Stavba CNC frezky

Odpovědět
CZJirka1
Kontaktovat uživatele:

15. 1. 2012, 9:41

Ale jo, ja vim, ale zase je to mozna o nastrojich, ja budu pouzivat klasicke HSS nastroje nic draheho, co se tyka tech lozisek tak taky vychazim z toho co mame doma, takova stavba co dum da, ale tim nechci rici ze treba 200kc je pro me moc abych koupi lozisko to urcite ne, ale proste ja tak velke otacky nevyuziji, taky nevim jak otacky regulovat, zatim to nemam doresene takze radeji pujdu cestou nizzich otacek, ja nikdy tak velke otacky nepotreboval, vzdy jsem vse udelal, i konstrukce celeho vretena bude asi jednodussi, pokud je pri pouziti kuzelikovych lozisek problem jen otacky tak to mi nevadi, ja vim ze rychle posuvy a ticice otacek je dnes efektivni, ale ja proste radeji delam pomaleji, nebude se jednat o stroj ktery me bude zivit, ale dekuji za diskuzi a pripominky, asi si myslite ze jsem tvrdohlavec a proste nenecham si poradit :D , po pravde nejradeji bych koupil vreteno hotove, ale moje financni moznosti nejsou neomezene, vreteno uz jsem dal dohromady v ACADU, dvakrat jsem to predelaval, taky se to cele snazim prispusobit nasim domacim vyrobnim moznostem, ve vysokych otackach uz by taky hridel mela byt presne vyvazena...proste bude tam spousta kompromisu, take jsem definitivne opustil tu automatickou vymenu
elkern

17. 1. 2012, 8:49

Zajimave a levne řešení výměny nástroje jsem našel u kolegů na polském foru.
http://www.youtube.com/watch?v=AA5DPIAW ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
Tady to není dotaženo úplně až do atc, ale určitě by nebyl problém nahradit tlačítka pro ovladání ventilem.
CZJirka1
Kontaktovat uživatele:

24. 8. 2012, 10:21

Zdravim, nejakou dobu jsem tady nebyl, ale na cnc jsem nezapomel, momentalne otec dava dohromady osu Z a chtel bych zacit shanet elektricke komponenty, stahnul jsem si tu domo verzi machu 3 tak se tim pomalu prokousavam :)

nahodim tohle
http://www.cncshop.cz/set-3osy-2nm-4nm" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.cncshop.cz/cnc-io-board-odde ... lelni-port" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.cncshop.cz/mikrospinac-msw-0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.cncshop.cz/ovladac-nouzoveho ... -la5-es542" onclick="window.open(this.href);return false;

plus nejake remenice a remeny pro pohon sroubu a nejake propojovaci kabely, samozrejme pocitac na kterem pojede ten mach s paralel portem

je to vse co potrebuji a pojede mi to tak dohromady ty komponenty co jsem dal odkazy, nebo je tam neco co k sobe nejde?
Predem dekuji za vase odpovedi a pomoc se stavbou Jirka
CZJirka1
Kontaktovat uživatele:

26. 8. 2012, 11:10

Tak nikdo neporadi s osazenim, aspon zda tahle sestava bude fungovat?. nebo vybrat neco od gravosu? Jirka
CZJirka1
Kontaktovat uživatele:

4. 9. 2012, 7:01

Tak opravdu nikdo nema zadnou zkusennost s tim cnc shopem, kroutici momenty motoru mi vyhovuji, spise bych chtel vedet zda to co jsem psal je vse co potrebuji nebo mi jeste neco chybi, pripadne nejaka zkusennost s kvalitou
oscar

4. 9. 2012, 11:05

a co chces konkretne vedet? mach a gravos jsou rozdilne svety. trochu pocti a zjistis ze odpoved znas...
Mirek-Gravos
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

5. 9. 2012, 9:26

Od Gravosu nejlevnější komplet sestava řízení + 3f.pohony:

GVE84-25-38 (interpolátor)...1.500,-
Armote (licence SW pro PC/WIN) ...1.900,-
3x YKB3606MA (budic 3f.KM)...6.300,-
3x YK3610A (3f.KM 2Nm)...4.800,-
Zdroj spínaný 60V...1.800,-
SUP-84-A (zdroj pro GVE84)...150,-
KABSET-84-DRV (propojeni GVE84/budiče)...300,-
KAB-GVE-A15 (propojeni PC/GVE84)...190,
------------------------------------------------------
CELKEM: 16.940,- (bez DPH)
(nejsou obsaženy kabely k motorům, koncové spínače a silová část ke zdroji 60V)
Vyšší systém řízení je GVE64-50 (+3.060,- bez DPH)
K řízení stačí libovolné PC s winXP a COM portem.
CZJirka1
Kontaktovat uživatele:

5. 9. 2012, 9:29

Zdravim, no ja uz cetl a koukal je mi jasne ze mach a gravos je sto a jedna, ale je to muj prvni stroj a tak zkousim, mach jsem si zatim stahnul tak zkousim psat programy, celkem to jde, armote moznost vyzkouseni nemam, ale zase mu vice verim, nazory na mach se lisi....to urcite vsichni znate sami, hlavne jsem chtel vedet zda uvedene komponenty jsou vsechny co potrebuji k rozjeti stroje, mirkovi-gravos dekuji za uvedeni komponentu na osazeni, akorat na osu Z bych radeji volil 4nm motor, nevim zda driver muze zustat nebo ne, ta sestava z cnc shopu vychazi o neco levneji, o mach mi ani tak neslo, spise nevim rozdil mezi tim cnc shopem a gravosem, zitra odjizdim na deset dni na dovolenou takze tu nebudu, pak bych rad neco vybral, predem dekuji vsem za odpovedi, Jirka
CZJirka1
Kontaktovat uživatele:

30. 9. 2012, 4:31

Zdravim, takze mam objednano motory drivery a zdroj gravos a zkusim k tomu desku z cnc shopu a mach. Chtel bych poprosit o radu, chci dat remenovy prevod mezi motor a sroub, mirek gravos mi poradil tohle

http://www.probelt.cz/or-htd.html" onclick="window.open(this.href);return false;

coz se mi taky zamlouva, ale rozhoduji se zda remen HTD 3M a nebo HTD 5M, sirka 15mm, motory mam 2Nm, ten 3M vychazi mensi na prumery remenic, ale 5m by se mi tam vesel taky, zkousel jsem si stahovat neco pro vypocet ale neslo mi to nainstalovat, jaka je zkusennost z praxe, ten remen 3M mi pripada hodne titerny, ale zas treba nechci aby silnejsi remen mel zbytecne velky odpor, diky za radu Jirka
CZJirka1
Kontaktovat uživatele:

2. 10. 2012, 6:43

Zdravim, tak nikdo mi nenapovi s tim remenem?
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

2. 10. 2012, 7:03

3m urcite staci vsak tim prenasis prakticky nulovy vykon z pohledu zatizitelnosti takovychto remenu
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
oscar

2. 10. 2012, 7:06

kolik mas zubu na tech remenicich? a osovou vzdalenost?
CZJirka1
Kontaktovat uživatele:

2. 10. 2012, 9:52

Zdravim, dekuji za reakce, mala remenice bude mit 20zubu, velka 40 a na ose Z mala remenice 20zubu a velka 60zubu, prumer tech malych remenic je asi jen 23mm, tak mi to pripada strasne malicke, ale zase v pomeru k rozmerum motoru a vzhledem k prenasenemu zatizeni si taky myslim ze by mel stacit, nemam v tomhle odhad, jsem zvykly jen na rozvody motoru a asi proto mi tohle pripada tak titerne, proto se ptam na vas nazor zda to staci, chtel jsem to spocitat, ale to co jsem stahnul tak mi nelso nainstalovat a nic jineho jsem nenasel, osovou vzdalenost zatim nevim, jak prijdou motory tak hned pomerime, kam umistime. Navic ty 3M jsou hlinikove remenice, jsou lehci kvuli setrvacnosti a mensi. Dekuji za reakce, takze myslte ze 3M......? Moc diky zdravi Jirka
oscar

3. 10. 2012, 8:47

calc
calc
pro HTD5M vychazi ta sire remenu a pusobici sily polovicni
ledvinap

3. 10. 2012, 10:00

oscar píše: pro HTD5M vychazi ta sire remenu a pusobici sily polovicni
Jak se to vlastne resi s radialnim zatizenim osy motoru? Podle vypoctu je sila pusobici na hridel az 200N, u vetsiny motoru se uvadi mene nez 100N jako limit ...
Odpovědět

Zpět na „Zacinam stavet a nevim jak na to“