MESA 7I43 + 7I37 Step/Dir Konfigurácia
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Tak sem dej hlasky v linuxu ma kazda konkretni hlaska svoje reseni. Kdo bude vedet urcite poradi. Delas neco zasadne spatne rozchodit to neni zas tak obtizne.
R
R
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
tak pokud by ses ji chtěl za rozumný peníz bavit aby ti nezabírala místo v šuflíku tak mám zájemgarulus píše:Tak ja sa vzdávam a frustrovaný odkladám 7I43 do šuflikaAko ani to že si skusmo zakrútim krokáčom sa nekoná
Furt nejaká hláška na monitore....
- garulus
- Kontaktovat uživatele:
Predavat ju zatial neplanujem...hadam este nazbieram silu a s vasou pomocov ak sa to uspesne podary, tak pre takych ako ja spravim step by step tutorial, a to tu slubujem....
Teraz mam cas len cez weekendy,ale skusim aj v priebehu tyzdna....

Presne tak, zadny prodavani.garulus píše:Predavat ju zatial neplanujem...hadam este nazbieram silu a s vasou pomocov ak sa to uspesne podary, tak pre takych ako ja spravim step by step tutorial, a to tu slubujem....![]()
To rozbehas. Kdyz ne sam, tak s pomoci. To bude nejaka kravina, jako zapomenutej enable, nebo tak neco.... Zacni tim ze popises co mas za drivery a kam az si se dostal.
Ja mel treba jednou pocitac, co sice uz mel EPP rezim na LPT, ale nejakou o fous starsi verzi a zazivyho boha to nefungovalo a pritom sem v systemu vsechno videl jak melo byt. Dokonce i EMC o karte vedelo, ale nepovidalo si to. Nakonec sem zvednul BIOS a uz to frcelo.
Vidis tu kartu v EMC? Jestli komunikuje karta jak ma se lehce overi treba rozsvicenim (z EMC nebo z command liny) jedne z diod co jsou primo na desce.
Ale jestli chces pomoct je potreba nas uvest do problemu.
MArtin
Nic ve zlým, ale neměl by tutoriál dodat spíše český prodejce ? Chápu, že kombinací použití této karty je hromada. Ale jeden podrobný příklad nejčastější aplikace by začátečníkům pomohl víc než stovky stránek manuálů a chaotických diskuzí.garulus píše:Predavat ju zatial neplanujem...hadam este nazbieram silu a s vasou pomocov ak sa to uspesne podary, tak pre takych ako ja spravim step by step tutorial, a to tu slubujem....![]()
...
Sice tu kartu nemám ale pochopil jsem že EMC je natolik rozsáhlé a umožnuje mnoho nastavení tak by i jednoduchý manuál byl vhodný tak pro 1% lidí tedy úplně na h....
Chtít po prodejci tutoriál na něco takového je chtít pro prodejci počítače aby mě s ním naučil pracovat nebo po prodejci aut naučit řídit.
Chtít po prodejci tutoriál na něco takového je chtít pro prodejci počítače aby mě s ním naučil pracovat nebo po prodejci aut naučit řídit.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
jenže na druhou stranu pokud není žádná podpora tak se uživatelé a tedy kupující taky nepohrnou.. přece napsat a popsat obrázky konfigurace třeba 3osé frézky není problém.. ano je to v konfiguráku anglicky.. jenže ta angličtina podle mě dělá ty pravé problémy.. prostě lidi viděj anglickej text a nečtou.. a pak si radši koupí macha kterej má 200stránkovej českej manuál..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Já to vidím z druhé stany, začal jsem prodávat soft, nechal udělat překlady a lokalizaci ( to vše mě stálo cca 20tis a 200 hodin času), no a pak si to každý koupil přímo nebo jinde i s mou lokalizací. Celkově jen promrhané peníze a čas. Na rovinu , pokud není někdo shopný to nastavit tak at si koupí macha nebo gravos. I když nejsem idiot před EMC a linuxem mám respekt, pokud přijde čas a budu ho potřebovat nechám si poradit nebo si ten manuál origoš přečtu nemůže to být zas tak extrémně těžké a alespon se zase něco naučím.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
IQ156
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Ja nejsem prodejce to ma na triku muj kolega. Delat lokalizaci a manual k cizimu vyrobku ktery stoji cca 2000 a SW je zdarma je nesmysl.
Obsahnout rozsahlost pouziti vubec nejde, prodava se jako karta s FPGA polem a to se pak chova dle nahraneho firmware. Vubec se s Linux.CNC nemusi pouzivat ani pro nej neni primarne urcena. Pouziti tohoto HW a SW je zavisle pouze na schopnostech bud si neco vyvinout sam anebo cista pouzitvat uz hotove veci. Lze s nimi delat veci kolem automatizace a CNC na profesionalni urovni. Kdo se nechce starat sam , muze si svou vysnenou vymyslenou aplikaci zaplatit. Takto si alespon mala cast lidi uvedomi ze programatori a integratori si svoje take zaslouzi.
RADEK
Obsahnout rozsahlost pouziti vubec nejde, prodava se jako karta s FPGA polem a to se pak chova dle nahraneho firmware. Vubec se s Linux.CNC nemusi pouzivat ani pro nej neni primarne urcena. Pouziti tohoto HW a SW je zavisle pouze na schopnostech bud si neco vyvinout sam anebo cista pouzitvat uz hotove veci. Lze s nimi delat veci kolem automatizace a CNC na profesionalni urovni. Kdo se nechce starat sam , muze si svou vysnenou vymyslenou aplikaci zaplatit. Takto si alespon mala cast lidi uvedomi ze programatori a integratori si svoje take zaslouzi.
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
- garulus
- Kontaktovat uživatele:
Ak sa mi to podarí rozbehnúť, tak popíšem presne ako a čo a možno to niekomu pomôže....(1% ale nevadí)
Niečo od distribútora tu bolo „sľubované“...ale sam dobre viem ako je to s časom...
A myslím že robím naozaj iba nejakú blbosť,alebo som niečo prehliadol.
Viete pani...občas nemám chuť sa hocičo opýtať....práve preto že to tak nejak konči negatívne... a nejak mi to nepomáha....
Ale som rád že chcete pomôcť
Niečo od distribútora tu bolo „sľubované“...ale sam dobre viem ako je to s časom...

A myslím že robím naozaj iba nejakú blbosť,alebo som niečo prehliadol.
Viete pani...občas nemám chuť sa hocičo opýtať....práve preto že to tak nejak konči negatívne... a nejak mi to nepomáha....
Ale som rád že chcete pomôcť

Pane, Vy to tady popisujete, jak kdyby „garulus“ měl s tou kartou řídit výrobní linku ve škodovce. Já myslím, že většina lidí tady bude spokojena, když dostane podrobný návod jak zprovoznit tři krokové motory, vřeteno a pár koncáků. To by přece nemuselo zabrat tolik času.Radek-B píše: ... Obsahnout rozsahlost pouziti vubec nejde ... Lze s nimi delat veci kolem automatizace a CNC na profesionalni urovni...