svařování antikora CO

Technologicke postupy a měřidla v dílně
potraviny
Kontaktovat uživatele:

24. 1. 2012, 4:58

Vím že to sem asi moc nepatří, ale mám takovej problém a nevím jak ho vyřešit.
Svařuji antikorové jekly 100 x 50, koupil jsem antikorovej drát 0,8mm a plyn mám CORGON. Ať se snažím jak chci nemůžu dosáhnout toho aby se svár roztekl, dělá to prostě housenku cca 5mm do šíře a 5mm do výšky. Pokud přidám více proudu začnu propalovat a nebo jsou po stranách zápaly. S plynem jsem už taky laboroval. Prostě to musí být svařeno jako jednolité. Samozřejmě se to bude brousit a pak přebrušovat lamelovým kotoučem. Takto bych vybrušoval více matroše než tam zůstane. :D Jen za cívku jsem dal baťoh, kterou bych ve finále vlastně vybrousil.
Jinak s normálním černým drátem je to OK.
Pepa Žhář

24. 1. 2012, 5:24

Ono to bude potřebovat nejspíš pulzní svářečku a nebo se pokus ubírat drát a nebo použij tig
a něco z netu:
optimální by bylo máte li TIG je to svařování netavnou wolframovou elektrodou v ochrané atmosféře argonu podobá se to sváření autogenem ale místo autogenu máte v ruce elektický oblouk a druhou rukou přidáváte drát,nebo COčko s nerezovým drátem,nejednoduší asi pro vás bude klasická elektroda půjčte si někde invertor kupte takzvané kontaktní (přechodové) elektrody a hurá nato, tyto elektrody mají totiž výhodu že skvěle chytají oblouk a když propálíte díru do materiálu tak stáhnete ampéry třeba i na 30 a pořád lehce zapálíte a udržíte oblouk a díru zavaříte a aby svár pak taky vypadal tak použijete flexu s novým brusným kotoučem a vybrušte do podoby s kterou budete spokojen .Nový kotouč proto když vemete starý co jste použil na železo tak vám ten svár bude korodovat to platí i ořezném kotouči nebo o kartáčování drátěným kartáčem
potraviny
Kontaktovat uživatele:

24. 1. 2012, 5:58

Inventor mám, mám i elektrody 2,5mm. S těmi to vše boduju dohromady na ocel. stole 1m x1,5m, kde jekly stahuju svorkama aby se mi to nekroutilo z úhlu ale pak jsem to chtěl objet drátem z finanční šetřivosti. :D Cívka drátu vyjde laciněji než plná kára elektrod na antikoro. Za jednu cívku 15kg jsem vytopil 7litrů a to mám 15kg čistého drátu a navíc mi dnes přivezly dvě lahve CORGONU.
Ve finále to budou nějaké posuvné stojany pod tiskařské stroje, snad pro anglány.
Pepa Žhář

24. 1. 2012, 6:11

tak si pořiď TIG kabel ke svářečce stojí kolem 1500kč akorát otočíš polaritu napolíš hodiny a jedeš a mužeš používat i ten drát na cívce já to tak také dělám než abych šermoval skusem drátu tak tahám lehkej drátek z cívky :D
a jinak na http://www.svarforum.cz/forum/index.php" onclick="window.open(this.href);return false; najdeš spousty rad o svařování
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

24. 1. 2012, 6:14

nerez jsem varil jen minimalne a tigem a muzu rict ze se mi nic nevarilo nikdy lip jak to antikoro
malo to vede teplo, vubec to neprska, nebubla cistej material
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
shaolin
dezinfo trol

24. 1. 2012, 6:23

Zdravim.
Niesom velky odbornik zvarania, ale problem moze byt v plyne. Co viem, tak na nerez sa pouziva cisty argon. Niektori tam doporucuju aj plnit dute profily argonom z dovodu dobreho zvaru. To spominane forum je super, najdes tam vela info o zvarani.
To že niekto nerozumie tomu čo píšem, neznamená že som troll :)
potraviny
Kontaktovat uživatele:

24. 1. 2012, 6:40

Jak říkám, jednu várku jsem vařil elektrodama a bylo to super. Svár by udělal i blbec, málo broušení, jedna radost, jen ty dráty z krabice ubejvaly jako sviňa a půl kýble vajglů z drátu a druhej plnej struzky. :D Těch vajglů mi bylo hned líto hodit do bedny se šrotem. :D
packa

24. 1. 2012, 6:41

ten corgon se používá i na sváření obyč ocele , ale na nerez se používá asi větší poměr argonu , co jsem kdy svářel nerez tak jen čistej argon a drát jsem měl jedničku , a třífáz svářečkou , šlo to dobře jen se to jeví takové tvrdé prostě ten zvuk při sváření je takovej tvrdej , skus někde pujčit čistej argon ,
a i nerez se chová každej jinak , jinak černý žárový jinak potravinářský , ten se vařil nejlíp , asi kvůli naprosté čistotě
zamek
Kontaktovat uživatele:

24. 1. 2012, 6:59

Na sváření nerezu by měl být argon se dvěmy procenty kyslíku.
PETR
QNX
Kontaktovat uživatele:

24. 1. 2012, 8:44

Nejsem odborník na svařování, ale v ochranné atmosféře pro sváření nerezu by nemělo být CO2. Ten svár totiž vyžere uhlík z CO2 uhlík se sloučí s legujícími prvky a z nerezu se stane rez-avějící materiál. Pokoušel jsem se svářet nerez (koutový svár) COčkem s argonem, ale moc pěkný svár to nedělalo. Potřeboval jsem toho svařit hodně,rychle a byla to pohledová záležitost ....... tak jsem to svařil "CO"čkem s argonem, tím jsem do koutů dostal potřebný materiál. Nakonec jsem to přelíznul TIGem zase s argonem a tím jsem dosáhl docela pěkných svárů ( v rámci možností).
TOMAX
Kontaktovat uživatele:

25. 1. 2012, 8:20

Sprau to ako radil Pepa Žhář ide to s tym najlepsie a co sa plynu tyka tak hlavne ziadne CO2 bud 100% argon alebo 98% argon 2% kyslík ak pouzijes tig technologyiu ma to vyhodu v predhrievani materialu a tak sa ti ten drôt lepsie rozleje ale odporucam poriadne odsavanie z tej wolframovej elektrody sa odparuje kopec skodliveho svinstva a hlavne poriadne rukavice to teplo ich prepaluje ako papier. vela zdaru
SolidWORKS 2012 + SolidCAM 2012
-
CNC sustruh pohánanými nástrojmi
5oska DMU eVo 40
a nejaké tie 3osé mašinky :)
potraviny
Kontaktovat uživatele:

25. 1. 2012, 4:38

Dík za rady všem, ale dnes jsem vzal opět odzkoušené elektrody. Omrknu ten TIG kabel a při další várce to snad už bude OK. Hold budu celej týden šermovat 2,5mm drátama, ale zase na druhou stranu bude málo broušení :D Jinak se jedná o svářečku CLOOS 356, což jsem úplně zapoměl na začátku dodat.
Ben Ash
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

28. 1. 2012, 6:40

Tak, jako servisman se dostanu do lecjaké firmy, je tu jedna EDAS kde svařujou tou metodou co jsi popsal v úvodu tedy nerez drát do MIG svářečky. Zásadní je použití správného tedy INERTNÍHO plynu a to corgon (co + argon) není ani omylem. To že tím svařovat nerez nejde ti potvrdí Magi i o tom ve svém vlákně někde píše. Ve zmíněném Edasu používají pochopitelně argon běžné technické čistoty. Metodu TIG lze doporučit pouze v případě, že máš na sváření dost času a nebo ti na svaru velmi záleží, ať už kvůli těsnosti nebo kvalitě, protože to není produktivní metoda.
QNX
Kontaktovat uživatele:

28. 1. 2012, 9:49

BenAsh: Tak to možná ta moje hybridní metoda COčko(ve flašce čistý argon) a následné "přežehlení" TIGem zase pod čistým argonem nebyla úplně špatná :-) Spojil jsem výhodu rychlého svařování COčkem a povrchovou kvalitu následně docela rychle dohnal TIGem ...........a já jsem si říkal, že když to tady napíšu, že se mi všichni budou smát, že to je úplně nesmyslný postup :-)
GeminiRacing
Kontaktovat uživatele:

16. 2. 2012, 7:00

kedysi som z nudze zvaral nerez s COckom (ciste CO2), aby zvar vyzeral ako tak k svetu, musel som zvysit posuv drotu.....teraz s TIGom je ina parada
Renault 5 Turbo in progress ;)

http://www.geminiracing.sk/" onclick="window.open(this.href);return false;
Odpovědět

Zpět na „Technologie a měření“