a mam s nim bohate skusenosti
a mohu smele tvrdit ze spolehlivy neni
jedine co je na nem dobre je to rozhrani a wizardi
kdyz ho ale nechas komunikovat po LPT tak proste spolehlivy neni
moje licence kterou jsem zaplatil by mela behat naprosto spolehlive protoze je legalni ale neni tomu tak a znam par lidi kteri maji stejne jako ja zalomenych par nastroju (10mm HSS v mem pripade neni vyjimkou)a nejakej ten znicenej material
viz treba to vlakno kde jsem resil proc pri beznem pohybu v X a Y se mi najednou pohne Z kdyz tam na to neni zadny Gkod
po preinstalaci to najednou chodi

jsem dost alergickej na veci u kterych se clovek musi pred zapnutim pokrizovat nedejboze zapichnout psa z krve kralovske, pateho z vrhu
ktery nato ve smrtelne kreci vytrhne ze zeme koren mandragory
je az s podivem ze si dovolis takhle verejne tvrdit ze mach takove veci nedela
alespon to vyplyva z tveho prispevku pritom se nejenom v tomhle vlakne resi ze nejakej takovejhle problem vzniknul
jestli chces resit konstruktivne veci tak netvrd o programu (kterej te ostatne zivi) ze nedela problemy kdyz uz to dobre 20 lidi resilo ze ty problemy maji
ja jsem s machem skoncil a to predevsim kvuli nerovnomernosti pulzu
problem s tim ze se splasi jsem vyresil a nakonec polohoval celkem spolehlive ale ta nerovnomernost pulzu mi prijde jako zasadni problem
kombinace mach + nejaky hardwarovy interpolator povazuju jako obstojne reseni
mach + LPT je ale dost sebevrazedna kombinace
osobne bych si nelajznul prodavat neco tak nedotazeneho jako je stroj ktery komunikuje pomoci LPT (snad mozna jeste bezici na dosu ale ne na windows)
kazdej clovek kterej trosku proniknul do problematiky NC rizeni vi ze LPT je dobre na prvni pokusy na hrani ale ne na produktivni stroje