Pripadne ak viete dat neaký typ na znacku alebo odhad ceny takehoto laseru. Vopred DAKUJEM
Aký výkon laseru??
Zdravýcko borci, mam otazocku aky silný laser treba na to aby vedel rezať ocel hrubka do 5mm a mal presnost +/-0.025mm
Pripadne ak viete dat neaký typ na znacku alebo odhad ceny takehoto laseru. Vopred DAKUJEM
SolidWORKS 2012 + SolidCAM 2012
-
CNC sustruh pohánanými nástrojmi
5oska DMU eVo 40
a nejaké tie 3osé mašinky :)
-
5oska DMU eVo 40
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
moc o tom nevim ale co jsem mel v ruce vypalky z profi laseru tak to moc neodpovidalo takovymto presnostem
bylo to trochu zubate
pocitej s tim ze ten laser uz v hobby sfere nebude tj. peknych par milionu korun
bylo to trochu zubate
pocitej s tim ze ten laser uz v hobby sfere nebude tj. peknych par milionu korun
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Tato přesnost na laseru ne nedocilitelna vždy to bude řezat s ukosem, jak se paprsek rozptyluje.Počítej spíš s přesností o řád níž. Tj 0.2mm a to na oceli taky horko těžko nařeneš.Budeš to muset spíš ještě ofrezovat pro danou přesnost, pak ovšem vnitřní radiusy nebudou R0 
9/2011 portálka funkční
http://www.khplexi.cz/
http://www.khplexi.cz/
dakujem za odpovede, neviem teda ako je to s tou presnostou, napr Pilana otvory na svojich pilovych kotučoch len reze a niako ich neupravuje a predsa su kalibricke. Aj ked som bol u nich vo výrobe a pozeral som komplet vyrobu tak to priamo z laseru na valcovanie a rovnanie, navaranie TK zubou, pieskovanie, lestenie, brusenie, balenie expedicia. predtim mali len mali stolni laser do ktoreho dali max 600mm x 600mm tabulu a vypalili PK tie obcas vystruzovali ale teraz maju TRUMF a tam je postup ako som uz napisal, mne skor islo o ten stolni model. este raz dakujem za reakcie som uz aspom trochu v obraze.
SolidWORKS 2012 + SolidCAM 2012
-
5oska DMU eVo 40
-
5oska DMU eVo 40
já se domnívám, že ty středové díry pilových kotoučů jsou broušené.. laser zanechá vždy takový drsný povrch a to jsem nikdy na žádném kotouči neviděl..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Zdravím,TOMAX píše:Zdravýcko borci, mam otazocku aky silný laser treba na to aby vedel rezať ocel hrubka do 5mm a mal presnost +/-0.025mm![]()
![]()
výkon postačí okolo 500W. Já jsem si koupil na vánoce 650W YAG a podle výrobce má řezat do 8 mm. Musí se samozřejmě počítat s tím, že se rychlost úměrně snižuje. Já řežu jen 1, 2, 3 mm ocel, normální plech DC1 nebo i nerez, plně to stačí a není potřeba ani kyslík, který to celé dost prodražuje. Je ho totiž potřeba kvanta.
Ta požadovaná přesnost je opravdu vysoká, ale taky jde o to, co se tím myslí. Mechanika posunů je toho téměř schopná, aspoň papírově, ale vem si, že jen ten paprsek udělá spáru 0,1 - 0,2 mm a jak píše kolega, u silnějšího plechu je řez po paprsku laseru mírně šikmý a taky trošku zubatý, pod lupou je to krásně vidět.
mpcz, 20/02/2013