Pára - manipulace, bezpečnost atd.
Moderátor: sysel
Koupil jsem si el. generátor páry pro tlak 6at, příkon to má 15kW. Je to v podstatě nové zařízení, které bylo v provozu cca 1 měsíc, takže by mělo být v pořádku........... ale páry se trochu bojím a nemám s ní žádné zkušenosti. Potřeboval bych tu páru táhnout cca 3-4m daleko nějakou ohebnou hadicí. Jenže tlak 6at a teplota cca 160°C to už je docela dost. Co se na tento účel používá? Uvažoval jsem o použití nerezové vlnovcové "hadice". Je to použitelné, nebo se používá něco úplně jiného? Jaká jsou bezpečnostní pravidla pro práci s párou těchto parametrů?
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
norma iso tusim 070710 a 070620
hadice na paru taky jsou ale budou drahe
btw podle te normy zjistis jestli to vubec muzes jen tak legalne zapnout, podle tlaku a objemu se to na to budto vztahuje nebo ne
kdyz budes ty normy chtit dej vedet
hadice na paru taky jsou ale budou drahe
btw podle te normy zjistis jestli to vubec muzes jen tak legalne zapnout, podle tlaku a objemu se to na to budto vztahuje nebo ne
kdyz budes ty normy chtit dej vedet
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
robokop: na normy se mrknu, díky. Jako tlaková nádoba je to dost malé. Součástí je čerpadlo, které to neustále automaticky doplňuje, takže vody je tam málo a prostoru pro páry tam také moc není. Pokusím se na tom najít nějaké údaje o objemu tlakové nádoby.
Ty hadice ........ našel jsem tohle:
http://www.gumex.cz/ds1-hadice-pro-paru-13896.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Max tlak 18 at a max. teplota do 210°C to by mělo vyhovovat.
cena kolem 200Kč by byla v pohodě, zase tak moc toho nepotřebuju. Ty hadice se ještě nějak tepelně izolují?
Co koncovky se závitem? Hodí se na to lisované koncovky pro hydrauliku? Nerad bych to stahoval nějakou páskou ..... teda nerad bych aby to někdy vylítlo.
Ty hadice ........ našel jsem tohle:
http://www.gumex.cz/ds1-hadice-pro-paru-13896.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Max tlak 18 at a max. teplota do 210°C to by mělo vyhovovat.
cena kolem 200Kč by byla v pohodě, zase tak moc toho nepotřebuju. Ty hadice se ještě nějak tepelně izolují?
Co koncovky se závitem? Hodí se na to lisované koncovky pro hydrauliku? Nerad bych to stahoval nějakou páskou ..... teda nerad bych aby to někdy vylítlo.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
no ono to pravdepodone bude delane pro to aby to bylo pod normou
s tema hadicema tezko rict
hadam ze to dela stejne jen sytou paru
v tom pripade izolace urcite dobra paklize nechces aby ti z toho na druhe strane tekla i voda
s tema hadicema tezko rict
hadam ze to dela stejne jen sytou paru
v tom pripade izolace urcite dobra paklize nechces aby ti z toho na druhe strane tekla i voda
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
S párou mám celkem dost zkušeností, bo celá naše fabrika jede na páru.
Hadice na páru jsem už několikrát objednával, až budu v práci u PC, pošlu ti link na firmu.
Hadice na páru jsem už několikrát objednával, až budu v práci u PC, pošlu ti link na firmu.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
Půjdou s párou o tlaku 6at čistit stroje od mastného bordelu? Zatím to dělám louhem+jarem, ale pořád se máchat v žíravinách není zrovna ideální. Tak jsem uvažoval z toho nejhoršího bordelu to ofoukat párou. Dělal bych to venku na rozebraných dílech, ne na kompletních strojích v dílně.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tady máš ty hadice, jak jsem slíbil.
Předem upozorňuju, že to není vůbec nic levného.
Kde je to možné použij topenářskou trubku a vybodni se na hadice.
V nouzi se dá pozužít i hadice na hydrauliku, několikrát vyzkoušeno.
Předem upozorňuju, že to není vůbec nic levného.
Kde je to možné použij topenářskou trubku a vybodni se na hadice.
V nouzi se dá pozužít i hadice na hydrauliku, několikrát vyzkoušeno.
- Přílohy
-
- Vlnovcové hadice.pdf
- (264.62 KiB) Staženo 594 x
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.