Pomozte mi zachránit moji maturitu
Mám velkou prosbu,kdo by mi napsal přesný postup na co klikat v programu od začátku a do konce.Má to rozhodnout v podstatě můj postup na maturitu a cnc u nás není maturitní předmět.A já nevím co s tím.Ve škole používáme surfcam 5.2.Nakreslit to v surfcamu samozřejmě umím.moc díky lidi
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Surfcam jsem v životě neviděl, jinak bych poradil (i když asi ne tak jak žádáš)...
Ale zajímalo by mě co je to za školu, že se učíte programovat CNC a při tom vás nic nenaučili? Do kdy to máš udělat?
Ale zajímalo by mě co je to za školu, že se učíte programovat CNC a při tom vás nic nenaučili? Do kdy to máš udělat?
Aleš Procháska
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
chmm to je dost pruser
kde jsi byl kdyz se to ucilo?
v hospode?
preju ti kazdopadne aby jsi tu meturitu udelal a nejlepe svymi silami
a pak ti preju aby jsi v zivote napriklad nenarazil na doktora za kteryho diplomy delal nekdo jinej
kde jsi byl kdyz se to ucilo?
v hospode?
preju ti kazdopadne aby jsi tu meturitu udelal a nejlepe svymi silami
a pak ti preju aby jsi v zivote napriklad nenarazil na doktora za kteryho diplomy delal nekdo jinej

Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
souhlas s robokopem......
pokud to umis nakreslit tak nemuze byt pro tebe problem ofrezovat takovou jednoduchou vec. zkus otevrit 2 ose obrabeni a pouzit obrabeni kapsy a nasledne kontury. pokud jsi se ucil surfcam 2 mesice tak to musis umet na zakladni urovni.... a program udelas za 15 min. kdyz pouzijes system pokus omyl s pouzitim napovedy musis to dat za hodku a pul...
pokud to umis nakreslit tak nemuze byt pro tebe problem ofrezovat takovou jednoduchou vec. zkus otevrit 2 ose obrabeni a pouzit obrabeni kapsy a nasledne kontury. pokud jsi se ucil surfcam 2 mesice tak to musis umet na zakladni urovni.... a program udelas za 15 min. kdyz pouzijes system pokus omyl s pouzitim napovedy musis to dat za hodku a pul...
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
btw ja se bez predchozi prupravy naucil takovehle veci v surfcamu sam asi za 3 hodky
takze to urcite zvladnes kdyz se toho nebudes bat
ba prave naopak budes to umet lip protoze si na to prijdes sam
takze to urcite zvladnes kdyz se toho nebudes bat
ba prave naopak budes to umet lip protoze si na to prijdes sam
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Dřív se to taky dělávalo tužkou na papíře. Dal jsi program kolegovi a ten ho nakresil na milimetrový papír, říkalo se tomu kontrola čtyř očí (dnes to počítačoví programátoři znovu vynalezli a říkají tomu extrémní programování)vitkovar1 píše:do pátku,no je to imbecil,a kromě toho je mu 75 a vůbec to neumí naučit,dokonce víte v čem jsme jsme simulovali cnc soustružení?ještě v dosovém programu SUF ELTE nebo tak nějak,prostě katastrofa

A neboj, do pátku se dá stihnout fůra věcí. Jestli teď začneš, zítra už můžeš mít první výsledky.
Aleš Procháska
a nebo ještě mu to můžeš nasekat G kódama ručně, budeš to mít obrys 8 křivek + středová kružnice v několika cyklech a máš jednoduchej přehlednej program tak na 30 řádků, a učiteli můžeš říct že jsi to vypracoval sám takhle přehledně místo několika stovek řádků v Camu kterej neumíš..
jinak souhlas s ostatníma, místo fňukání kdo ti zachrání maturitu bys to měl za pár hodin hotové v podstatě bez jakékoliv znalosti čehokoliv
mimochodem v červnu budeš dávat inzerát "kdo za mě půjde na maturu? " a potom si pujdeš sednout na pracák mezi ostatní nepotřebný a budeš křičet jako všichni ostatní že není práce?
jinak souhlas s ostatníma, místo fňukání kdo ti zachrání maturitu bys to měl za pár hodin hotové v podstatě bez jakékoliv znalosti čehokoliv
mimochodem v červnu budeš dávat inzerát "kdo za mě půjde na maturu? " a potom si pujdeš sednout na pracák mezi ostatní nepotřebný a budeš křičet jako všichni ostatní že není práce?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Tak si myslím, že přesně tohle tady číst nechtěl. To mu ten pětasedmdesátiletý imbecil (a nejen on) určitě již mnohokrát řekl taky.prochaska píše:..... Jestli teď začneš, zítra už můžeš mít první výsledky.

Všechno, co může počkat do zítřka, klidně počká i do příštího týdne. ;-)
zajímavé je, že s odstupem času to člověk uplně přehodnotí.. ve škole ty největší imbecilové z pohledu studenta se po X letech přemění a člověk z toho pořád něco ví a nakonec je vděčnej.. spoustu učitelů, kteří měli nulové nároky a student nemusel nic umět, na ty si člověk ani nevzpomene a na probíranou látku samozřejmě taky ne.. bohužel vědomosti absolventů se geometrickou řadou stenčují, školy (hlavně soukromé) stále přibývají a celé školství jde do hajzlu..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Znam jednoho Ing co studova nejakou astrofyziku nebo neco takovyho a ne ze by na to nebyla prace ale asi tak nejak duveruje svojim schopnostem a znalostem natolik ze dela v tescu na pokladne 
divna doba
asi proto se se maturita dela na cnc foru

divna doba
Myslim si, ze tenhle problem by vyresilo neco jako podminene skolne - po X letech (cca 2-5) by se spocital prumerny vydelek a ten kdyz by neprekrocil stanovenou hodnotu pro tu kterou vysokou skolu, tak by bylo povinnosti vystudovaneho zaplatit nejakou stanovenou castku za promarnenou prilezitost. Pak by kazdy vystudovany mel snahu mit lepsi misto a neco by pro to delal, nebo by radeji vubec skolu ani nezacinal nebo by skoncil co nejdriv, aby musle zaplatit co nejmene. Jeden znamy to takto nejak vyresil s vlastnimi detmi - fajn, zaplatim ti studium na vysoke, kdyz skoncis driv, tak me vsechno co jsem do tebe dal, zaplatis. Jeden ze synu to zkusil a skoncil hned po 2 mesicich. Vysoke jsou plne studentu, kteri vedi, ze na to nemaji, zkousky si odkladaji co to jde do maxima a nakonec stejne odejdou bez dokonceni, ale snaha je vydrzet co nejdele.
robokop píše:Znam jednoho Ing co studova nejakou astrofyziku nebo neco takovyho a ne ze by na to nebyla prace ale asi tak nejak duveruje svojim schopnostem a znalostem natolik ze dela v tescu na pokladne
divna doba
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ono to je snadne skolu prosedet v hospode kdyz za ne stat plati zdravotni a socialni a penize na rezii davaj rodice ktery vpodstate ani nevedi co ten synek v tom velkem meste dela
to ja do skoly chodil i o prazdninach a ve skolnim roce jsem chodil ze skoly v 6 vecer s poslednima lidma
protoze tam bylo tolik zajimavejch veci ktere bylo mozne si vyzkouset a osahat ze to proste jinak neslo
to ja do skoly chodil i o prazdninach a ve skolnim roce jsem chodil ze skoly v 6 vecer s poslednima lidma
protoze tam bylo tolik zajimavejch veci ktere bylo mozne si vyzkouset a osahat ze to proste jinak neslo

-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Je to zlé, ale není úplně celé školství špatně. Kdo chce opravdu studovat aby se něco dozvěděl a naučil, ten zdravý kousek si najdeRaS píše:celé školství jde do hajzlu..

Aleš Procháska