Aerodynamická simulace - Autedesk Multiphyscs 2012

ruzne programy,konverze dat, digitalizace, atd...
Odpovědět
yaqwsx

14. 1. 2012, 11:05

Zdravím,
pracuji do školy na seminární práci a rád bych si některé mé teorie a poznatky ověřil. Ověřovat je ve skutečnosti je však technicky i časově náročné. Rozhodl jsem se proto tedy využít studenstkého programu Autodesku a simulace provést v Autodesk Simulation Multiphysics 2012. Bohužel s tímto programem zatím bojuji a nemůžu se dopracovat k výsledkům. Nenašel by se tu zde na fóru někdo, kdo má již určité zkušenosti s ASIM a neporadil by mi?
Model mám připravený v SolidWorksu. Naimporuji jej do ASIM pro Steady Fluid Flow simulaci. Zde vytořím boundary box (pomocí External Flow) - to je můj vzduch, ve kterém chci provést simulaci. Poté nastavím simulaci. Protože však původní model nemá nastavený materiál, nemůžu provést simulaci. Tak ho tedy potačím (nevím, zda-li toto není příčina problému). Simulace mi vždy skonči předčasně, nekdy s chybou, někdy bez chyby (ale mám spočítaný pouze první snímek, zbylé jsou "prázdné" - na modelu není znázorněn tlak ani rychlost - je tmavě červený). Pokud si však model vzduchu připravím v Solidworks, simulace proběhne správně a bezproblémů. Toto řešení je však značně nepohodlné a navíc později potřebuji dodat pohyb jednotlivých modelů, což tímto způsobem neudělám.
Kde dělám chybu? Předem děkuji za jakoukoliv přínosnou odpověď
Přílohy
Analysis Summary.txt
(36.63 KiB) Staženo 266 x
Statistics.txt
(6.86 KiB) Staženo 278 x
yaqwsx

21. 1. 2012, 10:07

Tak jsem po dlouhém a namáhavém hledání a laborování chybu konečně vyřešil. Třeba to někdy někomu pomůže. Pro danou rychlost proudění je potřeba mít mnohem jemnější mesh. Při hrubém meshi vznikala na začátku mého boundary boxu příliš velká nepřesnost a simulace byla pro nevalidní výsledky ukončena.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní software“