EdgeCAM Zdarma

CAM software
hundrt

16. 2. 2008, 9:05

Firma Nexnet spolu s časopisem MM Spektrum se rozhodli, že zájemcům dají licenci na měsíc zadarmo na vyzkoušení ostré verze-žádné DEMO jako tomu bylo doposud.
hundrt

16. 2. 2008, 9:13

Stačí se na stránkách www.edgecamcz.cz zaregistrovat a do poznámky napstat MM Spektrum.
pimpel.cz
Kontaktovat uživatele:

17. 2. 2008, 1:14

Jako reklama moc pěkné, ale bez zaškolení a postprocesorů přímo pro daný stroj vcelku k ničemu :), ale jinak gratuluji...
Hodně os, jedn adresa: www.pimpel.cz
Firemní filozofie: <i>Dodat zákazníkům kompletní IT technologie ve spojení s technologiemi strojírenskými.</i>
hundrt

17. 2. 2008, 7:42

Tak si necháš vygenerovat to pouze v ISO kódu a ne přímo pro konkrétní řídící systém. ISO kódu by měla rozumět každá mašina, mám akorát tušení, že mu nerozumí pouze Mazatrol. Tož tím si ale nejsu jistej, ale kámoš to tvrdil-sám jsem se tomu divil.
hundrt

17. 2. 2008, 8:29

Koukal jsem, že Pimpel má prsty s CAM Esprit to je vcelku neznámej soft. Kdyby měl taky takovou akci, tak by se zviditelnil.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

17. 2. 2008, 9:05

souhlasim, hobista si ten software nikdy nebude moct dovolit (maximalne to crackne) a ten kdo se tim zivi si zase vetsinou nelajzne mit nelegalni software, nejaka testovaci verze s mesicnim updatem klice a licencnim ujednanim ktere omezuje pouziti pouze na testovani by byla zajimava
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

18. 2. 2008, 5:49

hundrt píše:Tak si necháš vygenerovat to pouze v ISO kódu a ne přímo pro konkrétní řídící systém. ISO kódu by měla rozumět každá mašina, mám akorát tušení, že mu nerozumí pouze Mazatrol. Tož tím si ale nejsu jistej, ale kámoš to tvrdil-sám jsem se tomu divil.
Mas hodne jednoduche predstavy o tom jak to funguje.
Muzu te ujistit ze obecne iso ti v kazde masine na 99 procent fungovat nebude. Kazdy stroj je necim vyjimecny a potrebuje spravne syntakticky zadat sled prikazu. Pokud neznas system a nebudes vedet co kde prepsat tak si v hajku.

RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
pimpel.cz
Kontaktovat uživatele:

18. 2. 2008, 6:56

hundrt píše:Koukal jsem, že Pimpel má prsty s CAM Esprit to je vcelku neznámej soft. Kdyby měl taky takovou akci, tak by se zviditelnil.
Samo sebou, že jsme schopý zaslat demo a opravdovým zájemcům půjčvit i plnou verzi se vším všudy, ale pořád dokud ten člověk nebude mít za sebou školení, tak z tutorialů se nic moc nenaučí... Jinak ESPRITu je v ČR a SR 127 (+/-) licencí... ale doposud tady neměl nikoho kdo by se mu plně věnoval, tak si to kupovaly hlavně zahraniční firmy, které měly svojí domácí podporu. Ve světě rozhodně patří k těm celkově zajimavějším...

Ohledně toho ISO. Nemyslím si, že si tím každý poradí... móžna s nějakou základní částí, ale důležité je umět vygenerovat kód, který je optuimalizovaný a maximálně využívá vlastností stroje .)
Firemní filozofie: <i>Dodat zákazníkům kompletní IT technologie ve spojení s technologiemi strojírenskými.</i>
hundrt

18. 2. 2008, 10:02

Pouze umím, popř neumím, co mě učitelé naučili. Jaký učitel, takový student až budu mít léta praxe tak možná nebudu mít zkreslené představy. Já jsem pouze student, který se učí s CAMy a zadáváto do výukovýho stroje. Pořádný mašiny jsme se ani nedotkly, protože nejsme seřizovači, ale programátoři :( Musím taky uznat, že když jsem byl tejden na praxi ve firmě, tak jsem se naučil mnohem víc než za rok ve škole. :lol:
Naposledy upravil(a) hundrt dne 18. 2. 2008, 10:10, celkem upraveno 2 x.
hundrt

18. 2. 2008, 10:04

Nic méně by mě zajímalo, co vyčteš z té změti čísel, protože můsíš vědět které pořadí čísla co znamená. Mnohem čitelnější kód i pro úpravu chyb je ISO. Asi máte zkušenosti.
pimpel.cz
Kontaktovat uživatele:

18. 2. 2008, 10:16

hundrt píše:Nic méně by mě zajímalo, co vyčteš z té změti čísel, protože můsíš vědět které pořadí čísla co znamená. Mnohem čitelnější kód i pro úpravu chyb je ISO. Asi máte zkušenosti.
Z jaké změti čísel? pokud jde o ISO tak je to srozumitelné pokud se to píše a ř=ádky entrujou... na G54 X0Y0Z100
G00Z3
G1 Z-1 F3000
G1XY
atd není nic k neprecteni.
ostatní kody jsou taky krasne citelne vcetne dialogu a kazdy programator i kdyz to tvori v CAmu, by to umel umet cist aupravovat rucne... ne vzdy je PC kdispozici...
hundrt

18. 2. 2008, 11:07

Nám byl předváděnej dialog jako změt čísel kdy např.
G783 48 20 4 500
kdy máš třeba kapsování, šířku kapsy, výšku, hloubku a posuv, pokud se mění

By mě zajímalo, jak si to zapamatuješ co je co, jak je to hluboký, když tam není osa Z...
Podle mě je to nepřehledný. Nebo nám s tím zas mistr kecal?
hundrt

18. 2. 2008, 11:16

Jo ještě se vrátím k tomu ručnímu programování, mistr nám říkal že jednoduché součástky na soustružení máme programovat ručně a ne pomocí CAMu, že je to rychlejší. Jak to teda mám programovat, když programuju ručně pouze v ISU. Nepoužívám žádný dialog, DOP, WOP, Teach In... Proč se tedy učí na SŠ a i na VŠ ISO kód, když je podle vás nepoužitelnej? Na http://cnc-forum.cz/viewtopic.php?f=30&t=86 píšou, že ISO přečte každej stroj, pokud nechci nějakou speciální funkci stroje. Nebo to zas blbě chápu?
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

18. 2. 2008, 1:01

hundrt píše:Jo ještě se vrátím k tomu ručnímu programování, mistr nám říkal že jednoduché součástky na soustružení máme programovat ručně a ne pomocí CAMu, že je to rychlejší. Jak to teda mám programovat, když programuju ručně pouze v ISU. Nepoužívám žádný dialog, DOP, WOP, Teach In... Proč se tedy učí na SŠ a i na VŠ ISO kód, když je podle vás nepoužitelnej? Na http://cnc-forum.cz/viewtopic.php?f=30&t=86 píšou, že ISO přečte každej stroj, pokud nechci nějakou speciální funkci stroje. Nebo to zas blbě chápu?
Na cnc-forum si poradne precti to co jsi nacal tu a dostanes odpoved na vse co te k tomuto zajima.

Iso umi kazdy stroj , ale kazdy vyrobce ma svoje specialitky tudiz existuje milion konverzi . Je to jako nareci mezi lidmi , nekdy se chytas normalne , ale jak na tebe nekdo hantecem , tak si v prdeli. A to sme furt jen v cesku.

RADEK-B - stejny nick jako na CNC-forum
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
Josef
Sponzor fora

18. 2. 2008, 4:22

Když tak sleduju, jak se přete o to, který kód je čitelnější, tak se musím pousmát při vzpomínce na časy dávno minulé. Tehdy jsme plynule četli kód z děrné pásky a bylo nám šuma fuk, zda je to ISO nebo EIA či jak se to jmenovalo. Dnes je oprava či úprava programu v CNC hračka. Tehdy najít, přelepit a předěrovat, případně vystřihnout či dolepit kus pásky. Inu pokrok je pokrok a to je fajn.
Naposledy upravil(a) Josef dne 18. 2. 2008, 5:37, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „CAM“