EdgeCAM Zdarma
Stačí se na stránkách www.edgecamcz.cz zaregistrovat a do poznámky napstat MM Spektrum.
- pimpel.cz
- Kontaktovat uživatele:
Jako reklama moc pěkné, ale bez zaškolení a postprocesorů přímo pro daný stroj vcelku k ničemu
, ale jinak gratuluji...

Hodně os, jedn adresa: www.pimpel.cz
Firemní filozofie: <i>Dodat zákazníkům kompletní IT technologie ve spojení s technologiemi strojírenskými.</i>
Firemní filozofie: <i>Dodat zákazníkům kompletní IT technologie ve spojení s technologiemi strojírenskými.</i>
Tak si necháš vygenerovat to pouze v ISO kódu a ne přímo pro konkrétní řídící systém. ISO kódu by měla rozumět každá mašina, mám akorát tušení, že mu nerozumí pouze Mazatrol. Tož tím si ale nejsu jistej, ale kámoš to tvrdil-sám jsem se tomu divil.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
souhlasim, hobista si ten software nikdy nebude moct dovolit (maximalne to crackne) a ten kdo se tim zivi si zase vetsinou nelajzne mit nelegalni software, nejaka testovaci verze s mesicnim updatem klice a licencnim ujednanim ktere omezuje pouziti pouze na testovani by byla zajimava
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Mas hodne jednoduche predstavy o tom jak to funguje.hundrt píše:Tak si necháš vygenerovat to pouze v ISO kódu a ne přímo pro konkrétní řídící systém. ISO kódu by měla rozumět každá mašina, mám akorát tušení, že mu nerozumí pouze Mazatrol. Tož tím si ale nejsu jistej, ale kámoš to tvrdil-sám jsem se tomu divil.
Muzu te ujistit ze obecne iso ti v kazde masine na 99 procent fungovat nebude. Kazdy stroj je necim vyjimecny a potrebuje spravne syntakticky zadat sled prikazu. Pokud neznas system a nebudes vedet co kde prepsat tak si v hajku.
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
- pimpel.cz
- Kontaktovat uživatele:
Samo sebou, že jsme schopý zaslat demo a opravdovým zájemcům půjčvit i plnou verzi se vším všudy, ale pořád dokud ten člověk nebude mít za sebou školení, tak z tutorialů se nic moc nenaučí... Jinak ESPRITu je v ČR a SR 127 (+/-) licencí... ale doposud tady neměl nikoho kdo by se mu plně věnoval, tak si to kupovaly hlavně zahraniční firmy, které měly svojí domácí podporu. Ve světě rozhodně patří k těm celkově zajimavějším...hundrt píše:Koukal jsem, že Pimpel má prsty s CAM Esprit to je vcelku neznámej soft. Kdyby měl taky takovou akci, tak by se zviditelnil.
Ohledně toho ISO. Nemyslím si, že si tím každý poradí... móžna s nějakou základní částí, ale důležité je umět vygenerovat kód, který je optuimalizovaný a maximálně využívá vlastností stroje .)
Pouze umím, popř neumím, co mě učitelé naučili. Jaký učitel, takový student až budu mít léta praxe tak možná nebudu mít zkreslené představy. Já jsem pouze student, který se učí s CAMy a zadáváto do výukovýho stroje. Pořádný mašiny jsme se ani nedotkly, protože nejsme seřizovači, ale programátoři
Musím taky uznat, že když jsem byl tejden na praxi ve firmě, tak jsem se naučil mnohem víc než za rok ve škole. 

Naposledy upravil(a) hundrt dne 18. 2. 2008, 10:10, celkem upraveno 2 x.
- pimpel.cz
- Kontaktovat uživatele:
Z jaké změti čísel? pokud jde o ISO tak je to srozumitelné pokud se to píše a ř=ádky entrujou... na G54 X0Y0Z100hundrt píše:Nic méně by mě zajímalo, co vyčteš z té změti čísel, protože můsíš vědět které pořadí čísla co znamená. Mnohem čitelnější kód i pro úpravu chyb je ISO. Asi máte zkušenosti.
G00Z3
G1 Z-1 F3000
G1XY
atd není nic k neprecteni.
ostatní kody jsou taky krasne citelne vcetne dialogu a kazdy programator i kdyz to tvori v CAmu, by to umel umet cist aupravovat rucne... ne vzdy je PC kdispozici...
Nám byl předváděnej dialog jako změt čísel kdy např.
G783 48 20 4 500
kdy máš třeba kapsování, šířku kapsy, výšku, hloubku a posuv, pokud se mění
By mě zajímalo, jak si to zapamatuješ co je co, jak je to hluboký, když tam není osa Z...
Podle mě je to nepřehledný. Nebo nám s tím zas mistr kecal?
G783 48 20 4 500
kdy máš třeba kapsování, šířku kapsy, výšku, hloubku a posuv, pokud se mění
By mě zajímalo, jak si to zapamatuješ co je co, jak je to hluboký, když tam není osa Z...
Podle mě je to nepřehledný. Nebo nám s tím zas mistr kecal?
Jo ještě se vrátím k tomu ručnímu programování, mistr nám říkal že jednoduché součástky na soustružení máme programovat ručně a ne pomocí CAMu, že je to rychlejší. Jak to teda mám programovat, když programuju ručně pouze v ISU. Nepoužívám žádný dialog, DOP, WOP, Teach In... Proč se tedy učí na SŠ a i na VŠ ISO kód, když je podle vás nepoužitelnej? Na http://cnc-forum.cz/viewtopic.php?f=30&t=86 píšou, že ISO přečte každej stroj, pokud nechci nějakou speciální funkci stroje. Nebo to zas blbě chápu?
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Na cnc-forum si poradne precti to co jsi nacal tu a dostanes odpoved na vse co te k tomuto zajima.hundrt píše:Jo ještě se vrátím k tomu ručnímu programování, mistr nám říkal že jednoduché součástky na soustružení máme programovat ručně a ne pomocí CAMu, že je to rychlejší. Jak to teda mám programovat, když programuju ručně pouze v ISU. Nepoužívám žádný dialog, DOP, WOP, Teach In... Proč se tedy učí na SŠ a i na VŠ ISO kód, když je podle vás nepoužitelnej? Na http://cnc-forum.cz/viewtopic.php?f=30&t=86 píšou, že ISO přečte každej stroj, pokud nechci nějakou speciální funkci stroje. Nebo to zas blbě chápu?
Iso umi kazdy stroj , ale kazdy vyrobce ma svoje specialitky tudiz existuje milion konverzi . Je to jako nareci mezi lidmi , nekdy se chytas normalne , ale jak na tebe nekdo hantecem , tak si v prdeli. A to sme furt jen v cesku.
RADEK-B - stejny nick jako na CNC-forum
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
Když tak sleduju, jak se přete o to, který kód je čitelnější, tak se musím pousmát při vzpomínce na časy dávno minulé. Tehdy jsme plynule četli kód z děrné pásky a bylo nám šuma fuk, zda je to ISO nebo EIA či jak se to jmenovalo. Dnes je oprava či úprava programu v CNC hračka. Tehdy najít, přelepit a předěrovat, případně vystřihnout či dolepit kus pásky. Inu pokrok je pokrok a to je fajn.
Naposledy upravil(a) Josef dne 18. 2. 2008, 5:37, celkem upraveno 1 x.