytí ani na naftu, to jednoduše není možné.

Pak to má ještě další chybku, máme moc "hrubý" redukčák na vzduch, konkrétně 0-16 bar. Ideální by byl 0-2 bar. Tzn. nelze jemně a přesně naladit vzduch - trysky Delavan pracují s tlakem do 1 bar.
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

12. 1. 2012, 11:20

Mirek-Gravos píše:Ahoj Magi, to jsi frajer, zes to napsal o te drobne chybicce s vyvrtem. Ja to vetsinou prudce hodim pod masinu a nikomu to nerikam :lol: .
Tak se tam kluci na te Vysocine mejte, pracujte, zkoumejte. Jak se dnove zkracujou, je lip a ja se tesim na setkani! :D .
MVU zdar! Vsak se vsechno podari..
To víš, to je tak když nemáš pořádný výkres a polovinu mír musíš domýšlet. Tohle je relativně náročnej dílec a je na něm cca 3hod obráběcího času.
Zase je to chyba moje, mohl jsem si to pořádně zkreslit celé a pořádně okótovat vč. hloubky té boční díry. Tu jsem už vrtal na té malé Bauhausové vrtačcce a ta se mi beztak pomstila, jak jsme ji tu pomlouvali :D
Většinou mi nedělá probém si chybu přiznat :wink:

PS: doufám, že až na jaře zas přijedete, tak to nebude žádné honem honem. Konečně jsi názorně viděl, jak to vypadá když se já rozsedím :D
Mirek-Gravos
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

12. 1. 2012, 12:28

Magi, to byl jenom for a rejpnuti. Ja to delam podobne, crtnu na "pytlik od svaciny" a ty hloubky jsou preci jasny, to ohlidam :lol: .
Pak, kdyz to zastrelim, jdu se priznat k mladasovi, aby se poucil a ze tata nic neumi...
A kdyz se to povede, tak se jdu taky pochlubit a ukazat, jak to delaj "profíci" a ze se ma jeste co ucit :D .
No a to jaro tuty, bude to urcite "nic a nikam nemusime", budeme povidat o remeslu a bude nam fajn!!
Tak jsem napnutej na ten predehrev, to by bylo, aby to nehorelo :D .
A ty "Cunkovy ostrovy" me potesily ve vlaknu sobestacnost, raketovy kamna se taky pekne diskutujou a rozvijej!
To bude mit CEZ radost :lol: :lol: Zase nam ve vsi zdrazili vodu, na jare protahnu studnu a udelam rozbor. Mozna by se nejakej
aparatek na upravu dal taky vymyslet, ze bych s velkou slavou zavedeny obecni vodovod odpojil. Ale odpojit CEZ by byla parada!!
Francotirador

12. 1. 2012, 10:00

magi píše:
robokop píše:asi to bude v dokonalosti rozpraseni
Tady už pak ale nevím, co bych pro věc měl udělat. Tryska je originál a kvalitu rozprášení určuje ona.
Na pohled to práší velice pěkně, řekl bych že i líp než ty tlakové trysky Danfoss, co jsme je zkoušeli doposud.
Jak jsem říkal už večer, bral bych to, že nám to nechytá na olej. Ale že to nechytí ani na naftu, to jednoduše není možné.

Pak to má ještě další chybku, máme moc "hrubý" redukčák na vzduch, konkrétně 0-16 bar. Ideální by byl 0-2 bar. Tzn. nelze jemně a přesně naladit vzduch - trysky Delavan pracují s tlakem do 1 bar.
"jestli tohle nechytne tak je to mozna velikosti kapenek" no a nebo jejich rychlostí :-) Nevím proč jsem si při čtení posledních příspěvků vzpomněl na jednu párty, kdy jsme se k ránu snažili napodobit cirkusáky plivající oheň - kdo ten olejíček "prskal" pomalu, tomu chytnul v puse a ti co se z tohoto poučili a ze strachu funěli ze všech sil a těch byla většina těm to nechytlo. Poladit redukčák (s vědomím že v uzavřeným prostoru bude nastavení stejně jiný).
soustruh: TOS MN80A; obrážečka: TOS MS200N
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“