Jednoduché zajištění suportu

Tovární CNC a apřestavby konvenčních soustruhů
Odpovědět
jmouca

7. 2. 2012, 6:46

Aby mi suport na Asistu při čelním soustružení samovolně "neodlézal"udělal jem toto jednoduché zajištění viz obrázek. Utáhnout s citem.
Přílohy
Zajištění suportu.JPG
Kvako1
Sponzor fora

7. 2. 2012, 7:20

a kčemu je to dobré?? vyřadíš pohon posuvu, (pačka v zadu do neutralu) zaklapneš tu pačku na posun a nemůže to nikam jít, ne?? alespoň ja to tak dělám.
ale nic proti jestli ti to vyhovuje takhle :wink:
jmouca

7. 2. 2012, 8:47

Když zavřu matici posuvu pořád suport má určitou vůli pohybu a tu nechci. Mimo jiné utažením suportu se zklidní vibrace.
Naposledy upravil(a) jmouca dne 8. 2. 2012, 10:43, celkem upraveno 1 x.
Kvako1
Sponzor fora

8. 2. 2012, 8:36

tak to jo. potom to chapu asi maš vůli v hřebenu. ja ji tam měl taky. ja pak ten hřeben vypodložil jak jsem dělal přítlačné desky. mam ten soustruh už dost vytuněnej podle člena fora Potraviny. mam tam přitlačné desky doplněné šrouby v suportech atd.. podle jeho vebu .teť můžu brát šponu do oceli 1mm a do hliníku 2mm. pouvažuj nad těmi přítlačnými deskami. soustruh se hodně sklidí a je to opravdu o něčem jinem . dokonce už mi jde i upichovaní celkem dobře. předtím to bylo spíš scifi něco upichnout. vybrovalo to hrozně.
jmouca

8. 2. 2012, 9:10

Tady na fóru byly fotky aretace podélného suportu páčkovou úpinkou na pravé straně suportu v dosti stěsnaném prostoru. To se mi zdálo pracné na výrobu a fixace byla vlastně jen v jednom bodu. V mém případě je to ve dvou bodech a tak se můžu kličce příčného posuvu věnovat oběma rukama plynule bez obav, že mi to ujede. Vyrobit čtvercovou podložku z plocháče tl. 8mm se šroubem M8 a provrtání desky saní trvalo asi půl hodiny. Větší vůli pastorku hřebene udělali Čiňani podložkou mezi svislým odlitkem suportu a saněmi, tu jsem objevil pod šroubem M8 a hned vyhodil. Taky jsem včera vyměnil ložiska vřetene za kuželíková a vřeteno je bez vůlí.
Odpovědět

Zpět na „CNC soustruhy“